ABN AMRO « Terug naar discussie overzicht

ABN AMRO NOVEMBER 2016

77 Posts, Pagina: 1 2 3 4 » | Laatste
voda
0
ABN AMRO haalt streep door kerstpakket

Gepubliceerd op 4 nov 2016 om 14:04 | Views: 3.167

AMSTERDAM (AFN) - Werknemers van ABN AMRO krijgen vanwege de bezuinigingen bij de bank vanaf dit jaar geen kerstpakket meer. Dat blijkt uit een interne mededeling van de bank.

Daarin wordt gewezen op het bedrag van 70 euro per medewerker dat elk jaar voor de pakketten werd uitgetrokken. ,,Een flinke kostenpost'', aldus ABN AMRO, dat door te stoppen met het kerstcadeau verwacht zo'n 1,5 miljoen euro per jaar te kunnen besparen.

Het besluit heeft volgens vakbond De Unie tot veel teleurstelling onder werknemers geleid. De bond roept de bank daarom op te overwegen het kerstpakket goedkoper te maken, in plaats van af te schaffen.
tsjing
0
ow..wat een fijne actie van deze prachtige bank. Eerst een interne medewerkertevredenheids onderzoek houden en daarna publiceren dat het kerstpakket is geschrapt. Mooie timing om deze blijk van waardering te schrappen. Laat de hoge heren maar graaien.
voda
0
AFM onderzoekt creditcarddochter ABN AMRO

Gepubliceerd op 4 nov 2016 om 09:07 | Views: 1.973

AMSTERDAM (AFN) - De Autoriteit Financiële Markten (AFM) doet onderzoek naar International Card Services (ICS), de creditcardpoot van ABN AMRO. Dat meldde NRC vrijdag.

ICS-directeur Gijs Wildeboer bevestigde aan de krant dat ICS klanten jarenlang in staat heeft gesteld te veel geld te lenen. Sommige klanten kwamen daarbij in financiële problemen, omdat ze de rente niet konden betalen. Hij meldde de krant daarbij dat de AFM de situatie onderzoekt en dat ICS rekening houdt met een boete.

De misstanden kwamen begin vorig jaar aan het licht toen een klant van ICS zich meldde met vragen, aldus NRC. Daarop stelde ICS een intern onderzoek in en werd de AFM ingelicht, zei Wildeboer.

Klanten kunnen bij ICS doorlopende kredieten afsluiten, met een limiet van 2500 euro. Meer dan 600.000 klanten van ICS hebben zo’n krediet. ICS liet die klanten volgens de krant 15 procent meer lenen dan de eigen normen toestonden en schond daarmee mogelijk zijn wettelijke zorgplicht.
voda
0
ABN AMRO belooft weer vrouw in de top

Gepubliceerd op 4 nov 2016 om 16:46 | Views: 91

DEN HAAG (AFN) - ABN AMRO krijgt sowieso weer een vrouwelijke bestuurder. Dat heeft de raad van commissarissen, die de leden van de raad van bestuur aanstelt, minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën verzekerd.

Vorige maand maakte de bank bekend dat het enige vrouwelijke lid van de zevenkoppige raad van bestuur, Caroline Princen, opstapt. Een deel van de Tweede Kamer fronste daarover de wenkbrauwen, omdat het bedrijfsleven wettelijk verplicht is te streven naar minimaal drie vrouwen op elke tien bestuurders. Juist een bank waarvan de staat nog mede-eigenaar is zou zich dat streven extra moeten aantrekken, vond de PvdA.

Het ministerie gaat overleggen met ABN AMRO over de manier waarop de bank meer vrouwen op topfuncties wil benoemen.
Cupidstunt
0
ABN-adviseurs sjoemelen met hypotheken

ABN AMRO heeft negen medewerkers geschorst vanwege valsheid in geschrifte. De hypotheekadviseurs kopieerden handtekeningen van klanten buiten hun medeweten om zo hun hypotheekdossier af te kunnen sluiten.

Offertes van de bank aan klanten weken daardoor af van eerder verstrekte adviezen van de adviseurs of waren incompleet. De adviseur moet het advies dan verbeteren en delen met de klant. De handtekening geeft aan dat het verbeterde advies is gezien en besproken.

'Dom en ongewenst'
Directeur Frans Woelders van het Nederlandse retailbedrijf van ABN AMRO noemt de acties van de betrokken medewerkers 'dom en ongewenst', maar stelt dat het gaat om een overtreding van een intern, administratief proces. De bank heeft toezichthouders DNB en AFM geïnformeerd. Ook worden alle hypotheekdossiers vanaf 2013 doorgelicht, bericht het Financieele Dagblad.

Bron: AD ANP
florida7
0
AMSTERDAM (AFN) - Financieel directeur Kees van Dijkhuizen gaat Gerrit Zalm opvolgen als topman van ABN AMRO. Dat heeft heeft de bank dinsdag bekendgemaakt.
De benoeming van Van Dijkhuizen treedt in werking op het moment van goedkeuring door de toezichthouders. Die wordt uiterlijk half februari verwacht. Zalm had eerder al aangekondigd volgend jaar op te stappen.
voda
0
Van Dijkhuizen opvolger Zalm bij ABN AMRO

Gepubliceerd op 8 nov 2016 om 19:45 | Views: 593

AMSTERDAM (AFN) - Financieel directeur Kees van Dijkhuizen gaat Gerrit Zalm opvolgen als topman van ABN AMRO. Dat heeft heeft de bank dinsdag bekendgemaakt.
De benoeming van Van Dijkhuizen treedt in werking op het moment van goedkeuring door de toezichthouders. Die wordt uiterlijk half februari verwacht.

Zalm had eerder al aangekondigd volgend jaar op te stappen. Hij koos er voor om na de splitsing, fusie en beursgang van ABN AMRO plaats te maken voor een nieuwe bestuursvoorzitter. De huidige termijn van de voormalige minister van Financiën, die in 2009 werd benoemd, liep eigenlijk nog tot mei 2018.

Van Dijkhuizen is sinds mei 2013 al de financiële man bij de bank. Eerder bekleedde hij diezelfde functie al bij de Haagse zakenbank NIBC. Daarvoor had hij diverse posten bij de ministeries van Financiën en Economische Zaken. ,,Zijn ervaring, gecombineerd met zijn persoonlijke integriteit en leiderschapsstijl en uitgebreide netwerk, maken hem zeer geschikt om ABN AMRO te leiden'', aldus Olga Zoutendijk, de voorzitter van de raad van commissarissen van het financiële concern.
aandeeltje!
0
Zou de rek er weer bijna uit zijn, of gaat het aandeel door? Iemand (beperkte discussie hier) een idee?
torro
0
quote:

aandeeltje! schreef op 8 november 2016 22:31:

Zou de rek er weer bijna uit zijn, of gaat het aandeel door? Iemand (beperkte discussie hier) een idee?
Het antwoord heb je vandaag-))
voda
0
'ABN AMRO stuurt 15.000 klanten weg'

Gepubliceerd op 11 nov 2016 om 06:47 | Views: 6.227

AMSTERDAM (AFN) - ABN AMRO gaat zo'n 15.000 particuliere klanten van de bank wegsturen. Het gaat om klanten die permanent buiten Europa wonen en hun bankdiensten in Nederland afnemen. Daarbij zitten ook veel geëmigreerde gepensioneerden. Expats zijn uitgezonderd, aldus het financiële concern.

Ongeveer een kwart van de betreffende klanten heeft de Nederlandse nationaliteit. De andere gedupeerden dateren in veel gevallen nog uit de tijd dat ABN AMRO een veel grotere internationale bank was. De stap past onder meer in de strategie van het financiële bedrijf om op het vlak van consumentenbankieren vooral een Nederlandse en Europese bank te willen zijn. Daarnaast spelen kosten en wet- en regelgeving een rol. ABN AMRO moet zich flink inspannen om in al die landen op de wereld aan lokale regels te voldoen.

De betreffende klanten krijgen vanaf eind november een mail met het verzoek om hun bankzaken of het afnemen van bepaalde diensten bij ABN AMRO te beëindigen en bij een andere bank onder te brengen. Daarvoor hebben ze zes maanden de tijd. Bij ABN AMRO bankieren in totaal ongeveer 5 miljoen particulieren.
voda
0
'Onderliggende winstgroei voor ABN AMRO'

Gepubliceerd op 14 nov 2016 om 11:31 | Views: 2.932

AMSTERDAM (AFN) - ABN AMRO heeft afgelopen kwartaal, afgezien van eenmalige voorzieningen in verband met een eerder dit jaar aangekondigde reorganisatie, de resultaten verbeterd ten opzichte van een jaar eerder. Dat is althans de gemiddelde verwachting van negentien analisten die de bank zelf heeft gepolst voorafgaand aan de kwartaalcijferspublicatie komende woensdag.

ABN AMRO kondigde in september aan dat het de komende jaren tot 1375 arbeidsplaatsen gaat schrappen. De kosten die de bank daarvoor verwacht te maken, zullen deels geboekt worden in het derde kwartaal. Mogelijk komt ABN AMRO woensdag ook met meer details over welke afdelingen precies getroffen worden.

De onderliggende nettowinst, waar eenmalige posten uit zijn gefilterd, schatten marktvorsers gemiddeld in op 567 miljoen euro. Een jaar eerder kwam dat resultaat nog uit op 509 miljoen euro. De operationele winst wordt in doorsnee geschat op 875 miljoen euro. Dat zou precies evenveel zijn als in het derde kwartaal van 2015.
Turbo player
0
Volgens mij hebben bijna alle bankaandelen het goed gedaan in het 3e kwartaal. Dus een plusje voor woensdag wellicht.? Ik vind het aandeel echter wel erg duur
torro
0
quote:

Turbo player schreef op 14 november 2016 19:59:

Volgens mij hebben bijna alle bankaandelen het goed gedaan in het 3e kwartaal. Dus een plusje voor woensdag wellicht.? Ik vind het aandeel echter wel erg duur
plust al een dag of tien heel lekker
Turbo player
0
florida7
0
Abnamro is sinds begin juli al ongeveer €8 opgelopen. Inmiddels dus
behoorlijk aan de prijs. Als de resultaten ook maar iets tegenvallen volgt een daling.
torro
0
quote:

florida7 schreef op 14 november 2016 21:05:

Abnamro is sinds begin juli al ongeveer €8 opgelopen. Inmiddels dus
behoorlijk aan de prijs. Als de resultaten ook maar iets tegenvallen volgt een daling.

ja maar was ook danig gezakt
The voice
0
quote:

Turbo player schreef op 15 november 2016 11:02:

Iemand nog ideeën voor morgen gaat het aandeel omhoog of omlaag?


Resultaten zullen goed zijn, Zalm zal succesvol willen eindigen, de REO is aangekondigd en verwerkt in het aandeel, er zit weer overnamefantasie in het aandeel, de staat gaat nog es 7% de markt ingooien etc.

Volop upwards potential dus.
torro
0

Analisten hopen op nieuw kostendoel.
(ABM FN-Dow Jones) ABN AMRO heeft in het derde kwartaal een 12 procent hogere winst behaald, geholpen door hogere rentebaten en aanhoudend lage voorzieningen voor slechte leningen. Dat blijkt uit een consensusverwachting die ABN AMRO zelf samenstelde.
De analisten zijn, behalve naar de cijfers, ook benieuwd of ABN AMRO meer kosten gaat besparen en verder gaat digitaliseren, om rivaal ING Groep bij te blijven.
De gemiddelde verwachting van de analisten ligt op een nettowinst van 555 miljoen euro, tegen 496 miljoen euro een jaar eerder. Onderliggend lag de winst naar verwachting op 567 miljoen euro.
Dat is exclusief de reorganisatiekosten voor aangekondigde kostenbesparingen, die de nettowinst naar verwachting zullen drukken tot zo'n 400 miljoen euro.
Twee analisten denken dat bank in een strategie-update een absoluut kostendoel zal stellen om naartoe te werken, bijvoorbeeld van maximaal 5,0 miljard euro aan kosten, voor 2018 of 2020.
De netto rentebaten stegen in de verwachting van de analisten tot 1,57 miljard euro, van 1,52 miljard een jaar eerder. Lagere spaarrentes hielden de marge overeind, maar de positieve impact van hogere marges op hernieuwde hypotheken is aan het afnemen.
De fee-inkomsten bleven naar verwachting van de analisten gelijk aan het voorgaande kwartaal op 431 miljoen euro. De totale inkomsten op jaarbasis waren vrijwel vlak met 2,14 miljard euro.
De voorzieningen voor slechte leningen liepen volgens de analisten op naar 117 miljoen euro, van 94 miljoen euro een jaar eerder, door een lagere vrijval van algemene voorzieningen. Ondanks de stijging bleven de voorzieningen voor slechte leningen daarmee op een laag niveau.
De kernkapitaalratio steeg naar verwachting slechts fractioneel, van 16,2 procent in het tweede kwartaal naar 16,3 procent eind september, waarmee ABN AMRO ruim in zijn buffer zit, vergeleken met andere Nederlandse grootbanken.
De ongewogen leverage ratio, waar ABN AMRO nog wat achterblijft bij zijn doelstelling van 4 procent, steeg vermoedelijk van 3,7 naar 3,8 procent in het derde kwartaal. Bij ABN AMRO is het verschil tussen de risicogewogen en ongewogen buffer vrij groot, omdat de bank veel hypotheken met lage risicowegingen heeft.
Het zal naar verwachting de laatste kwartaalpresentatie worden onder bestuursvoorzitter Gerrit Zalm, die na het nodige gesteggel tussen grootaandeelhouder de Nederlandse Staat en de raad van commissarissen, begin volgend jaar zal worden opgevolgd door financieel directeur Kees van Dijkhuizen.
ABN AMRO maakt de kwartaalcijfers woensdag voorbeurs bekend. Dinsdagmiddag handelde het aandeel 0,1 procent hoger op 21,90 euro.
Door: ABM Financial News.
voda
0
Beursblik: winst ABN AMRO stijgt

Analisten hopen op nieuw kostendoel.

(ABM FN-Dow Jones) ABN AMRO heeft in het derde kwartaal een 12 procent hogere winst behaald, geholpen door hogere rentebaten en aanhoudend lage voorzieningen voor slechte leningen. Dat blijkt uit een consensusverwachting die ABN AMRO zelf samenstelde.

De analisten zijn, behalve naar de cijfers, ook benieuwd of ABN AMRO meer kosten gaat besparen en verder gaat digitaliseren, om rivaal ING Groep bij te blijven.

De gemiddelde verwachting van de analisten ligt op een nettowinst van 555 miljoen euro, tegen 496 miljoen euro een jaar eerder. Onderliggend lag de winst naar verwachting op 567 miljoen euro.

Dat is exclusief de reorganisatiekosten voor aangekondigde kostenbesparingen, die de nettowinst naar verwachting zullen drukken tot zo'n 400 miljoen euro.

Twee analisten denken dat bank in een strategie-update een absoluut kostendoel zal stellen om naartoe te werken, bijvoorbeeld van maximaal 5,0 miljard euro aan kosten, voor 2018 of 2020.

De netto rentebaten stegen in de verwachting van de analisten tot 1,57 miljard euro, van 1,52 miljard een jaar eerder. Lagere spaarrentes hielden de marge overeind, maar de positieve impact van hogere marges op hernieuwde hypotheken is aan het afnemen.

De fee-inkomsten bleven naar verwachting van de analisten gelijk aan het voorgaande kwartaal op 431 miljoen euro. De totale inkomsten op jaarbasis waren vrijwel vlak met 2,14 miljard euro.

De voorzieningen voor slechte leningen liepen volgens de analisten op naar 117 miljoen euro, van 94 miljoen euro een jaar eerder, door een lagere vrijval van algemene voorzieningen. Ondanks de stijging bleven de voorzieningen voor slechte leningen daarmee op een laag niveau.

De kernkapitaalratio steeg naar verwachting slechts fractioneel, van 16,2 procent in het tweede kwartaal naar 16,3 procent eind september, waarmee ABN AMRO ruim in zijn buffer zit, vergeleken met andere Nederlandse grootbanken.

De ongewogen leverage ratio, waar ABN AMRO nog wat achterblijft bij zijn doelstelling van 4 procent, steeg vermoedelijk van 3,7 naar 3,8 procent in het derde kwartaal. Bij ABN AMRO is het verschil tussen de risicogewogen en ongewogen buffer vrij groot, omdat de bank veel hypotheken met lage risicowegingen heeft.

Het zal naar verwachting de laatste kwartaalpresentatie worden onder bestuursvoorzitter Gerrit Zalm, die na het nodige gesteggel tussen grootaandeelhouder de Nederlandse Staat en de raad van commissarissen, begin volgend jaar zal worden opgevolgd door financieel directeur Kees van Dijkhuizen.

ABN AMRO maakt de kwartaalcijfers woensdag voorbeurs bekend. Dinsdagmiddag handelde het aandeel 0,1 procent hoger op 21,90 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
77 Posts, Pagina: 1 2 3 4 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 18 apr 2024 11:48
Koers 15,560
Verschil +0,005 (+0,03%)
Hoog 15,590
Laag 15,340
Volume 1.176.112
Volume gemiddeld 3.450.078
Volume gisteren 2.509.702