Er komt zeker een bod van PPG !!

15 Posts
chris63
0
Hebben jullie onderstaand bericht goed gelezen??

www.paintandpanel.com.au/news/news/pp...

PPG is ( weer) op volle oorlogssterkte dit weekend in Nederland om te praten met:
-Aandeelhouders
-Nederlandse overheid ( waarschijnlijk Economische Zaken)
-VEB
-Lokale media
-Werknemers en het bestuur van Akzo

En dhr M. Wegener ( Hedgefund) heeft tegen Reuters gezegd dat PPG al voor de aandeelhoudersvergadering van Akzo zou reageren!!

Ik vond dit bericht redelijk onderbelicht in de discussie vandaag op het Akzo-forum. Vandaar dat ik er een apart draadje van heb gemaakt.
Daarnaast was de eindveiling dusdanig hoog dat de grote investeerders een overname ook wel zien zitten

Disclaimer: Ik zit long in Akzo


Leon P
0
Gaat dat over nu? of over de eerdere ontmoeting die men wilde hebben / heeft gehad vorige week?
Het lijkt mij namelijk over vorige week te gaan. Met name deze zin

PPG chief executive Michael Garry announced his intention to meet with shareholders in March.

Het is nog alleen vandaag maart.
Alexander.1
0
Klinkt verdacht identiek aan vorige week. Denk niet dat ze nu opnieuw naar NL komen aangezien ik dat ook nergens anders heb gelezen.
Excelsi
0
het gaat over vorige week, als je het leest. Hadden wel opgevangen als McGarry in NL was.
Leon P
0
quote:

chris63 schreef op 31 maart 2017 21:32:


Er staat toch echt 31 maart 2017 boven!!


Correct. Artikel is van 31 maart.
chris63
0
Er is ook pas afgelopen week bekend gemaakt dat Akzo een andere strategie wil voorleggen op de aandeelhoudersvergadering. En daar wordt aan gerefereerd in dit stuk. Dus dit is echt van vandaag
Excelsi
0
artikel is gepubliceerd vandaag maar oud news, mc garry zou media ontmoet hebben gisteren, dat was vorige week :)
TheBateman
0
quote:

chris63 schreef op 31 maart 2017 21:32:


Er staat toch echt 31 maart 2017 boven!!


Kijk voortaan naar de bron. Niet alleen komt het mij zeer onbekend voor, maar het komt ook nog uit Australia. Het kost 24 uur om te vliegen naar Australia en blijkbaar meer dan een week om nieuws over te brengen.
chris63
0
Dus toch een ontmoeting met de VEB afgelopen vrijdag....
www.veb.net/artikel/06225/de-dialoog-...

31 maart 2017:De dialoog op afstand tussen AkzoNobel en PPG

Om tafel wil AkzoNobel niet met de Amerikaanse belager PPG. Maar indirect – via persberichten en interviews – wisselen de twee partijen toch standpunten uit. Hoe denkt PPG Akzo’s bezwaren tegen een overname weg te nemen? Een dialoog op afstand.

De weerstand tegen buitenlandse overnames van bedrijven steeg afgelopen tijd naar een nieuw hoogtepunt met de interesse voor Unilever en AkzoNobel. Die laatste heeft een hele reeks argumenten gegeven waarom ze niet overgenomen wil worden door het Amerikaanse PPG, maar een beroep op het nationale sentiment doet het bedrijf zelf niet. 
Tegelijkertijd weigert Akzo om te luisteren naar de reactie van PPG op de aangedragen bezwaren. Het ziet een gesprek niet zitten.
PPG heeft wel uitvoerig weerwoord gegeven in gesprekken met media en vertegenwoordigers van beleggers, waaronder de VEB. Op basis van die informatie is na te gaan wat de zienswijze is van PPG op de door Akzo, via een persbericht geopperde bezwaren. We lopen hieronder een zevental concrete bezwaren tegen de overname na.
1. Het voorstel van PPG is een significante onderwaardering van AkzoNobel en weerspiegelt niet de toekomstige mogelijkheden voor waardecreatie van de nieuwe strategische richting en focus van zowel de Specialty Chemicals business als voor de Paints en Coatings businesses.
Uit de woorden van AkzoNobel blijkt dat de onderneming meent op eigen kracht en op korte termijn de aandelenkoers richting 90 euro te jagen.
PPG-topman Michael McGarry ziet dat anders. “Het lijkt erg lastig voor AkzoNobel om op eigen kracht een koers van 90 euro op de borden te krijgen. De koers is de laatste 20 jaar niet boven de 75 euro geweest.”
De dollar is sterk, de rente is laag en AkzoNobel heeft het risico van haar Britse pensioenfonds verminderd. Maar er is volgens McGarry te weinig gedaan om de financiële prestaties te verbeteren. “Bij de recente jaarcijfers bleef AkzoNobel vasthouden aan de financiële doelstellingen terwijl deze eigenlijk al behaald waren. Alle concurrenten van AkzoNobel presteren beter op de relevante financiële criteria.”
AkzoNobel zal op 19 april een plan presenteren hoe het op eigen kracht meer waarde denkt te kunnen ontsluiten. PPG-topman McGarry heeft daar geen hoge verwachtingen van: “Akzo zal zaken gaan beloven die het niet kan waarmaken. Of ze moeten radicaal in de kosten gaan snijden, iets waar ze in het verleden niet toe bereid bleken.”
Akzo-bestuursvoorzitter Ton Büchner heeft al aangegeven dat de extra waarde deels moet komen uit de afsplitsing van de divisie Specialty Chemicals. PPG ziet het afstoten van deze activiteiten op dit moment niet zitten. De ceo noemt de chemische divisie “a good business” die marktleider is in diverse markten.

2. Het voorstel van PPG kent aanzienlijke risico's omdat het non-cash deel verder is verhoogd en vanwege de hoge schuldenlast van de gecombineerde bedrijven.
Feitelijk is het juist dat het tweede voorstel van PPG voor een groter deel uit non-cash (lees: aandelen PPG) bestaat. Het verschil met het eerste bod van begin maart is iets meer dan een procentpunt van het bod (zie tabel).
PPG zegt zich weinig zorgen te maken over de schuldenlast van PPG na de overname. De aankoop van Akzo zal de schuldenlast weliswaar doen toenemen, maar het bedrijf blijft volgens McGarry kredietwaardig. “Wij hebben gezegd dat we investment grade zullen blijven. We zullen maar ongeveer 17 à 18 miljard moeten lenen bij banken en dat is niet zoveel geld als je bedenkt dat het gecombineerde bedrijf per jaar vier miljard euro aan cash genereert.” McGarry denkt de verhouding tussen nettoschuld en bedrijfsresultaat binnen twee jaar na een overname te kunnen terugbrengen tot twee.
 
Datum
Contant (€)
Aandelen PPG
Tot. waarde
(incl. slotdividend van €1,20)
Cash-deel bod
PPG-voorstel 1
02-03-2017
54
0,3
83
65%
PPG-voorstel 2
20-03-2017
57,50
0,331
90
63,8%
 
Aandeelhouders hoeven na een overname volgens McGarry niet bang te zijn naar de beurs in de VS te moeten om de verkregen aandelen PPG te verkopen. Een beursnotering in Amsterdam valt volgens hem te overwegen.

chris63
0
3. Het voorstel van PPG zal resulteren in een groot aantal desinvesteringen door de grote overlap van beide bedrijven, zowel geografisch als in de verschillende Decorative Paints en Performance Coatings-activiteiten. Dit kan leiden tot waardevermindering.
Het schrappen van overlappende activiteiten is de keerzijde van de synergievoordelen die bij een overname te behalen zijn. PPG ziet jaarlijks voor 750 miljoen dollar aan synergievoordelen en vindt dat niet overdreven veel. Het Amerikaanse bedrijf denkt minder dan 4 procent van de kosten weg te snijden. McGarry: “Toen Akzo ICI kocht lag het percentage aan synergiën op circa zes procent, wij zijn veel conservatiever (in 2007 kocht Akzo dit Britse verfbedrijf voor 12 miljard euro; red).”

4. Het voorstel gaat niet in op de aanzienlijke risico’s en onzekerheden, inclusief timing, die een gevolg zijn van omvangrijke anti-mededingingsbezwaren bij het volbrengen van de deal.
Het PPG-management schat de kans op mededingingsproblemen een stuk lager in en denkt enig recht van spreken te hebben. PPG pleegde afgelopen tien jaar circa 50 overnames en dus is er vaker met dit bijltje gehakt, zo menen de Amerikanen.

5. Het voorstel van PPG zal leiden tot een aanzienlijk verlies van banen. De te realiseren synergie-effecten zullen naar verwachting uitdraaien op een herstructurering waarbij het samenvoegen van de werknemersgroepen zal leiden tot banenverlies.
McGarry denkt 40 procent van de synergievoordelen te behalen door gunstigere prijsafspraken voor de inkoop vangrondstoffen te maken. Hij noemt meer dan de helft van de besparingen niet gerelateerd aan werknemers.

6. PPG doet geen duidelijke toezeggingen voor wat betreft de medewerkers waardoor er potentiële onzekerheid ontstaat voor duizenden banen wereldwijd. Ook gaat PPG niet in op fundamentele zorgen en onzekerheden van de belanghebbenden, noch bevat het enige tastbare oplossingen in relatie tot onder meer R&D, pensioenen en werknemers.
PPG’s Michael McGarry kan zijn chagrijn nauwelijks onderdrukken als het argument van baanzekerheid ter tafel komt. “We zijn wel degelijk bereid om garanties te geven aan stakeholders, maar voordat we toezeggingen kunnen doen moeten we wel eerst in gesprek met AkzoNobel. We hebben meer informatie nodig om te weten wat we garanderen. “
Het is niet de eerste keer dat McGarry moet vechten tegen het beeld van onzekerheid in overnamesituaties. “Toen we de Noord-Amerikaanse activiteiten van Akzo kochten, had de Canadese overheid dezelfde zorgen. We zijn toen gaan praten, hebben afspraken vastgelegd en iedereen was tevreden.”
En als het over werkgelegenheid in Nederland gaat: “Na afsplitsing van de Chemische divisie hebben wij misschien wel meer werknemers in Nederland dan Akzo. Ook hebben we grotere R&D-activiteiten hier.”

7. Het voorstel van PPG geeft onvoldoende aandacht aan onze zorgen over bijdragen aan de samenleving, duurzaamheid en het belangrijke cultuurverschil tussen de twee bedrijven.
Bij PPG werken 3000 oud-Akzo-werknemers. Voor PPG een illustratie dat de vrees voor een bloedgroepenstrijd overbodig is. “Op het gebied van duurzaamheid hebben wij ongeveer dezelfde programma’s als Akzo. Alleen de naam is anders.”
jaar2020
0
De PPG top was 23-25 maart in NL, daar heeft het AUTRALISCHE publicatie het over.
Dus de top was niet WEER in Nederland, dat is totale ONZIN Chris63.

De VEB had 24 maart een gesprek met PPG.
Heb het dan ook over het interview van de heer Burgmans in de Telegraaf van afgelopen zaterdag, waarin hij zegt dat de EU nooit akkoord gaat met een overname van Akzo door PPG !
Dat is nl het grootse obstakel voor een eventuele overname, niet de hoogte van de bieding !

AMSTERDAM (AFN) - Een eventuele overname van het Nederlandse verf- en chemieconcern AkzoNobel door de Amerikaanse branchegenoot PPG zou stuiten op bezwaren van toezichthouders. Voorzitter van de raad van commissarissen van AkzoNobel, Anthony Burgmans, noemde een samengaan vrijdag in een interview met persbureau Bloomberg bovendien ,,te riskant".
AkzoNobel wees al tot twee keer toe een overnamevoorstel van PPG resoluut af. Ook werden uitnodigingen om in onderhandeling te gaan, tot onbegrip van sommige aandeelhouders, afgeslagen.
Burgmans rekent erop dat de procedure om toestemming te krijgen voor een overname tijdrovend en complex zou zijn. ,,Brussel is geen papieren tijger. Ze hebben tanden en kunnen wel degelijk bijten. PPG heeft dit niet goed ingeschat en als het fout zou gaan dan zit het management met de brokken."
polleke1f707g
0
Ik heb er niet veel verstand van, maar volgens mij kan het niet fout, of er komt een beter bod, of akzo gaat divisie verkopen, krijg je misschien een superdividend, en wordt alsnog dan overgenomen, ik denk dat er meer achter de schermen gebeurt dan wij weten. succes
Willem 007
0
quote:

polleke1f707g schreef op 4 april 2017 23:41:


Ik heb er niet veel verstand van, maar volgens mij kan het niet fout, of er komt een beter bod, of akzo gaat divisie verkopen, krijg je misschien een superdividend, en wordt alsnog dan overgenomen, ik denk dat er meer achter de schermen gebeurt dan wij weten. succes


Hoe zit het dan met de premie.
levert dat nog wat op? de kat.
15 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 9 jul 2020 17:37
Koers 81,940
Verschil -0,240 (-0,29%)
Hoog 83,240
Laag 81,940
Volume 545.666
Volume gemiddeld 709.961
Volume gisteren 341.797