ICT 2017

112 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 » | Laatste
A. Beets
0
Nieuw draadje dan maar? vorig jaar schreef ik "Na mooie Q3 cijfers, een aantrekkende economie & een paar mooie stappen zal Q4 zeker goed zijn en 2015 uiteindelijk heel mooi worden afgesloten. Maar wat verwachten we voor 2016? Groei van 30% mogelijk?" Dat is gelukkig meer dan uitgekomen. Maar ook op 10 euro is ICT nog goedkoop. Ik voorspel hierbij wederom een 30% hogere koers einde jaar.
A. Beets
0
quote:

analyse_A3CD schreef op 24 januari 2017 18:47:


Voorspellen op wat voor gronden, of maar wat roeptoeteren!?


Haha analyse, je hebt me toch wel eens gevolgd? maar daar gaat hij dan:

ICT draait in '16 een omzet van ca 86mln en dit jaar tikken ze (mede door overname) de 100 aan.
EBITDA marge gaat verder omhoog richting 12% (mede door Strypes in Bulgarije met 30% marge)
Als ik dan even een stukje oversla verdienen ze in '16 ca 60 en in '17 ca 85cent p/a

De p/e mag in '17 zeker 17x zijn (ofwel een EV/EBITDA van 10) dan zou er een koers van Euro 14,50 kunnen staan....

Ik zit dus met mijn 30% stijging aan de voorzichtige kant.

Zo beter ;-)


kolifant
0
Doornroosje slaapt nog.
Wie kust ICT wakker? Over 2 weken komen de jaarcijfers.
Over dit aandeel is weinig discussie, schijnbaar onbekend.
kolifant
0
Dit is ook ICT Group:
.
De eerste kilometers voor de inmotion racecar
Shakedown IM/e InMotion racecar - ICT Group
.
www.youtube.com/watch?v=vp-61ix5Ghs -gepubliceerd 20 februari
www.youtube.com/watch?v=B4QH4K__VR8 -gepubliceerd 24 februari
.
Gepubliceerd op YOUTUBE op 20 en 24 feb. 2017
ICT has partnered with Automotive Technology InMotion to mutually develop the KP&T IM/e racecar. InMotion strives to participate in the 24h race of Le Mans with their IM01 endurance racer. In January the team started with extensive testing on the dynamometer to gain insight into all sorts of data of the car.
This week, it was time for another milestone. The car made its first ride outside. The circuit of the police academy Lelystad was scene of the "installation laps".

www.ict.eu
voda
0
Beursblik: ICT Group houdt groei naar verwachting vast

NIBC voorziet verder autonome groei over gehele boekjaar.

(ABM FN-Dow Jones) ICT Group realiseerde in het vierde kwartaal van 2016 naar verwachting een verdere groei van de autonome omzet. Dit stelde analist Johan van den Hooven van NIBC in aanloop naar de jaarresultaten van de automatiseerder.

Analist Johan van den Hooven merkte wel op dat het vierde kwartaal van 2015 een sterk kwartaal was, wat de vergelijkingsbasis bemoeilijkt. De analist acht voor het gehele boekjaar een autonome groei van de omzet met 4 tot 5 procent haalbaar.

Bovendien heeft ICT te kampen met enige tegenwind op margegebied. Door diverse aanpassingen is de brutomarge nog niet naar een niveau van circa 30 procent opgelopen, waar de onderneming in een eerder stadium wel op mikte.

Van den Hooven is bij de jaarresultaten geïnteresseerd in de impact van acquisities, zoals die van Nozhup halverwege 2016.

NIBC hanteert voor ICT Group een Accumuleren advies met een koersdoel van 11,50 euro.

ICT Group komt vrijdag voorbeurs met de resultaten over het afgelopen boekjaar. Het aandeel noteerde donderdag op een rood Damrak 1,3 procent hoger op 10,32 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
[verwijderd]
0
Nou, zou mij benieuwen of er morgen wat beweging in de koers komt.
En dan wel omhoog natuurlijk ;)
Heb ze sinds eind oktober(aankoop €10,42) en schommelt maar een beetje rond de 10 euro.
Is sinds dat ik (weer) begonnen ben op de beurs in juli 2016 het enige aandeel waar ik (gelukkig licht) in de min sta, dus MOET gewoon omhoog morgen, haha ;)

gr. Peter
kolifant
0
De cijfers - in het kort- over 2016
Petje af, ICT Group!

ICT REPORTS REVENUE INCREASE OF 25%, WITH A 44% HIGHER EBITDA

Accelerated execution of strategy drives strong results

Highlights FY 2016
Revenue up 25% to € 89.7 million, 8% organic growth
EBITDA increased 44% to € 10.3 million, organically EBITDA was up 5%
The recent acquisitions contributed considerably to the growth in revenue and results
The net result came in at € 5.0 million, a 41% increase compared to 2015
Proposed dividend of € 0.33 per share for the year 2016
.
Highlights Q4 2016
Revenue up 32% to € 26.6 million, EBITDA increased 74% to € 4.0 million
Organically revenue and EBITDA growth was in line with the full year growth; consolidation of Nozhup and BMA significantly contributed to the group’s Q4 results
.
Outlook
ICT expects a further growth in revenue and EBITDA for 2017 compared to 2016


GrindNshiP
0
Zeer puike cijfers, vooral de 8% autonoom vs 4 a 5 voorspelling is super. En mooie verhoging dividend.
guusje
0
Inderdaad mooie cijfers met een verdient hogere koers kan alleen het dividend niet terug vinden.
MicJo
0
@guusje: Het dividendvoorstel ligt op 0,33 euro per aandeel ICT, een stijging met 38 procent in vergelijking met het dividend over 2015.

Zie ook in de tekst van Kolifant, maar dan in het Engels, "Proposed dividend of € 0.33 per share for the year 2016".
guusje
0
quote:

MicJo schreef op 3 maart 2017 12:03:


@guusje: Het dividendvoorstel ligt op 0,33 euro per aandeel ICT, een stijging met 38 procent in vergelijking met het dividend over 2015.

Zie ook in de tekst van Kolifant, "Proposed dividend of € 0.33 per share for the year 2016", maar dan in het Engels...

Bedankt, gefeliciteerd met je eerste post.
MicJo
0
Dank je! Ja, ben inderdaad nieuw hier. Ik lees al tijden op iex.nl en vind hier regelmatig zinvolle info. Ook vrij veel nutteloos rumoer op diverse forums, maar dat moet je er uit zien te filteren. Kennelijk zijn er nogal wat mensen die verder niet zoveel te doen hebben en er plezier in hebben wat te provoceren. Gelukkig is dat op forums van de kleinere, minder bekende fondsen niet zo aan de orde.
voda
0
Update: groeitrend ICT Group houdt aan

Meer omzet en winst in vierde kwartaal.

(ABM FN-Dow Jones) ICT Group heeft in het vierde kwartaal van 2016 zowel de omzet als de winst met tientallen procenten zien stijgen. Dit bleek vrijdag voorbeurs uit de kwartaalcijfers van de onderneming uit Barendrecht.

De omzet van ICT steeg afgelopen kwartaal met 32 procent van 20,1 miljoen naar 26,6 miljoen euro. Deze stijging was volgens het bedrijf het gevolg van overnames als Raster, BMA en Nozhup en door de stijging van het personeelsbestand, waarmee autonome groei kon worden gerealiseerd. Aan het eind van 2016 had het bedrijf 20 procent meer voltijds krachten in dienst.

CEO Jos Blejie gaf vrijdag aan dat ICT blijft investeren in nieuwe technologie en de verdere doorontwikkelingen van oplossingen.

Bij Strypes Bulgaria verdubbelde het aantal medewerkers ruimschoots en kwam de omzet afgelopen jaar 33 procent hoger uit, waarmee deze opliep naar 7,6 miljoen euro. In het afgelopen jaar werd er veel in Strypes geïnvesteerd en ook dit jaar zal dit het geval zijn, aldus ICT. In de tweede helft van het jaar zorgden de investeringen voor een versnelling van de winstgevendheid.

Het bedrijfsresultaat (EBITDA) dikte over het vierde kwartaal zelfs met 74 procent aan van 2,3 miljoen naar 4,0 miljoen euro.

Als gevolg van de verbreding van het personeelsbestand liepen ook de kosten daarvoor met 20 procent op naar 52,0 miljoen euro.

Voor het gehele boekjaar bedroeg de groei voor omzet en winstgevendheid eveneens enkele tientallen procenten. De omzet liep met 25 procent op naar 89,7 miljoen euro, autonoom bedroeg de groei 8 procent. De EBITDA steeg met 44 procent en de nettowinst met 41 procent naar 5,0 miljoen euro.

In Nederland, verreweg de belangrijkste regio voor ICT, steeg de omzet in 2016 naar 69,0 miljoen euro, op jaarbasis een stijging met 13 procent. Daar zitten vier maanden Nozhup in verwerkt. Nozhup is een Nederlandse aanbieder van industriële automatiseringsdiensten. ICT Group omschreef vrijdag de omstandigheden in de Nederlandse industrie in het afgelopen jaar als gunstig, met veel activiteiten in de infrastructuur.

Het dividendvoorstel ligt op 0,33 euro per aandeel ICT, een stijging met 38 procent in vergelijking met het dividend over 2015.

Outlook

ICT Group verwacht voor het lopende boekjaar 2017 een verdere groei van zowel de omzet als het operationeel resultaat op jaarbasis.

Het aandeel ICT Group noteerde vrijdag op een groen Damrak 3,9 procent hoger op 10,70 euro.

Update: om meer informatie te verstrekken.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
ICT Group loopt bij overnames aan tegen irreële prijzen

ICT Group kijkt actief om zich heen naar overnamemogelijkheden maar loopt daarbij aan tegen irreële verwachtingen bij de verkopers.

'Het is lastig de juiste mogelijkheid te vinden die je tegen de juiste waardering kunt overnemen', zegt chief executive officer (ceo) Jos Blejie van de beursgenoteerde IT-specialist uit Barendrecht vrijdag in toelichting op de jaarcijfers. Het bedrijf behaalde in 2016 een omzetstijging van 25% tot €89,7 mln. Daarop werd een 41% hogere nettowinst geboekt van €5 mln.

Een deel van de betere resultaten in 2016 dankte de automatiseerder (900 medewerkers) aan de acquisities van Raster, BMA en Nozhup. ICT Group zei een aantal jaren terug te mikken op een omzet van €200 mln en schuwt hierbij verdere aankopen niet. De financiële positie van het bedrijf staat het rijgen van meer kralen aan de ketting toe.

Papa- en mamabedrijven

Volgens Blejie zijn er diverse IT-bedrijven die zichzelf in de etalage hebben gezet. 'Deze industrie is in de jaren tachtig begonnen. Er zijn veel papa- en mamabedrijven die uit die periode stammen. Er is daarmee een hausse aan opvolgingsvraagstukken.'

Maar in deze schijnbaar gunstige overnamemarkt blijkt het moeilijk handelen, aldus Blejie. Bedrijven vallen af omdat ze te weinig toegevoegde waarde hebben voor ICT Group. Maar ook omdat de vraagprijs in vele gevallen op een onrealistisch hoog niveau ligt. Volgens de ceo wil de directeur-eigenaar zo niet alleen zijn eigen pensioen pensioen garanderen, maar ook van zijn kinderen en kleinkinderen.

ICT ook zelf in de belangstelling

De overnamekoorts in de bedrijfstak slaat overigens ook terug op ICT Group zelf. Hoewel de onderneming zichzelf niet in de etalage heeft geplaatst, wordt het regelmatig benaderd door derden. 'Ja, men klopt nog wel eens aan de deur', bevestigde Blejie, zonder verdere details te geven.
Geïnteresseerde bieders moeten wel steeds dieper in de buidel tasten. Sinds het aantreden van Blejie, zo'n drie jaar geleden, is de waarde van het aandeel meer dan verdrievoudigd. En ook vrijdag liep de koers, na de bekendmaking van de jaarcijfers, met zo'n 5% op. ICT Group heeft daarmee een beurswaarde die schommelt rond €100 mln.

Blejie is positief gestemd voor het lopende boekjaar. Hij rekent op een verdere groei van zowel de omzet als het operationeel resultaat.

fd.nl/ondernemen/1190628/ict-group-lo...
A. Beets
0
2017 zal een mooi jaar worden. Alleen al door de overname van Nozhup (september, dus 8mnd meer in 2017) zal de omzet met 8% stijgen. Tel daar de organische groei van 7/8% dit jaar bij op en je gaat 15% omhoog. Neem de marge van H2 '16 van net onder de 12 en je gaat rondom de 80cent verdienen in 2017. Dat is 14x de winst is nog spot goedkoop! Aandeel kan zeker naar de 15
voda
0
Teslin meldt belang in ICT Group

Kapitaalbelang vijf procent.

(ABM FN-Dow Jones) Teslin Houdster III heeft een eerste belang in ICT Group gemeld. Dit bleek uit een melding in het kader van de Wet op het financieel toezicht, gedateerd op 30 maart 2017.

Teslin meldde een kapitaalbelang van 5,00 procent met een dito stemrecht.

Wet op het financieel toezicht

De melding valt onder de Wet melding zeggenschap, die sinds 1 januari 2007 onder de overkoepelende Wet op het financieel toezicht valt. Volgens deze wet moeten aandeelhouders met een belang groter dan 3 procent elke wijziging in hun belang melden bij het overschrijden van de volgende drempelwaarden: 3, 5, 10, 15, 20, 25, 30, 40, 50, 60, 75 en 95 procent. Dit geldt zowel bij het opbouwen als het afbouwen van een belang.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
112 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 3 jul 2020 17:35
Koers 7,800
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 7,800
Laag 7,700
Volume 2.287
Volume gemiddeld 15.376
Volume gisteren 3.380