Sligro Food Group « Terug naar discussie overzicht

Sligro 2017

226 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 8 9 10 11 12 » | Laatste
alrob
0
Vandaag voor het eerst ingestapt. Op de gok van goede cijfers woensdag as. en aangezien ik nog geen food-aandeel heb.
Succes alle Sligro aanhangers!
[verwijderd]
0
quote:

alrob schreef op 2 januari 2017 20:46:

Vandaag voor het eerst ingestapt. Op de gok van goede cijfers woensdag as. en aangezien ik nog geen food-aandeel heb.
Succes alle Sligro aanhangers!
Ook je boodschappen bij de Emté doen hè. Anders ben je geen echte ;-)
alrob
0
alrob
0
wat de analisten van de cijfers verwachten is mij niet duidelijk. Als ik naar het verleden kijk, valt mij de winstwaarschuwing in oktober op en het bericht dat APG zijn belang vervolgens ongeveer verdubbeld heet, tot ongeveer 10%. Gelet op de winstwaarschuwing zullen de verwachtingen flink getemperd zijn, en zou je morgen een dip moeten verwachten. Maar dit zou ook al in de koers verwerkt kunnen zijn.
Koffiedik kijken dus, maar gelet op het defensieve karakter van dit aandeel en het dividend, een mooi onderdeel van de aandelenportefeuille. En gelet op de jaargrafiek 2016 kan mijn instapmoment van gisteren niet als absurd hoog worden beschouwd.
De stijging van de omzet in het derde kwartaal van 2016 en de kleine overname in december van Tingelen wekt bij mij de indruk dat Sligro een degelijk food-bedrijf is waarvan je geen gekke sprongen kunt verwachten.
Maar ja, de beurs gaat altijd anders dan je verwacht......
[verwijderd]
0
Beursblik: Sligro Food Group zal hogere jaaromzet bekendmaken
Vooral acquisities voor Food Service droegen bij aan gestegen verkopen.

(ABM FN-Dow Jones) Sligro Food Group zal woensdag voorbeurs een hogere jaaromzet over 2016 bekendmaken, waarbij vooral acquisities voor de groothandelsactiviteiten van de divisie Food Service aan de gestegen verkopen hebben bijgedragen. Dit is de verwachting van analist Alan Vandenberghe van KBC Securities.

De marktvorser voorziet een 4,9 procent hogere jaaromzet van ruim 2,8 miljard euro, met een 8,0 procent hogere omzet van 2,0 miljard euro bij Food Service, maar een 1,9 procent lagere omzet van 825 miljoen euro bij de Emté-supermarkten in de Food Retail-divisie. De analist schat de bijdrage van acquisities aan de omzetgroei bij Food Service op 6,0 procent, waarin hij de omzet van de op 22 december aangekondigde overname van Tintelingen mee telt.

Vandenberghe voorziet voor het hele jaar en het vierde kwartaal een daling van de omzet bij Food Retail, mede omdat vorig jaar één verkoopweek minder telde dan 2015.

KBC Securities ziet opwaarts potentieel voor het aandeel, zeker als het concern uit Veghel aanvullende acquisities zal doen, waarvoor de sterke balans en ruime kasinstroom voldoende ruimte bieden. Het advies van KBC Securities op Sligro is Accumuleren met een koersdoel van 36,00 euro.

Sligro zal woensdag nog geen mededelingen doen over eigen marktaandelen bij de groothandelsactiviteiten en de supermarktverkoop, zo zei directiewoordvoerder Wilco Jansen desgevraagd tegen ABM Financial News. "Dat doen we op 26 januari als vanouds bij de rapportage van de volledige jaarresultaten", zo lichtte hij toe.

Supermarktketens Jumbo, Plus en Coop maakten maandag alle drie bekend vorig jaar marktaandeel te hebben gewonnen.

Op een groen Damrak noteerde het aandeel Sligro Food Group dinsdagochtend 0,6 procent hoger op 33,26 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

January 03, 2017 04:50 ET (09:50 GMT)
Huppeldepepup
0

Sligro Food Group realiseert recordomzet in 2016

Vooral groothandelsactiviteiten droegen bij aan groei.

(ABM FN-Dow Jones) Sligro Food Group heeft in 2016 een recordomzet geboekt, vooral dankzij de bijdrage van recente acquisities en ondanks een omzetdaling in de supermarkten. Dit meldde de groothandelaar in levensmiddelen en supermarktuitbater woensdag voorbeurs.

De omzet steeg in 2016 met 5,4 procent tot 2.813 miljoen euro, conform de verwachting van analist Alan Vandenberghe van KBC Securities. De omzetstijging was vooral te danken aan de bijdrage uit acquisities in het afgelopen jaar bij de groothandelsdivisie Foodservice. De autonome omzetgroei bedroeg 2,3 procent.

Foodservice zag de verkopen in 2016 met 8,6 procent stijgen tot 1.986 miljoen euro en de autonome omzetgroei bedroeg hier 3,3 procent. Bij Foodretail, bekend van de Emté-supermarkten, nam de omzet echter met 1,7 procent af tot 827 miljoen euro. De afname van de identieke omzet bedroeg 1,6 procent.

Het boekjaar 2016 omvatte 52 weken ten opzichte van 53 weken in 2015. Bij de berekening van de autonome en identieke omzetgroei is week 53 van 2015 buiten beschouwing gebleven.

Omzetgroei vierde kwartaal

Ook in het vierde kwartaal behaalde Sligro een hogere omzet. De totale omzet steeg op jaarbasis met 1,2 procent van 737 miljoen naar 746 miljoen euro.

Bij Foodservice steeg de omzet in het laatste kwartaal van 2016 met 3,8 procent, tegenover een krimp van de verkopen met 5,0 procent bij Foodretail.

Op 26 januari voorbeurs maakt Sligro de volledige cijfers over 2016 bekend, inclusief de vorig jaar gerealiseerde marktaandelen in beide kanalen.

Het aandeel Sligro Food Group sloot dinsdag op een overwegend groen Damrak vlak op 33,05 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

January 04, 2017 01:48 ET (06:48 GMT)

Huppeldepepup
0
Kan er nog niet zoveel van maken. Vlees noch vis vind ik. Benieuwd wat de beurs hiermee doet.
Huppeldepepup
0
En dit valt me dan weer iets tegen.

*Omzet Sligro Food Group vierde kwartaal 746 miljoen euro; plus 1,2 procent

(END) Dow Jones Newswires

January 04, 2017 01:32 ET (06:32 GMT)

alrob
0
Volgens mij toch beter dan verwacht. Zeker gelet op de winst waarschuwing in oktober jl.
Huppeldepepup
0
Meneer KBC is het met me eens.

Beursblik: omzet Sligro Food Group in 2016 licht boven verwachting

KBC Securities voorziet geen grote koersreactie.

(ABM FN-Dow Jones) De omzetcijfers van Sligro Food Group over 2016 kwamen iets boven de verwachting uit, maar waren niet echt verrassend. Dit zei analist Alan Vandenberghe van KBC Securities desgevraagd tegen ABM Financial News.

De omzet van 2.813 miljoen euro lag 10 miljoen tot 13 miljoen euro boven de verwachting van de analist, maar de marktvorser kon hier niet al te veel conclusies aan verbinden. Vandenberghe zei de complete set jaarcijfers af te wachten op 26 januari, aangezien deze resultaten dan ook meer duidelijkheid moeten verschaffen over de operationele prestaties en de exacte redenen van de omzetdaling bij de Emté-supermarkten.

De analist verwacht dat de aandelenkoers van Sligro niet significant zal reageren op deze omzetcijfers.

KBC Securities hanteert een Accumuleren advies voor Sligro Food Group met een koersdoel van 36,00 euro. Op een groen Damrak sloot het aandeel dinsdag vlak op 33,05 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

January 04, 2017 02:19 ET (07:19 GMT)

[verwijderd]
0
quote:

Huppeldepepup schreef op 4 januari 2017 08:25:

KBC Securities hanteert een Accumuleren advies voor Sligro Food Group met een koersdoel van 36,00 euro. Op een groen Damrak sloot het aandeel dinsdag vlak op 33,05 euro.
Dat advies is precies hetzelfde als van 9 december.....
Huppeldepepup
0
quote:

five finger death punch schreef op 4 januari 2017 08:46:

op 33,25 open, toch 2 dubbeltjes hoger dan het slot van gisteren.
Dat is ongeveer iedere dag zo. Vervolgens in de middag met kleine omzetten weer net zo hard terug. Ach; het zijn aandelen voor op de plank. Zodra de supermarkten worden verkocht begint het feest(je) pas.
alrob
0
Ik heb nu precies het aantal wat ik wilde hebben, 1 k.
Vanmorgen bijgekocht. Zit erin voor 33.30 gemiddeld.
Op naar de 36.00, ook mijn koersdoel, maar het mag altijd meer. Wel intussen dus dividend vangen.
Gewoon een saai, degelijk, aandeel voor de langere termijn; defensief want je weet het maar nooit met deze wispelturige beurs.
Succes allen!
alrob
0
quote:

Huppeldepepup schreef op 4 januari 2017 08:51:

[...]

Dat is ongeveer iedere dag zo. Vervolgens in de middag met kleine omzetten weer net zo hard terug. Ach; het zijn aandelen voor op de plank. Zodra de supermarkten worden verkocht begint het feest(je) pas.
Inderdaad zou een opsplitsing in een groothandel en supermarktentak mogelijk kunnen zijn. Zeker nu de omzet van de groothandels toenemen en de supermarkten afnemen. Metro heeft ook gesplitst, al was dat natuurlijk niet in groothandel en supermarkt maar in winkelsegment. De supermarkten zouden dan gemakkelijker verkocht kunnen worden. Wellicht dat APG als aandeelhouder daarop aandringt.
Dan zal de koers zeker een flinke sprong maken.
Er zit dus best fantasie in dit aandeel, nog los van een mooi dividend en geen lijken in de kast, wat al een prima aanbeveling is.
Huppeldepepup
0

Beursblik: Sligro beperkt identieke omzetdaling Emté in laatste kwartaal

ING ziet bij supermarktketen aanhoudend verlies van marktaandeel.

(ABM FN-Dow Jones) Sligro Food Group heeft de daling van de identieke omzet van de Emté-supermarkten in het vierde kwartaal weten te beperken tot 0,1 procent, waar de krimp over heel 2016 1,6 procent bedroeg. Dit merkte analist Matthias Maenhaut van ING woensdag op naar aanleiding van de omzetcijfers van het groothandels- en supermarktconcern.

De marktvorser constateerde daarbij dat Emté nog steeds marktaandeel verliest en dat probeert te pareren met "significante promoties". De analist kreeg uit de rapportage van woensdag nog geen goede indruk van de prestaties van de nieuwe winkelformule Emté 3.0. Inmiddels zijn inmiddels 15 van de 133 Emté-winkels van het concern uit Veghel ingericht volgens deze nieuwe winkelformule.

De analist liet zich wel positief uit over de ontwikkeling van Foodservice, dat profiteerde van een herstel bij de Nederlandse horecasector en goede prestaties van Java in België.

Maenhaut voorziet voor dit jaar weinig aanjagers voor het aandeel Sligro Food Group en handhaafde het Houden advies met een koersdoel van 34,00 euro. Op een lichtgroen Damrak noteerde het aandeel woensdag 0,6 procent hoger op 33,24 euro.

Door: ABM Financial News.

Huppeldepepup
0

Update: Sligro Food Group realiseert recordomzet in 2016

Groothandelsactiviteiten droegen bij aan groei maar krimp bij supermarkten.

(ABM FN-Dow Jones) Sligro Food Group heeft in 2016 een recordomzet geboekt, vooral dankzij de bijdrage van recente acquisities en ondanks een omzetdaling in de supermarkten. Dit meldde de groothandelaar in levensmiddelen en supermarktuitbater woensdag.

De omzet steeg in 2016 met 5,4 procent tot 2.813 miljoen euro. De omzetstijging was vooral te danken aan de bijdrage uit acquisities in het afgelopen jaar bij de groothandelsdivisie Foodservice. De autonome omzetgroei bedroeg 2,3 procent.

Foodservice zag de verkopen in 2016 met 8,6 procent stijgen tot 1.986 miljoen euro en de autonome omzetgroei bedroeg hier 3,3 procent. Bij Foodretail, bekend van de Emté-supermarkten, nam de omzet echter met 1,7 procent af tot 827 miljoen euro. De afname van de identieke omzet bedroeg 1,6 procent.

Het boekjaar 2016 omvatte 52 weken ten opzichte van 53 weken in 2015. Bij de berekening van de autonome en identieke omzetontwikkeling is week 53 van 2015 buiten beschouwing gebleven.

Omzetgroei vierde kwartaal

Ook in het vierde kwartaal behaalde Sligro een hogere omzet. De totale omzet van het concern uit Veghel steeg op jaarbasis met 1,2 procent van 737 miljoen naar 746 miljoen euro. Bij Foodservice steeg de autonome omzet in het laatste kwartaal van 2016 met 2,8 procent, tegenover een krimp van de identieke verkopen met 0,1 procent bij Foodretail.

Bij Foodretail zijn inmiddels 15 van de 133 supermarkten ingericht volgens de nieuwe Emté 3.0-formule. "De ombouw van onze winkels naar de nieuwe formule heeft geen significante impact op de omzet, want het verlies aan omzet tijdens de ombouwperiode van gemiddeld 10 dagen wordt direct daarna goedgemaakt met een hogere omzet uit promoties van de nieuwe winkelformule", zei financieel directeur Rob van der Sluijs desgevraagd tegen ABM Financial News.

Analist Matthias Maenhaut van ING merkte op dat Emté nog steeds marktaandeel verliest, ondanks dat de supermarktketen de krimp van de identieke omzet in het laatste kwartaal wist te beperken tot 0,1 procent tegen 1.6 procent in het hele jaar. De marktvorser voorziet voor dit jaar weinig aanjagers voor het aandeel Sligro Food Group en handhaafde het Houden advies met een koersdoel van 34,00 euro.

Voor analist Alan Vandenberghe van KBC Securities kwamen de omzetcijfers licht boven verwachting uit, maar waren deze ook niet echt verrassend. De analist wacht de complete set jaarcijfers af op 26 januari, aangezien deze resultaten dan ook meer duidelijkheid moeten verschaffen over de operationele prestaties en de exacte redenen van de omzetdaling bij de Emté-supermarkten. KBC Securities hanteert een Accumuleren advies met een koersdoel van 36,00 euro.

Op 26 januari voorbeurs maakt Sligro de volledige cijfers over 2016 bekend, inclusief de vorig jaar gerealiseerde marktaandelen in beide kanalen.

Op een nagenoeg vlak Damrak noteerde het aandeel Sligro Food Group woensdagochtend 0,5 procent hoger op 33,21 euro.

Update: om toelichting CFO, commentaar analisten en koersreactie toe te voegen.

Door: ABM Financial News.
Biobert
0
quote:

alrob schreef op 4 januari 2017 09:32:

[...]

Inderdaad zou een opsplitsing in een groothandel en supermarktentak mogelijk kunnen zijn. Zeker nu de omzet van de groothandels toenemen en de supermarkten afnemen. Metro heeft ook gesplitst, al was dat natuurlijk niet in groothandel en supermarkt maar in winkelsegment. De supermarkten zouden dan gemakkelijker verkocht kunnen worden. Wellicht dat APG als aandeelhouder daarop aandringt.
Dan zal de koers zeker een flinke sprong maken.
Er zit dus best fantasie in dit aandeel, nog los van een mooi dividend en geen lijken in de kast, wat al een prima aanbeveling is.
Alleen: het is een kwestie van geduld tot iedereen Brabants lult
alrob
0
Brabants zal ik nooit lullen, al breek je me de bek open. Kwestie van genen.
"t zit er gewoon niet in. Maar dat de koers van Sligro gaat stijgen, zit er wel in; misschien pas als de beurs weer onzekerder wordt en men veilige havens gaat zoeken. Daarvoor hoef ik geen geduld te hebben. Onrust op de beurs komt altijd eerder dan verwacht.
226 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 8 9 10 11 12 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 22 mrt 2023 00:00
Koers 15,740
Verschil -0,020 (-0,13%)
Hoog 15,900
Laag 15,700
Volume 33.939
Volume gemiddeld 50.621
Volume gisteren 26.222