SBM Offshore « Terug naar discussie overzicht

SBM Offshore - off topic - december 2016

35 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
ff_relativeren
0
de OPEC club heeft de wereld verrast. En de olie-aandeelhouders blij gemaakt.
Komt er nog een catch / addertje onder het gras ? Of is het de real and raw deal ?

Gaat voor de olies de eindejaarsrally duren tot aan de OPEC-evaluatie van 25 mei 2017 ?
gpjf
0
Vooralsnog is mijn verwachting/hoop/ glazenbol uitgekomen inzake de oliebijeenkomst maar nu SBM nog, we zullen zien wat het effect op de koers is de komende dagen. Je zou nou toch mogen denken dat er eindelijk nu eens een beetje swung in de koers komt
[verwijderd]
0
Dutchtenor
0
quote:

AdrianaRich schreef op 1 december 2016 17:39:

Ik ben in het geheel tevreden over vandaag.
Zeer tevreden zelfs.
:D
Ik ook :-) verlies van gisteren weer terugverdiend.
Nu maar verder omhoog. Vandaag idd niet slecht op een grotendeels rode beursdag. Olie schiet nu wel weer overdreven door naar mijn idee.
IQ
0
quote:

Dutchtenor schreef op 1 december 2016 20:51:

[...]
Ik ook :-) verlies van gisteren weer terugverdiend.
Nu maar verder omhoog. Vandaag idd niet slecht op een grotendeels rode beursdag. Olie schiet nu wel weer overdreven door naar mijn idee.
Mijn benzine verbruik wordt ruimschoots vergoed door de koersstijging van SBM, laat maar gaan tot 60€, minder leuk voor de consumenten van benzine etc. etc.
Dutchtenor
0
Koers blijft verdacht stabiel bij dalende olie. Ik zal wat olie op het vuur gooien..Boskalis?
gpjf
0
Nou als ik ze niet voor 14 euro verkocht krijgt op korte termijn dan houd ik ze gewoon vast. Situatie wordt steeds uitdagender mede omdat mijn ander pakket aandelen Arcelor Mittal het als een speer doet. kortom het hoeft niet echt meer , de koersstijging voor SBM komt vanzelf wel richting 15/16 euro met ook nog een optie van een dividend betaling.
[verwijderd]
0
quote:

gpjf schreef op 7 december 2016 11:59:

Nou als ik ze niet voor 14 euro verkocht krijgt op korte termijn dan houd ik ze gewoon vast. Situatie wordt steeds uitdagender mede omdat mijn ander pakket aandelen Arcelor Mittal het als een speer doet. kortom het hoeft niet echt meer , de koersstijging voor SBM komt vanzelf wel richting 15/16 euro met ook nog een optie van een dividend betaling.
Wordt spannend vandaag of we door de 14 gaan. Zal toch een keer lukken!
gpjf
0
gpjf
0
Hoe corrupt moet je daar eigenlijk zijn ?

Senaatsvoorzitter Brazilië mag blijven zitten
1 uur geleden
BRASILIA - De Braziliaanse Senaatsvoorzitter Renan Calheiros hoeft toch niet af te treden omdat hij wordt vervolgd voor verduistering. Een meerderheid van het collega van opperrechters bleek er woensdag voor dat Calheiros zijn termijn uitzit.

Wel bepaalden de rechters dat hij niet meer de functie van opvolger van de president in voorkomende gevallen mag hebben.

Caleiros legde dinsdag het bevel van een van de opperrechters om op te stappen naast zich weer en ging in beroep. Daardoor was een besluit van het voltallige college nodig.

Tegen Calheiros lopen maar liefst elf corruptie-onderzoeken. De meeste zijn gerelateerd aan omkooppraktijken bij staatsoliebedrijf Petrobras
gpjf
0
OPEC krijgt steun andere olielanden
1 min geleden
WENEN (BLOOMBERG) - Rusland en diverse andere niet-OPEC-landen hebben bij een ontmoeting in Wenen toegezegd om volgend jaar hun olieproductie te beperken, in navolging van de productiebeperking waartoe de OPEC onlangs heeft besloten.

Saudi-Arabië liet bovendien weten dat het de productie verder gaat beperken dan eerder was toezegd. Die mededeling kwam voor de markt als een grote verrassing. „Het wijst erop dat Riaad zich wil inzetten om de markt in balans te brengen. Het zou ook zorgen moeten wegnemen of de OPEC in staat is het akkoord te handhaven”, aldus olieexpert Amrita Sen tegenover persbureau Bloomberg.

De olieprijzen zijn al meer dan 15% gestegen sinds de OPEC bekendmaakte dat het voor het eerst in acht jaar de productie gaat beperken. Twee weken geleden werden de OPEC-landen het eens over een beperking van de productie met 1,2 miljoen vaten per dag.

Behalve Rusland hebben ook onder meer Mexico, Oman en Kazachstan beloofd minder te produceren.
IQ
0
Ben blij dat mijn verkooporder SBM vrijdag niet is gegaan op 14,27, volgende week een stuk hoger, olie prijs ook.
Leonard
0
In den nächsten 25 Jahren müssen rund 2600 Öl- und Gasbohrinseln und ähnliche Objekte auf See abgebaut werden, weil die Anlagen veraltet oder die Felder ausgefördert sind. Die Branche steht deshalb nach Einschätzung der Analysefirma IHS Markit vor einem "perfekten Sturm". Sie sehe sich nicht nur alternden Plattformen gegenüber, sondern auch strengeren Umweltauflagen und einer fragmentierten Dienstleistungsbranche für den Rückbau der Anlagen, die noch in den Kinderschuhen stecke.

Vor rund 60 Jahren begann die Offshore-Förderung von Öl und Gas. Seitdem bauten Ölkonzerne wie Shell, ExxonMobil, Statoil, Total, Chevron und ConocoPhillips ihre Anlagen in immer tieferes Wasser und stießen in unwirtliche Gegenden vor.

Die Rückbaukosten für den Zeitraum von 2010 bis 2040 bezifferte IHS Markit auf rund 210 Milliarden US-Dollar. Die jährlichen Kosten für die fachgerechte Entsorgung würden sich bis 2040 auf mehr als 13 Milliarden Dollar mehr als verfünffachen. Allein im Golf von Mexiko stehen noch mehr als 5000 Öl- und Gasförderstrukturen. Sie werden teilweise versenkt und dienen dann Fischen und anderen Meeresbewohnern als Heimat.

Schwere Plattformen in der Nordsee

Mehr zum Thema

Konzern hat zu Ende gerechnet: "Deepwater Horizon" kostet BP 62 Milliarden14.07.16
Konzern hat zu Ende gerechnet

"Deepwater Horizon" kostet BP 62 Milliarden


"Während Amerika die meisten Plattformen hat, ist Europa der größte Markt", sagte Grigorij Serscikov, einer der Autoren der Studie. Das liege vor allem daran, dass in der Nordsee weitaus größere Strukturen in sehr viel tieferem Wasser gebaut wurden. Im Golf von Mexiko stehen manche Bohrtürme im flachen Wasser und haben kaum mehr als eine Million Dollar gekostet. Sie sind leicht und schnell abzubauen.

In der Nordsee sind dagegen gigantische Bohrinseln und Transportsysteme errichtet worden. Allein die Betonstrukturen der Förderplattformen im Nordsee-Ölfeld Brent wiegen jeweils 300.000 Tonnen. Auch Brent ist ausgefördert und die Anlagen werden abgebaut - ein Projekt für ein Jahrzehnt.

Quelle: n-tv.de , wne/dpa
Gevelboer
0
thnx Spotter.
Is dit zeker een groeimarkt.
Ben ik er nog niet achter wie hiervan gaat "profiteren".
gpjf
0
Saudi-Arabië perkt olieproductie verder in
Vandaag, 10:24
RIYAD (AFN) - Saudi-Arabië is bereid zijn olieproductie verder te verlagen dan afgesproken, nu ook olieproducenten buiten het OPEC-kartel hebben beloofd hun productie in te perken. Dat stelde de olieminister van het land, Khalid Al-Fahli, nadat de landen van buiten de OPEC tot een overeenkomst waren gekomen.

Olielanden buiten de OPEC, zoals Rusland, Mexico en Azerbeidzjan, spraken zaterdag af hun productie na de jaarwisseling met in totaal 558.000 vaten per dag te verlagen. Dat akkoord volgde op de afspraak binnen het kartel van olie-exporteurs om de productie met 1,2 miljoen vaten per dag te beperken. De lagere olieproductie moet ervoor zorgen dat de olieprijs gaat stijgen.

Om dat doel te bewerkstelligen is OPEC-leider Saudi-Arabië nu bereid ,,duidelijk'' verder te gaan dan eind november werd afgesproken, aldus de olieminister. Analisten vatten dit op als een teken dat het akkoord tussen de olieproducenten heel serieus moet worden genomen.

Hoewel het OPEC-akkoord de olieprijs de afgelopen weken wist op te drijven, bleven veel oliekenners voorzichtig over de te verwachte effecten op langere termijn. De OPEC-landen hebben hun onderlinge afspraken in het verleden namelijk vaak geschonden.

Het historische akkoord tussen de landen buiten het kartel en de extra toezegging van Saudi-Arabië geven de afspraken nu in ieder geval meer gewicht. Een vooraanstaande oliespecialist in Londen sprak in dit verband van een overrompelingstactiek van de Arabieren. ,,Dit moet een einde maken aan alle twijfels of de OPEC zich wel aan de deal zal houden.''

De prijs van Brentolie, maatgevend voor olie uit het Midden-Oosten en Europa, steeg sinds het OPEC-akkoord van eind november met bijna een vijfde tot ruim 54 dollar per vat . Daarmee is olie nu twee keer duurder dan op het dieptepunt, dat met 27,88 dollar eind januari werd bereikt. In juni 2014 kostte een vat met 159 liter Brentolie echter nog ruim 114 dollar.

Dutchtenor
0
@Ruud, nogmaals dank voor de BBI tip, ik heb er dit weekend veel over gelezen en zojuist met 10000 stukjes ingestapt. Veelbelovend!
35 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 24 apr 2024 17:35
Koers 14,280
Verschil -0,100 (-0,70%)
Hoog 14,480
Laag 14,280
Volume 338.032
Volume gemiddeld 543.550
Volume gisteren 318.398