Kiadis Pharma « Terug naar discussie overzicht

Kiadis januari 2017

23 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
Tom3
0
Nadat 2016 voor de meeste aandeelhouders uitermate teleurstellend is verlopen hoopt iedereen hier natuurlijk op een rebound. De grote trigger wordt natuurlijk of de EMA al in 2017 een definitief oordeel kan vellen over de voorwaardelijke goedkeuring van Atir. Bij Molmed duurde het proces 2 jaar. Nu maar hopen dat de dubbele dosering issue geen vertraging gaat opleveren. Keep your fingers crossed!
K. Wiebes
0
Ik stelde eerder weliswaar dat ik hun technologie tóch wel interessant vond, ook eventueel voor andere toepassingen; maar GVH bij dubbele dosis geeft toch 'n nare bijsmaak.
Dan moeten er tóch mazen in het net van de technologie zitten, zou ik zo zeggen, als leek. Dan moeten er tóch ongewenste cellen meekomen?

Het échte "grote uitstapppen" is dan weer niét begonnen; dat is weer bemoedigend. Ook de studie met enkele dosis gaat verder.

Desalniettemin vind ik dat het management van Kia zich hier er wat gemakkelijk vanaf maakt. "Dubbele dosis was op verzoek van anderen".

De vraag is: Wáárom? Waarom trad GVH bij dubbele dosis op? Dat zal toch
'n vraag zijn die meer (potentiële) beleggers bezighoudt.

In mijn optiek mag het management het antwoord op die vraag niet schuldig
blijven.
Ontop1
0
Een ieder nog de beste wensen voor 2017.

Krijgen we deze maand nog een beetje vuurwerk in het aandeel Kiadis ?
K. Wiebes
0
Ook met het oog op de rekrutering, die tóch al moeizaam verloopt, zou het management er in mijn optiek alles aan moeten doen om duidelijkheid te scheppen over de dubbele dosis.
[verwijderd]
1
ik heb er lang op lopen kauwen maar heb mijn verlies genomen en ben er uit gestapt; totaal plaatje bevalt me niet meer; was altijd al speculatief gokje maar ga toch voor aardig bedragje het schip in. Inderdaad dubbele dosis problemen zegt niet alles over de gehanteerde dosis, vertrek CEO is ook te begrijpen en ook zijn verkoop van aandelen; de ontwikkelingen bij de concurrentie zijn er ook, en de het terugverdien model bij een al lang bestaande compound waar de patent positie gewoon niet lang exclusief kan zijn, gezien hoe lang ze al bezig zijn, heeft mijn doen besluiten verlies te nemen en verder te gaan. Het zij zo. Succes voor de volhouders en wie weet wordt het gewoon een succes alsnog.
curious2
0
quote:

fly like an eagle schreef op 5 januari 2017 12:33:

ik heb er lang op lopen kauwen maar heb mijn verlies genomen en ben er uit gestapt; totaal plaatje bevalt me niet meer; was altijd al speculatief gokje maar ga toch voor aardig bedragje het schip in. Inderdaad dubbele dosis problemen zegt niet alles over de gehanteerde dosis, vertrek CEO is ook te begrijpen en ook zijn verkoop van aandelen; de ontwikkelingen bij de concurrentie zijn er ook, en de het terugverdien model bij een al lang bestaande compound waar de patent positie gewoon niet lang exclusief kan zijn, gezien hoe lang ze al bezig zijn, heeft mijn doen besluiten verlies te nemen en verder te gaan. Het zij zo. Succes voor de volhouders en wie weet wordt het gewoon een succes alsnog.
Was jij die 3825 stuks? Dank voor je evenwichtige onderbouwing! Succes met je volgende beleggingen!
twinkletown
0
BelBel

Kiadis ligt onder een vergrootglas

Een investering in Kiadis kenmerkt zich door een zeer hoog risico, aangezien een fors deel van de beurswaarde verdampt na een tegenvaller in het ontwikkelingsproces van ATIR101. Het speculatieve koopadvies geldt dan ook voor beleggers die zich dat risico kunnen permitteren.

De toekomst van Kiadis Pharma wordt bepaald door het succes waarmee leukemiemiddel ATIR101 de niet onaanzienlijke onderzoekshordes neemt. Dat proces kost tijd waarbij de komende maanden de nieuwsstroom wat dreigt op te drogen.

Voor Kiadis belooft 2017 een aanzienlijk spannender jaar te worden dan waar het begin december naar uitzag. Op 6 december kon de onderneming nog aankondigen dat het positieve resultaten had geboekt met een zogeheten Fase-2 studie van ATIR101, met afstand het meest veelbelovende product in de pijplijn van het biotechbedrijf. Het medicijn wordt gebruikt bij het behandelen van leukemie bij patiënten voor wie geen geschikte donor gevonden kan worden voor een stamceltransplantatie. Dat is volgens Kiadis het geval bij ruim eenderde van alle patiënten die dringend een transplantatie nodig hebben, zodat ATIR101 in potentie uitkomst kan bieden voor circa 19.000 bloedkankerpatiënten per jaar. Met het middel kan de transplantatie bijna altijd worden uitgevoerd als de bloedeigenschappen gedeeltelijk in plaats van volledig overeenkomen. Bij deze behandeling worden de stamcellen van de donor en de via straling behandelde cellen van de patiënt samengevoegd en behandeld met een speciaal middel. Hiermee wordt voorkomen dat er een afweerreactie optreedt van de witte bloedcellen uit het transplantaat tegen de ontvanger. Die zogeheten graft-versus-host-disease komt in 30% van de transplantaties voor en heeft meestal een dodelijke afloop. Daarnaast helpt ATIR101 bij het voorkomen van infecties na de behandeling en krijgt het afweermechanisme een betere kans om de ziekte te bestrijden.

Weesgeneesmiddel

Het onderzoek waarvan begin december de resultaten naar buiten kwamen, was uitgevoerd bij 23 patiënten in België, Canada, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Van deze groep overleden zeven patiënten binnen een jaar aan infecties of andere gevolgen van de behandeling en twee doordat de ziekte opnieuw de kop opstak. Het ogenschijnlijk magere overlevingspercentage van 61% moet in het licht gezien worden van de kansen die patiënten hebben zonder ATIR101. Bij een controlestudie met 35 patiënten was dat percentage slechts 20%, zodat de overlevingskans door inzet van het middel ruim drie keer zo hoog ligt. Omdat het middel een enorm verschil kan maken voor een relatief kleine groep mensen heeft ATIR101 zowel in Europa als in de Verenigde Staten de status van weesgeneesmiddel gekregen. De belangrijkste kenmerken van die status zijn dat het keuringsproces versneld doorlopen kan worden en dat het medicijn voor een periode van tien jaar (Europa) of zeven jaar (VS) exclusief op de markt gebracht mag worden. Het exclusieve karakter van het middel was voor topman Manfred Rüdiger al aanleiding om in een interview met het Financieele Dagblad in de zomer van 2016 te speculeren over een verkoopprijs van circa €100.000. Hij rekende voor dat een miljardenomzet voor Kiadis binnen bereik komt als het bedrijf groen licht krijgt om ATIR101 commercieel te introduceren in Europa en de Verenigde Staten. Ter vergelijking: de huidige beurswaarde van de onderneming is €120 mln.

Marktintroductie

Het enorme verschil tussen beide bedragen wordt verklaard door de hoogte van de hordes die het bedrijf de komende jaren moet zien te slechten. De belangrijkste daarvan is het aantonen van de effectiviteit en (relatieve) veiligheid in een zogenaamde Fase 3-onderzoek. De onderneming verwacht hiervoor binnenkort toestemming te krijgen van toezichthouders in Europa en de Verenigde Staten. Dit onderzoek heeft een extra lading gekregen doordat op 21 december bekend werd dat Kiadis stopt met proeven om ATIR101 twee maal toe te dienen nadat enkele patiënten bij deze testen zijn overleden. Het aandeel ging even met bijna 20% onderuit na dit bericht, om zich vervolgens te herstellen en minder dan 7% lager te sluiten. Die flinke koerszwieper geeft aan hoezeer de ontwikkelingen romdom het middel onder een vergrootglas liggen bij beleggers. Hoewel het voorlopig stopzetten van de testen met tweemaal toedienen een aanwijzing vormen dat ATIR101 mogelijk minder breed inzetbaar is dan het biotechbedrijf hoopte, doet het niets af aan de bemoedigende uitkomst van het Fase II-onderzoek. Als de uitkomsten van het nieuwe en grotere Fase III-onderzoek eind 2017 of (waarschijnlijk pas) in 2018 in lijn liggen met de eerdere studie, brengt dat een marktintroductie een flink stuk dichterbij. Rond die tijd wordt het zaak voor Kiadis om een kapitaalkrachtige partner te vinden. Het is een dure aangelegenheid om een middel door het laatste deel van het onderzoekstraject te loodsen. Bovendien is er een groot verkoopapparaat nodig om het product in de markt te zetten. Waar branchegenoten Galapagos en Pharming de marketing zelf in de hand willen nemen, is dat voor Kiadis voorlopig geen optie. Galapagos heeft de luxe dat het in dit opzicht ervaring kan opdoen met de veel grotere partner Gilead Sciences, terwijl de keuze om de eigen distributie op te zetten bij Pharming voornamelijk is ingegeven doordat de Amerikaanse partner daar relatief weinig energie in investeerde.

De koerszwieper van vorige maand geeft aan hoezeer de ontwikkelingen rondom het medicijn ATIR101 bij beleggers onder een vergrootglas liggen
twinkletown
0
vervolg Kiadis>>>

Met de pet rond

Bij Kiadis ontbreekt het aan kennis en vooral geld. De onderneming had voornamelijk dankzij de beursgang in de zomer van 2015 halverwege vorig jaar €23,7 mln in kas. Op jaarbasis is het concern ruim €10 mln kwijt aan ontwikkelings- en overige uitgaven. Daar komen rentelasten van circa €1,5 mln bij. Het laat zich nu al uittekenen dat Kiadis uiterlijk in 2018 opnieuw geld moet ophalen bij de zittende aandeelhouders of bij voorkeur een grote branchegenoot. In het meest gunstige scenario kan de onderneming investeerders dan verleiden met goede resultaten van het Fase 3-onderzoek, zodat de verwatering beperkt blijft en zittende aandeelhouders flink meeprofiteren van het potentieel van ATIR101. De alternatieve scenario’s zijn een stuk minder gunstig. Als de onderzoeksresultaten tegenvallen of als een ander middel effectiever blijkt te zijn of eerder op de markt komt, zal het potentieel van ATIR101 een flink stuk lager liggen.

Afgelopen oktober kreeg een middel van biotechbedrijf Alexion dat de effecten van graft-versus-host-disease tegengaat in de Verenigde Staten ook al de status van weesgeneesmiddel. Kiadis heeft in theorie uiteraard wel een streepje voor doordat ATIR deze aandoening kan voorkomen in plaats van genezen. Met het middel ATIR201 tegen de erfelijke bloedziekte thallasemie heeft het bedrijf een tweede ijzer in het vuur. Dit onderzoek bevindt zich echter nog in een zeer vroeg stadium (Fase 1 / 2). Mogelijk kan de onderneming binnenkort bekendmaken dat dit onderzoek wordt uitgebreid van het Verenigd Koninkrijk naar Duitsland. Voorlopig staat ATIR201 duidelijk in de schaduw van ATIR101. Aangezien het Fase 3-onderzoek met dit laatstgenoemde middel nog van start moet gaan, zal het zeker tot eind 2017 of begin 2018 duren voordat meer duidelijkheid komt over hoe de toekomst voor Kiadis eruit gaat zien. Bij het uitblijven van onverwachte tegenvallers blijft de beurskoers in de tussentijd waarschijnlijk schommelen binnen de bandbreedte van €8 tot €12 die zich sinds de beursintroductie begin juli 2015 aftekent. Een wisseling aan de top, waarbij Crucell-veteraar Arthur Lahr op 1 april bestuursvoorzitter Manfred Rüdiger opvolgt, zal daar geen verandering in brengen.
curious2
0
Edison heeft een update over Kiadis uitgebracht d.d. 06-01-2017. Koersdoel van € 27,40 met een 75% kans van slagen. Kort samengevat claimen zij dat de veiligheid van de enkele dosis zich ruimschoots bewezen heeft en dat de meerwaarde van de dubbele dosis beperkt is. De koersreactie is hun inziens dan ook overtrokken.
www.edisoninvestmentresearch.com/rese...
Tom3
0
Zowel Belbel als Edison gaan voorbij aan het grote voordeel in kostprijs dat Kiadis heeft tov Molmed en Bellicum. Beide laatsten moeten zich bedienen van peperdure genmodificatie terwijl Kiadis met belichting van cellen toekan. Dit zgn Theralux procedé kan helemaal geautomatiseerd worden terwijl je voor modificatie van een gen weken bezig bent met veel handwerk in een dedicated clean room. Dus ook al is Molmed de eerste op de markt, Kiadis kan domweg goedkoper produceren. Aan de stijgende omzetten te zien denkt de markt nu kennelijk dat 8,50 een acceptabele prijs is. Zou me echter niets verbazen als die nieuwe CEO handiger is met het smeden van partnerships cq een overname dan Ruediger. We gaan het zien. Heb nog steeds een 1500 stuks op de plank liggen.
Ontop1
0
quote:

Tom3 schreef op 9 januari 2017 18:25:

Zowel Belbel als Edison gaan voorbij aan het grote voordeel in kostprijs dat Kiadis heeft tov Molmed en Bellicum. Beide laatsten moeten zich bedienen van peperdure genmodificatie terwijl Kiadis met belichting van cellen toekan. Dit zgn Theralux procedé kan helemaal geautomatiseerd worden terwijl je voor modificatie van een gen weken bezig bent met veel handwerk in een dedicated clean room. Dus ook al is Molmed de eerste op de markt, Kiadis kan domweg goedkoper produceren. Aan de stijgende omzetten te zien denkt de markt nu kennelijk dat 8,50 een acceptabele prijs is. Zou me echter niets verbazen als die nieuwe CEO handiger is met het smeden van partnerships cq een overname dan Ruediger. We gaan het zien. Heb nog steeds een 1500 stuks op de plank liggen.
Het nieuwe jaar begint net heb er nog steeds vertrouwen in er zal het een en ander gebeuren dit jaar.
Benieuwd wanneer we weer rond de 10 staan
Tom3
0
In december vorig jaar heeft Quest for Growth (weer) 79.661 aandelen Kiadis verkocht:
www.questforgrowth.com/PDF/Portfolio/...

In dit tempo zijn ze er over dik 4 maanden klaar met de afbouw. Ze zijn dus zeker de grootste verantwoordelijke voor de enorme koersdaling in december. Het procentuele belang van hun beleggingen in Kiadis is echter nog steeds aanzienlijk. Quest for Growth lijkt derhalve vroeger een "fout" gemaakt te hebben die ze ten koste van flinke boekverliezen willen corrigeren. Hadden ze dus beter van te voren kunnen bedenken.
beterwisdanonwis
0
quote:

Tom3 schreef op 10 januari 2017 01:10:

In december vorig jaar heeft Quest for Growth (weer) 79.661 aandelen Kiadis verkocht:
www.questforgrowth.com/PDF/Portfolio/...

In dit tempo zijn ze er over dik 4 maanden klaar met de afbouw. Ze zijn dus zeker de grootste verantwoordelijke voor de enorme koersdaling in december. Het procentuele belang van hun beleggingen in Kiadis is echter nog steeds aanzienlijk. Quest for Growth lijkt derhalve vroeger een "fout" gemaakt te hebben die ze ten koste van flinke boekverliezen willen corrigeren. Hadden ze dus beter van te voren kunnen bedenken.
waar staat dat ze naar een 0% belang gaan? Ik kan me het voorstellen, echter ik heb het nergens gelezen.
[verwijderd]
0
Ik weet het niet zeker, maar volgens mij is het totaalbelang van Quest niet heel groot. Dus ook al gaan ze naar 0 % belang dan nog zijn er partijen met een veel groter belang die er nog steeds inzitten. Ik heb geen diepgaand onderzoek gedaan dus mogelijk dat mijn info niet juist/volledig is. Zie iig de bijgevoegde link:

www.grootaandeelhouders.nl/aandelen/k...
Tom3
0
Quest for Growth is maar een kleine vis vergeleken bij Life Science Partners & friends maar omdat de markt zo dun is, zijn ze wel beeld bepalend. Volgens Edison zou de free float nu 30% zijn. In het begin was die nog veel kleiner. Het valt me tegen dat de echte grootaandeelhouders niet bewegen. Ze kunnen nu toch voor een prikje inslaan vergeleken bij IPO prijs van Euro 12? Het risicoprofiel is alleen maar verbeterd tov de datum van de IPO. De analisten waren bijvoorbeeld blij met de (voorwaardelijke) goedkeuring van het Molmed middel. Dit was voor hen een teken dat Atir ook in aanmerking zou kunnen komen voor eenzelfde behandeling.
harvester
0
quote:

Tom3 schreef op 10 januari 2017 11:19:

Quest for Growth is maar een kleine vis vergeleken bij Life Science Partners & friends maar omdat de markt zo dun is, zijn ze wel beeld bepalend. Volgens Edison zou de free float nu 30% zijn. In het begin was die nog veel kleiner. Het valt me tegen dat de echte grootaandeelhouders niet bewegen. Ze kunnen nu toch voor een prikje inslaan vergeleken bij IPO prijs van Euro 12? Het risicoprofiel is alleen maar verbeterd tov de datum van de IPO. De analisten waren bijvoorbeeld blij met de (voorwaardelijke) goedkeuring van het Molmed middel. Dit was voor hen een teken dat Atir ook in aanmerking zou kunnen komen voor eenzelfde behandeling.
De CEO
manfred Ruediger heeft kennelijk geen aandelen meer. Alles afgebouwd. De website geeft aan: geen actieve positie meer dus als ik het goed interpreteer heeft hij niets meer. Niet echt een bemoedigend signaal dus laat ik kiadis maar links liggen.
Tom3
0
quote:

harvester schreef op 10 januari 2017 11:35:

[...]

De CEO
manfred Ruediger heeft kennelijk geen aandelen meer. Alles afgebouwd. De website geeft aan: geen actieve positie meer dus als ik het goed interpreteer heeft hij niets meer. Niet echt een bemoedigend signaal dus laat ik kiadis maar links liggen.
We zullen van de AFM een bevestiging moeten krijgen. Op 30 juni 2016 bezat Manfred Ruediger 250.472 aandelen volgens de AFM. Ruediger gaat dus alle banden verbreken? Zou vreemd zijn nadat je de toko jaren met verve hebt aangeprezen. Een buitenstaander zal dit niet begrijpen. Als je als CEO nog vorig jaar flink hebt ingeslagen voor Euro 11 per aandeel lijkt de sfeer iets minder jofel dan is voorgespiegeld. De koers wordt nu trouwens keurig rond de 8,50 gehouden door een nagenoeg permanent bied blok.
harvester
0
quote:

Tom3 schreef op 10 januari 2017 15:19:

[...]

We zullen van de AFM een bevestiging moeten krijgen. Op 30 juni 2016 bezat Manfred Ruediger 250.472 aandelen volgens de AFM. Ruediger gaat dus alle banden verbreken? Zou vreemd zijn nadat je de toko jaren met verve hebt aangeprezen. Een buitenstaander zal dit niet begrijpen. Als je als CEO nog vorig jaar flink hebt ingeslagen voor Euro 11 per aandeel lijkt de sfeer iets minder jofel dan is voorgespiegeld. De koers wordt nu trouwens keurig rond de 8,50 gehouden door een nagenoeg permanent bied blok.
Ik begrijp via de website en een artikel in beleggersbelangen dat hij meer tijd met familie wil doorbrengen en dat een ex Crucell man hem binnen enkele maanden opvolgt.
23 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
877,48  +3,46  +0,40%  09:01
 Germany40^ 18.039,70 -0,27%
 BEL 20 3.867,67 -0,42%
 Europe50^ 4.983,41 -0,13%
 US30^ 38.399,97 +0,12%
 Nasd100^ 17.317,49 -1,18%
 US500^ 5.041,44 -0,61%
 Japan225^ 37.645,14 -0,93%
 Gold spot 2.322,73 +0,29%
 EUR/USD 1,0721 +0,22%
 WTI 83,04 +0,17%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

AEX +0,46%
AALBERTS NV 0,00%
ABN AMRO BANK... 0,00%
Accsys 0,00%
ACOMO 0,00%

Dalers

AMX -0,40%
AALBERTS NV 0,00%
ABN AMRO BANK... 0,00%
Accsys 0,00%
ACOMO 0,00%