MDxHealth « Terug naar discussie overzicht

MDxHealth: Het inhoudelijke topic

50 Posts, Pagina: 1 2 3 » | Laatste
Pokerface
0
In navolging van het inhoudelijke topic op het Galapagos forum, lijkt het mij goed om dit ook hier in te voeren. De discussies in het andere topic gaan inmiddels zo hard, dat het lastig is om de inhoudelijke berichten er uit te vissen. Daarom dus dit topic voor alle PB's, inhoudelijke discussies etc. Ik zal morgen kijken of ik een eerste bijdrage kan leveren. Heb me nog niet erg ingelezen in MDxHealth, maar heb me tot nu toe laten leiden door het enthousiasme op dit forum. Op dit topic dus geen speculaties over overnames, koersdoelen etc.
Pokerface
1
Ik had gedacht meer duidelijkheid te krijgen via de bedrijfspresentatie van MDxHealth, maar daar werd ik niet heel veel wijzer uit. De gegevens daarin zijn ook niet erg up to date. De cijfers uit 2015 zijn nog 'preliminairy'. Het lijkt me dat die inmiddels wel bevestigd zijn.
Ook zijn er geen Fase 1, 2 of 3 onderzoeken op Clinical Trials te vinden, maar dat is op zich logisch omdat de producten van MDx geen medicijnen zijn, maar diagnostische middelen. Van dat front dus ook geen aanvullende info. Voorlopig moet ik het doen met een rijtje producten die ze verkopen, in onderzoek hebben of gelicenseerd hebben aan andere bedrijven.
Als iemand wat aanvullende info heeft over onderstaande producten, dan lees ik het graag. Denk aan verkoopcijfers, tijd tot aan marktintroductie, winstmarges, doelgroep, licenties etc. Nieuwe beleggers kunnen zich dan hier eenvoudig inlezen in MDxHealth zonder alle andere draadjes door te hoeven spitten.

ConfirmMDx voor prostaatkanker.

SelectMDx voor prostaatkanker.
Urinetest. Geeft noodzaak voor een biopsie aan.

AssureMDx voor blaaskanker.
Urinetest. Geeft noodzaak voor cystoscopy aan.

RecurMDx voor blaaskanker.

Cologuard voor darmkanker via Exact Sciences.

PredictMDx voor Glioblastoma (hersenkanker) via Laboratory Corporation of America (Labcorp)
Semper Nescio
2
quote:

Pokerface schreef op 11 oktober 2016 22:37:

Als iemand wat aanvullende info heeft over onderstaande producten, dan lees ik het graag.

Beste Pokerface, ik begrijp je verzoek, maar dit is bijna niet meer samen te vatten in 20 bladzijden. Eén ding is zeker: MDX staat aan het begin van een echte koersexplosie, vooral wegens het succes van zijn product ConfirmMDX in de VS, en aardig ondersteund door Cologuard van Exas. Ondertussen begint de verkoop van SelectMDX ook te lopen, en binnenkort (dagen, weken) mogen we ook de lancering van AssureMDX verwachten in de VS.
De echte ommekeer in de evolutie van de koers van MDX is er heel recent gekomen toen de CEO Jan Groen moest bekennen dat hij de groeiprognoses onderschat had. Met andere woorden: het overtreft zijn eigen verwachtingen.
Op 3 november publiceert MDX zijn Q3 resultaten, waarvan ondertussen dus reeds geweten is dat die goed zullen zijn. Op die dag is het vooral uitkijken naar de extra zaken die zullen gecommuniceerd worden of die tussen de regels zullen moeten gelezen worden. In ieder geval wordt algemeen goed nieuws verwacht, niettegenstaande de meeste MDX-beleggers ondertussen ook rekening houden met een EVENTUELE nakende kleine emissie van extra aandelen. Dit laatste is echter niet zeker.
Voor de kleine beleggers is het voorts goed om weten dat de koers van dit aandeel elke dat opnieuw bepaald wordt door computers, waar je als kleine man niet tegen kunt opboksen. Maar die computers hebben de laatste tijd ook begrepen dat je een raket niet tegenhoudt met een kettingkje.

Soit: om terug te komen op de essentie van je bede, zou ik je aanraden om volgende lectuur eens door te nemen:http://nebula.wsimg.com/b5d539b6997469d5f5301e089a92bc97?AccessKeyId=F1B3D293B900048B2E3E&disposition=0&alloworigin=1

Ondertussen is dit artikel al een beetje achterhaald, want zoals gezegd is de prognose ondertussen bijgesteld en zijn er talrijke nieuwe positieve press releases geweest. Met andere woorden: de auteur was terecht optimistisch, maar blijkbaar nog niet genoeg.

Hopelijk draagt mijn post wat bij. Indien niet, laat het me weten.
Pokerface
0
Thanks Semper. Dit is wat ik bedoelde. Een inhoudelijke post met een link naar een mooi artikel. Nieuwe PB's kunnen ook in dit topic geplaatst worden. Uiteraard straks ook de cijfers.
[verwijderd]
0
een kleine aandelenemissie ter ondersteuning van het in de markt zetten van de producten (bijv) zal zeker vergezeld gaan van prognoses/verwachtingen van de kant van mdxh. Ik zal dit zeker (alsdan) positief beoordelen. Bovendien heeft dit consequenties voor de koersvorming. En hogere koers nu is alleen maar gunstig voor mdxh(aandeelhouders) in relatie tot een emissie
Onderbouwer
1
Jammer dat je op de website van MDX niet kan zien wat er allemaal in de pijplijn zit. Bij de meeste biotech en aanverwanten zie je netjes zo een staafgrafiek per product, welke fase, en de verwachte datum.

Bij MDX is het voor een investeerder moeilijk te achterhalen. Is er iemand die precies weet welke producten er allemaal zijn, en in welke fase en wanneer de einddatum ongeveer bereikt wordt? Bijvoorbaat dank voor het plaatsen.
DWB Happy
0

Ik denk dat dit interview met Jan Groen van Mei 2016, beleggers een goede kijk geeft over MDxHealth

mdxhealth.com/sites/mdxhealth.com/fil...

Voor zijn kits voor prostaatkanker ziet MDxHealth alleen nog maar in de VS een potentiële markt van 2,2 miljard dollar en van 550 miljoen dollar voor blaaskanker.
Het totale speelveld is dus goed voor 2,75 miljard dollar.
Als men naar de omzet vorig jaar van 17,6 miljoen dollar kijkt dan weet men dat MDxHealth potentieel enorm zou kunnen groeien.
DWB Happy
0
En voor degene die dit nog niet eerder gelezen hebben, een goed onderbouwde analyse van Marcel Wijma van afgelopen Augustus, dus gemaakt voor de onlangs sterk naar boven toe bijgestelde vooruitzichten.

nebula.wsimg.com/b5d539b6997469d5f530...
TOMA
0
quote:

DWB Happy schreef op 16 oktober 2016 18:05:

En voor degene die dit nog niet eerder gelezen hebben, een goed onderbouwde analyse van Marcel Wijma van afgelopen Augustus, dus gemaakt voor de onlangs sterk naar boven toe bijgestelde vooruitzichten.

nebula.wsimg.com/b5d539b6997469d5f530...
Goed bezig!!

Waarvoor dank!

Groet,
TOMA
DWB Happy
0
Vincent van Roon, vandaag 12:14

MDxHealth op de springplank

Het aandeel MDxHealth, genoteerd op de Belgische beurs, loopt de laatste weken stevig op. Eind augustus noteerde het aandeel van het biotechnologiebedrijf nog 3,25 euro, maar in korte tijd steeg MDxHealth onder groot volume naar 5 euro. Is hier sprake van een hype, die in korte tijd weer voorbij is? Beleggers denken dat de stijging structureel is, blijkt uit het enorme enthousiasme op internetfora. De vraag naar een belangrijk product van het bedrijf, ConfirmMDx, groeit explosief en dat maakt het aandeel ook na de enorme stijging nog steeds erg aantrekkelijk. Op internet spreken beleggers van koersdoelen tussen de 10 euro en 15 euro voor komend jaar. Sommigen spreken zelfs over een ‘Galapagos-scenario’.

Goudmijn
Er is veel hectiek op de Amerikaanse markt rond paradepaardje ConfirmMDx, een test voor prostaatkanker. Zorgverzekeraar Independence Blue Cross maakte onlangs bekend ConfirmMDx van MDxHealth te zullen vergoeden. Bij Blue Cross staan 8,5 miljoen mensen ingeschreven. De verzekeraar maakt deel uit van de Blue Cross and Blue Shield Association (BCBSA), die meer dan 98 miljoen Amerikanen bedient. Dat betekent dat een op de drie Amerikanen er klant is, en dat veroorzaakt nog het meeste enthousiasme bij beleggers. Volgens beleggers op internet is het slechts een kwestie van tijd is voordat ook andere zorgverzekeraars kiezen voor de prostaatkankertest. Eerder liet MDxHealth al weten dat ConfirmMDx zal worden gebruikt door het ziekenfonds Medi-Cal. Ook Cigna (een van de top 5 zorgverzekeraars in de VS) werd in een eerder stadium aan het lijstje toegevoegd. Kortom, ConfirmMDx zou weleens een goudmijn kunnen worden voor MDxHealth.

Op basis van de voortvarende afzetgroei van ConfirmMDx liet MDxHealth weten een omzetgroei voor dit jaar te verwachten van meer dan 60 procent. In eerste instantie ging het bedrijf uit van 30 tot 50 procent.

MDxHealth houdt zich bezig met de ontwikkeling en verkoop van diagnostische, prognostische en voorspellende kankertesten. Daarbij richt het zich voornamelijk op prostaat- en blaaskanker.

ConfirmMDx voor prostaatkanker.

SelectMDx voor prostaatkanker.
Urinetest. Geeft noodzaak voor een biopsie aan.

AssureMDx voor blaaskanker.
Urinetest. Geeft noodzaak voor cystoscopy aan.

RecurMDx voor blaaskanker.

Cologuard voor darmkanker via Exact Sciences.

PredictMDx voor Glioblastoma (hersenkanker) via Laboratory Corporation of America (Labcorp)

Test verkoopt zichzelf
Op fora verwachten beleggers dat de verkoop van ConfirmMDX een enorme versnelling zal doormaken. Zoals gezegd wordt de test door een toenemend aantal ziekteverzekeraars vergoed. Dat betekent dat steeds meer ziekenhuizen de test zullen gaan gebruiken. Volgens een belegger hoeft MDxHealth het product niet meer zelf te promoten, want door de grote verspreiding verkoopt de test zichzelf: “De verzekeraars nemen het promoten nu over van MdXhealth. Zodra zorgverzekeraars ergens op grote kosten kunnen besparen zijn ze er als de kippen bij, dit gaat snel rond in dat wereldje. Verzekeraars gaan er juist op aandringen bij ziekenhuizen en urologen om eerder of eerst deze test te doen, om te voorkomen dat patiënten (onnodig) in de dure onderzoeksmolen terechtkomen!”
Beleggers denken dat het aandeel de komende tijd steeds verder zal oplopen. Naast ConfirmMDX heeft MDXHealth nog andere producten die de komende tijd van zich zullen doen spreken:

“Eén ding is zeker: MDX staat aan het begin van een echte koersexplosie, vooral wegens het succes van zijn product ConfirmMDX in de VS, en aardig ondersteund door Cologuard van Exas. Ondertussen begint de verkoop van SelectMDX ook te lopen, en binnenkort (dagen, weken) mogen we ook de lancering van AssureMDX verwachten in de VS.”

Volgens een belegger is er definitief sprake van een opgaande trend: “De echte ommekeer in de evolutie van de koers van MDX is er heel recent gekomen toen de CEO Jan Groen moest bekennen dat hij de groeiprognoses onderschat had. Met andere woorden: het overtreft zijn eigen verwachtingen. Op 3 november publiceert MDX zijn Q3-resultaten, waarvan ondertussen dus reeds geweten is dat die goed zullen zijn. Op die dag is het vooral uitkijken naar de extra zaken die zullen gecommuniceerd worden of die tussen de regels zullen moeten gelezen worden. In ieder geval wordt algemeen goed nieuws verwacht, al houden de meeste MDX-beleggers ondertussen ook rekening met een EVENTUELE nakende kleine emissie van extra aandelen. Dit laatste is echter niet zeker. Voor de kleine beleggers is het voorts goed om weten dat de koers van dit aandeel elke dag opnieuw bepaald wordt door computers, waar je als kleine man niet tegen kunt opboksen. Maar die computers hebben de laatste tijd ook begrepen dat je een raket niet tegenhoudt.”

De potentiele afzetmarkt is gigantisch: “Voor zijn producten voor prostaatkanker ziet MDxHealth alleen al in de VS een potentiële markt van 2,2 miljard dollar en van 550 miljoen dollar voor blaaskanker. Het totale speelveld is dus goed voor 2,75 miljard dollar. Als men naar de omzet vorig jaar van 17,6 miljoen dollar kijkt dan weet men dat MDxHealth potentieel enorm zou kunnen groeien.”

Er staat volgens deze belegger nog veel positiefs op de agenda de komende tijd: “Dit aandeel is overigens minimaal verdubbeld vóór 31-12-2017. Er zijn nog tientallen triggers:

– medicare
– nog 3 van 5 grote verzekeraars in Amerika te gaan
– tientallen grote verzekeraars in rest van de wereld
– lancering Assure MDX
– overige producten in pijplijn
– afschaffen Belgen-tax
– notering Nasdaq
– kleine of geen emissie
– meldingen AFM partijen
– voor het eerst zwarte cijfers
– voor het eerst positieve cashflow
– voor het eerst dividend
– geïnteresseerde partijen voor overname
– kans op samenwerking met grote jongen
– koopadviezen van grote banken/ bekende analisten”

Enkele beleggers verwijzen naar een rapport van het Nederlandse Van Leeuwenhoeck Institute eerder dit jaar, waarin een analyse wordt geven van MDxHealth. Een positief rapport waarin de schrijvers het aandeel al een koersdoel gaven van 8,72 euro.

Onlangs heeft het Van Leeuwenhoeck Institute zijn verwachtingen verder opwaarts bijgesteld via een kort bericht op de eigen website. Het instituut spreekt op basis van de laatste nieuwsberichten van een enorme onderwaardering van het aandeel en geeft een koersdoel van 11 euro:

“We have increased our valuation from EUR 395 million (or EUR 8.72 per share) to EUR 495 million (or EUR 11.00 per share) due to a better outlook for Cologuard and expected stronger revenues from both ConfirmMDx and SelectMDx. This represents a substantial upside from the current share price. We model sales and cash flow up until 2025. Our forecast includes sales of ConfirmMDx® for Prostate Cancer, SelectMDxTM and AssureMDxTM reaching revenues by 2025 of USD 200 million, USD 180 million and USD 40 million respectively, and reaching market shares in the subsequent markets of 8-12%”.

Ook experts van de bekende Amerikaanse website Seeking Alpha geven een koopadvies voor het aandeel MDxHealth. Zij geven het een koersdoel mee van 15,25 euro.

Kwartaalcijfers
Op 3 november maakt MDxHealth zijn derdekwartaalcijfers bekend. CEO Jan Groen heeft al laten doorschemeren dat er veel optimisme zal zijn tijdens de presentatie. Wellicht dat het aandeel, dat momenteel last heeft van winstnemingen, nieuwe beleggers aantrekt.

Overigens had De Vlaamse Federatie van Beleggers onlangs een interview met Jan Groen. Een interessant gesprek over zijn blik op de toekomst.
Semper Nescio
0
quote:

DWB Happy schreef op 18 oktober 2016 16:40:

Vincent van Roon, vandaag 12:14

MDxHealth op de springplank
...

Beste Happy, ik denk dat Pokerface ons auteursrechten moet... Als uitgeknepen Belg kan ik best een extraatje gebruiken (lol).
DWB Happy
0
quote:

Semper Nescio schreef op 18 oktober 2016 16:53:

[...]
Beste Happy, ik denk dat Pokerface ons auteursrechten moet... Als uitgeknepen Belg kan ik best een extraatje gebruiken (lol).
Nee dat stuk is niet van Pokerface!
Die weet als geen ander beter dat MDxHealth geen biotechnologiebedrijf is, maar een bedrijf
is in de diagnostica!
[verwijderd]
0
quote:

DWB Happy schreef op 18 oktober 2016 16:40:

Onlangs heeft het Van Leeuwenhoeck Institute zijn verwachtingen verder opwaarts bijgesteld via een kort bericht op de eigen website. Het instituut spreekt op basis van de laatste nieuwsberichten van een enorme onderwaardering van het aandeel en geeft een koersdoel van 11 euro:

Ook experts van de bekende Amerikaanse website Seeking Alpha geven een koopadvies voor het aandeel MDxHealth. Zij geven het een koersdoel mee van 15,25 euro.

Toch enige voorzichtigheid geboden bij deze uitspraken.

Leeuwenhoeck (=Marcel Wijma) heeft er wel vaker flink naast gezeten, en promoot de aandelen die ze zelf in porto hebben, is ook normale zaak imo.
SA (Seeking Alpha) is niet meer dan een platform waarop iedereen zijn mening kan geven.

Disclaimer: Long MDXHealth. Begin deze week nog bijgekocht.
vreemdvermogen
0
Nou dit draadje kan gesloten worden. We gaan weer lekker in discussie. Ik plaats hier niks meer
DWB Happy
0
quote:

tophound schreef op 21 oktober 2016 12:50:

[...]

Toch enige voorzichtigheid geboden bij deze uitspraken.

Leeuwenhoeck (=Marcel Wijma) heeft er wel vaker flink naast gezeten, en promoot de aandelen die ze zelf in porto hebben, is ook normale zaak imo.
SA (Seeking Alpha) is niet meer dan een platform waarop iedereen zijn mening kan geven.

Disclaimer: Long MDXHealth. Begin deze week nog bijgekocht.
Heb jij het rapport goed gelezen, heb jij iets kunnen ontdekken wat niet klopt?
Heb jij ook gezien dat hij in Augustus zijn rapport nog geupdatet heeft?

Deze analyse waar hij ontzettend veel tijd en aandacht aan besteed heeft is duidelijk even compleet iets anders dan zomaar even zijn belang promoten.

Heb jij überhaupt ergens een betere uitleg analyse kunnen vinden in de wereld over MDxHealth?

Kortom, ik vind je opmerking niet gepast, onder de gordel, dit verdiend iemand niet die zoveel tijd en energie gestoken heeft om zo'n geweldig goed onderbouwd rapport te schrijven!

[verwijderd]
0
Iemand die zijn vehikel Van Leeuwenhoeck noemt lift mee op een naamsbekendheid die hij niet zelf gecreeërd heeft, op zichzelf al bedenkelijk naar mijn idee.
Dat neemt niet weg dat ook ik MDXHealth een kansrijk aandeel vind.
Disclaimer: Long Long Ago.
DeZwarteRidder
0
quote:

tophound schreef op 23 oktober 2016 13:07:

Het spijt me, ik neem mijn woorden terug, www.leeuwenhoeck.com/ daar is niks mis mee.
Van Leeuwenhoeck is opgericht door Marcel Wijma en ieder biotechbedrijf kan bij hem een mooi rapport bestellen tegen betaling.

Het rapport over Mdx is dus betaald door Mdx en dus niet onafhankelijk.
De voorspellingen voor de komende ca 10 jaar zijn onzinnig omdat niemand zo ver vooruit kan kijken.
50 Posts, Pagina: 1 2 3 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 1 jan 0001
Koers 0,000
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 0,000
Laag 0,000
Volume 0
Volume gemiddeld 0
Volume gisteren 0