Philips « Terug naar discussie overzicht

Philips - 2e kwartaal 2016

7 Posts
Kaviaar
0
Ik open vast een draadje, dan kan jij het wat rustiger aan doen Voda ;)

www.afm.nl/nl/professionals/registers...

Philips zal het deel (nu iets meer dan een kwart) van de verkoop Philips Lighting gaan gebruiken voor het verminderen van de schuld. Dat is een erg positief punt.

Een ander positief punt is dat Black Rock zijn belang uitgebreid heeft tot twee maal toe op een bestaand belang.

www.iex.nl/Nieuws/ANP-270516-055/Blac...

www.iex.nl/Nieuws/ANP-170716-055/Blac...

Nu is BR geen kleine jongen en ik ken deze partij beter als shortpartij. In Philips hebben ze een ander belang genomen.

Ik verwacht goede cijfers en een aardige vermindering van de schuld. Philips heeft nog 71% van de aandelen Lighting, dus kan de schuld alleen maar verder naar beneden gebracht worden.

Kortom, het ziet er goed uit voor Philips.

Nog 2 handelsdagen te gaan en dan weten we het.

Succes allen.
voda
0
'Philips boekt lager resultaat'

Gepubliceerd op 22 jul 2016 om 13:35 | Views: 1.479

AMSTERDAM (AFN) - Philips heeft zijn bedrijfsresultaat vorig kwartaal naar verwachting zien dalen, op een stabiele omzet. Dat voorspellen analisten in een vooruitblik op de kwartaalcijfers die het technologieconcern maandag om 07.00 uur publiceert.

De analisten voorzien in doorsnee een omzet van 6 miljard euro voor Philips, waarmee de opbrengsten nagenoeg even hoog zouden zijn als een jaar eerder. Het bedrijfsresultaat (ebita) komt naar verwachting uit op 367 miljoen euro, tegen 450 miljoen euro in het tweede kwartaal van 2015.

Philips boekte volgens de analisten een vergelijkbare omzetgroei van 1,6 procent. De sterkste plus kwam daarbij met 5 procent van de divisie Personal Health.

Einde van het jaar

Philips bracht eind mei zijn verlichtingstak onder de naam Philips Lighting naar de beurs en legt zich nu volledig toe op gezondheidstechnologie. Het heeft nog wel een belang van 75 procent in het verlichtingsbedrijf, dat zijn kwartaalresultaten vrijdag al publiceerde.

Eind april herhaalde Philips zijn verwachtingen voor dit jaar. Gezien de economische tegenwind, verwacht het bedrijf dat de resultaten vooral tegen het einde van het jaar zullen verbeteren. Vooral in Europa blijven de marktomstandigheden lastig, zei topman Frans van Houten destijds. In de Verenigde Staten zag Philips nog altijd een ,,robuuste groei'' van de zorgmarkt. In China trok de vraag naar medische apparatuur eveneens aan, ondanks de zwakkere economische groei.
voda
0
Beursblik: winstgevendheid Philips omhoog

Omzet blijft vrijwel onveranderd volgens consensus

Philips heeft in het tweede kwartaal een hogere winst behaald op een vrijwel gelijk gebleven omzet. Dit bleek uit een door het bedrijf samengestelde analistenconsensus voor de resultaten die het technologebedrijf komende maandag voorbeurs bekendmaakt.

De analisten rekenen op een aangepast bedrijfsresultaat (EBITA) van 538 miljoen euro. In het tweede kwartaal van 2015 was dit 531 miljoen euro. De nettowinst steeg volgens de consensus van 274 miljoen naar 301 miljoen euro.

De omzet bleef volgens de analisten afgelopen kwartaal vrijwel stabiel op 5.995 miljoen euro, ten opzichte van 5.974 miljoen euro een jaar terug.

"Het momentum voor de winstgevendheid blijft verbeteren, vanwege agressieve kostenbesparende maatregelen, minder regulerings- en kwaliteitskosten en verbeterde marktomstandigheden in de Chinese markt voor gezondheidszorg", schreven analisten van Deutsche Bank in een vooruitblik. De marktvorsers rekenen tevens op een ordergroei van bijna tien procent.

Société Générale rekent op een bescheiden groei met aantrekkende marges als gevolg van kostenbesparingen in combinatie met een verbeterde productiviteit.

Volgens de analisten van Deutsche Bank, die een koopadvies op Philips hebben, zijn de prestaties van de fabriek van Philips in het Amerikaanse Cleveland een punt van aandacht. Nadat hier in eerdere kwartalen verliezen werden geleden, rekent de Duitse Bank voor het tweede kwartaal op een "kleine maar positieve" bijdrage aan de winst.

Het is de eerste keer dat Philips resultaten bekendmaakt nadat dochterbedrijf Philips Lighting werd afgesplitst en eind mei een beursnotering kreeg. "Na de Lighting IPO zien we Philips duidelijk op koers liggen om een bedrijf voor gezondheidstechnologie te worden", stelden de analisten van Société Générale, die net als Deutsche Bank, ook een koopadvies hebben op het fonds.

Op een een groen Damrak noteerde het aandeel Philips 0,9 procent hoger op 23,80 euro.

Door: ABM Financial News.

Info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Beursblik: orderboek en HealthTech Philips licht teleurstellend

Tegenvallende omzet gezondheidstechnologie door valutaschommelingen.

De orderinstroom en de resultaten van de activiteiten gericht op gezondheidstechnologie van Philips stelden licht teleur. Dit schreef ING analist Nigel van Putten maandag in reactie op de resultaten van het technologiebedrijf.

De HealthTech portefeuille groeide met 5 procent door een sterkere onderliggende groei in Personal Health en Connected Care, maar volgens Van Putten blijft het absolute omzetcijfer achter bij de consensus door valutaire tegenwind. De analist wees erop dat dit ook het geval was bij het afgesplitste onderdeel Philips Lighting, dat een week eerder al resultaten rapporteerde.

Het aangepaste bedrijfsresultaat van Philips overtrof met 544 miljoen euro de consensus van 539 miljoen euro. Wanneer dit echter wordt aangepast voor het groter dan verwachte aangepaste bedrijfsresultaat van Philips Lighting, dan komt het resultaat van HealthTech 3,5 procent lager uit dan de consensus en de marge 0,2 procentpunt op 9,3 procent, stelde de analist.

Van Putten wees ook op de orderinstroom die op jaarbasis 1 procent negatief was, hoewel er op kwartaalbasis wel sprake was van een stijging. Philips rekent echter op een goede groei van de orders in de tweede helft van het jaar. Het oorspronkelijk Eindhovense bedrijf herhaalde dan ook de verwachting voor dit jaar van een verbetering van de winstgevendheid in de tweede helft. Philips waarschuwde echter ook voor toegenomen risico's vanwege de opgelopen volatiliteit in meerdere markten.

ING heeft een Houden advies met een koersdoel van 28,00 euro op Philips.

Op een groen Damrak noteerde het aandeel Philips maandag 0,3 procent hoger op 23,85.

Door: ABM Financial News.

Info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Philips boekt meer winst

Concern handhaaft verwachtingen.

Philips heeft in het tweede kwartaal een hoger dan verwachte winst behaald op een licht gedaalde omzet. Dit meldde het technologiebedrijf maandag voorbeurs.

Philips handhaafde de verwachtingen voor heel 2016. Dit betekent dat er wordt uitgegaan van een winstverbetering in de tweede helft van het jaar. Philips zei echter ook bezorgd te zijn vanwege de toegenomen risico's door de opgelopen volatiliteit in een aantal markten.

Het aangepaste bedrijfsresultaat (EBITA) steeg naar 544 miljoen euro. Een jaar terug was dit 501 miljoen euro. De marge liep op van 8,4 naar 9,3 procent. De nettowinst steeg van 274 miljoen naar 431 miljoen euro. Philips ontving in het afgelopen kwartaal 144 miljoen euro in een arbitragezaak tegen het Japanse Funai Electric.

De omzet nam daarentegen af van 5.974 miljoen tot 5.861 miljoen euro.

Een door het bedrijf samengestelde analistenconsensus ging uit van een aangepast bedrijfsresultaat van 538 miljoen euro en een nettowinst van 301 miljoen euro. De consensus voor de omzet bedroeg 5.995 miljoen euro.

De kosten voor de afsplitsing van Philips Lighting, dat eind mei een beursnotering kreeg, bedroegen 45 miljoen euro in het tweede kwartaal. Voor de eerste helft van 2016 verwacht Philips dat deze separatiekosten uitkomen op 65 miljoen tot 85 miljoen euro. Gedurende het kwartaal boekte Philips nog eens 38 miljoen euro aan separatiekosten via het eigen vermogen.

Het bedrijf bespaarde 19 miljoen euro aan overheadkosten tijdens het kwartaal. Het Design for Excellence-programma leverde 86 miljoen euro aan incrementele besparingen op en er werden ook productiviteitswinsten ter waarde van 45 miljoen euro bereikt.

Het aandeel Philips sloot vrijdag 0,9 procent hoger op 23,78 euro.

Door: ABM Financial News.

Info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
'Philips ligt op koers'

Gepubliceerd op 25 jul 2016 om 09:00 | Views: 3.555

AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Philips ligt op koers om aan de verwachtingen voor dit jaar te voldoen. Dat stelden analisten van Morgan Stanley maandag.

De analisten wezen erop dat Philips de winstmarge vorig kwartaal sterker heeft verbeterd dan verwacht. Daarbij ligt het concern op koers om de resultaten, zoals beloofd, in de tweede helft van dit jaar op te krikken.

Philips meldde maandag een aangepast bedrijfsresultaat (ebita) van 544 miljoen euro over het tweede kwartaal. Dat was duidelijk hoger dan het bedrag van 519 miljoen euro dat analisten in doorsnee voorzagen.

Morgan Stanley was met name te spreken over de resultaten op het gebied van Personal Health en van het verzelfstandigde onderdeel Lighting. Morgan Stanley hanteert een overweight-advies voor het aandeel Philips. Dat sloot vrijdag op 23,79 euro.
7 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 18 apr 2024 17:35
Koers 18,895
Verschil -0,045 (-0,24%)
Hoog 18,945
Laag 18,600
Volume 1.751.071
Volume gemiddeld 1.993.246
Volume gisteren 2.146.971