DEUTSCHE POST AG « Terug naar discussie overzicht

Forum Deutsche Post AG geopend

43 Posts, Pagina: 1 2 3 » | Laatste
IEX - Forummoderator
0
Deutsche Post AG is a provider of postal services based in Germany. It operates through four segments: Post - eCommerce - Parcel, Express, Global Forwarding and Freight, and Supply Chain.

The Post - eCommerce - Parcel segment handles both domestic and international mail and provides dialogue marketing, nationwide press distribution services and all electronic services associated with mail delivery.

The Express segment offers courier and express services to business and private customers.

The Global Forwarding and Freight segment comprises the transportation of goods by rail, road, air and sea.

The Supply Chain segment focuses on the delivery of customized logistics solutions, including warehousing, transport and value-added services, and also offers tailored business process outsourcing and marketing communication solutions.

Groet Henk
[verwijderd]
0
Groot bedrijf zit ook net als tesla in elektrische bestelbusjes voor eigen gebruik en toekomst verkoop..... dus dit is een groeiaandeel... voor toekomst....
[verwijderd]
0
Ja het nieuws was afgelopen week dat ze in eigen beheer de nieuwe robottechnologie gaan ontwikkelen en daarna verder uitrollen in de eigen organisatie......
dus picken van goederen verzendgereedmaken en zo meer.....
Dus kijken naar 2025 en verder..... daarnaast moet alles op energiearm staan in 2050!
De grote man gaat ook naar Davos (elk jaar)!
[verwijderd]
0
Geen idee waarom het zo hard onderuit ging, ik denk omdat de Duitse medewerkers 6% loonsverhoging willen en dat drukt de winst. Ja dat is een hoog bedrag voor DHL..... als de Duitsers dat krijgen gaat Europa in beroep.... willen ook meer .....
[verwijderd]
0

Amazon.com (09 feb)
1.339,600 -10,900 (-0,81%)

PostNL (09 feb)
3,836 -0,037 (-0,96%)

NEW YORK (AFN) - Internetwinkel Amazon is van plan een eigen bezorgdienst op te zetten en daarmee de concurrentie aan te gaan met bedrijven als UPS en FedEx. Bronnen rond het bedrijf hebben dat tegen The Wall Street Journal gezegd.

De nieuwe dienst gaat Shipping With Amazon of SWA heten. Bedrijven kunnen er dan voor kiezen om Amazon hun pakketjes bij klanten thuis te laten bezorgen.
[verwijderd]
0
quote:
Ben313 schreef op 15 feb 2018 om 07:52:

Delfts Hyperloop trekt nieuwe investeerders aan

Hardt Hyperloop uit Delft heeft in een tweede financieringsronde €1,25 mln opgehaald voor zijn hyperloop, een vacuüm buis waarin goederen en personen met hoge snelheid verplaatst kunnen worden.

Investeerders zijn onder andere Paul van Keep, mede-oprichter van softwarehuis Exact, profvoetballer Gregory van der Wiel en duurzaam energiefonds Enfuro Ventures.
Impressie van de Hardt Hyperloop
Impressie van de Hardt HyperloopBeeld: Hardt

Dit maakt de Delftse start-up donderdag bekend. Hardt - ontstaan uit het studententeam dat een prijsvraag van Tesla-bedenker Elon Musk won - heeft inmiddels twintig mensen in dienst en meerdere vacatures openstaan. Het nieuwe geld is bestemd voor verdere tests van de hyperloop op de faciliteit in Delft, 'en om een voortrekkersrol te kunnen spelen bij het van de grond krijgen van een hogesnelheidstraject in Flevoland', aldus mede-oprichter en ceo Tim Houter.
In half uur naar Parijs

De hyperloop is een vacuümbuis waarin met behulp van magneetvelden een zwevende capsule met hoge snelheid voortbewogen wordt. Doordat luchtweerstand vrijwel ontbreekt, kunnen snelheden van ruim duizend kilometer worden bereikt. De afstand van Amsterdam naar Parijs kan in een half uur afgelegd worden.

Bovendien, aldus Houter, is de hyperloop goedkoper dan de trein. 'Er is minder ruimte nodig en de hyperloop is gemakkelijker aan te leggen dan een hogesnelheidslijn. Vanwege het gebruik van magneetvelden en het vacuüm zijn de capsules licht en is er weinig energie nodig om ze met hoge snelheid voort te stuwen.'
Financiering wordt stapsgewijs aangetrokken
Tim Houter, mede-oprichter en ceo van Hardt Hyperloop
Tim Houter, mede-oprichter en ceo van Hardt HyperloopFoto: Hardt

Het bedrag van de investering lijkt niet groot, maar dat is een gevolg van de stapsgewijze financiering die Hardt voor ogen staat. Nu gaat het om testfase in Delft en de voorbereiding op de bouw van de grotere faciliteit in Flevoland met partners uit de industrie en met de overheid. Daarna komt de volgende fase en een nieuwe financieringsronde. In de eerste financieringsronde vorig jaar verstrekten NS en regionaal investeringsfonds UNIIQ €600.000.

Hoe de investering gestructureerd is en of er een aandelencomponent in zit, houdt Houter intern. Wel zegt hij heel tevreden te zijn. 'Ook de mix van investeerders is divers en dat geeft aan hoe breed de steun is. Van Keep brengt echt ondernemerservaring met zich mee, Van der Wiel biedt exposure en Enfuro onderstreept het duurzaamheidsaspect.'
Testen op volledige schaal

In de werkplaats van de start-up staat een proefopstelling om de meest kritische systemen te testen. Die fase is zo goed als afgerond. Houter: 'Nu is het zaak om op volledige schaal in met bouwbedrijf BAM aangelegde testfaciliteit het concept te bewijzen door de zwevers, het aandrijven en het wisselen te analyseren in een vacuüm-omgeving.'
Tim Houter in de vorig jaar opgeleverde testfaciliteit in Delft.
Tim Houter in de vorig jaar opgeleverde testfaciliteit in Delft.Foto: HH/Arie Kievit

In juni vorig jaar is de dertig meter lange testfaciliteit - de eerste van Europa - in Delft opgeleverd. In de buis worden op lage snelheid tests uitgevoerd. Met name het wisselen is van belang als de hyperloop uitgroeit tot transportnetwerk. Dan zijn immers aftakkingen nodig. Die wissels werken niet mechanisch. Door de kracht van het magneetveld te veranderen, wordt de capsule naar links of rechts gestuurd. De aanzet van zo'n aftakking wordt ook aangebracht in Delft.
Onderzoek testfaciliteit Flevoland

Grote partijen in het Nederlandse bedrijfsleven drongen eind vorig jaar aan op een overheidsbijdrage om de testfaciliteit in Flevoland te bouwen. TNO becijferde dat een tracé van vijf kilometer circa €120 mln kost. 'Het zou heel goed zijn voor Nederland', aldus Jacco Buisman, bestuurslid van ingenieursbureau Movares destijds. 'Er gaat ergens in Europa een hyperloop-testtraject komen, dus laat het dan hier zijn.' De Tweede Kamer stemde in december in met een onderzoek naar de financieringsopties.
[verwijderd]
0
Even een vraag in 2050 moet DHL energiezuinig zijn is Gaussin iets om het bedrijf te kopen? Ga het navragen bij Frank......
[verwijderd]
0
In Brussel nieuw distributiebedrijf geopend (hub) 36500m mag en 5000m buro en 42000 pakketten per uur...... DHL expres. Als opgebouwd volgens GoGreen strategie, alles led, regenwater opvangen, 20% minder energieverbruik, en groene stroom...... dus helemaal klaar voor de toekomst....
[verwijderd]
0
Vandaag alles diep rood maar in Duitsland is de cao zo goed als rond....voor 60000 medewerkers.....loopt tot 31 mei 2020
25GTi
0
ABM Financial News - 09:10

(ABM FN-Dow Jones) Deutsche Post heeft in het vierde kwartaal een licht lagere nettowinst geboekt op een hogere omzet, vanwege een hoger belastingtarief. Dit bleek woensdag uit de resultaten van het Duitse postbedrijf.

CEO Frank Appel sprak van succesvolle ontwikkelingen in alle vier divisies van het bedrijf het afgelopen boekjaar , waarbij er met name in thuismarkt Duitsland erg goed werd gepresteerd. De bestuurder zei dat het bedrijf in 2017 belangrijke stappen heeft gezet richting het bereiken van de strategische en financiële doelstellingen in 2020.

Deutsche Post stelde een dividend voor van 1,15 euro per aandeel, hetgeen bijna tien procent meer is dan het dividend over 2016.
Deutsche Post boekte in het vierde kwartaal een hoger operationeel resultaat (EBIT) van 1,2 miljard euro, in vergelijking tot 1,1 miljard euro in dezelfde periode een jaar eerder. Onder de streep resteerde een nettowinst van 837 miljoen euro, tegenover 841 miljoen euro in dezelfde periode een jaar eerder.

De omzet steeg van 15,4 miljard euro in het vierde kwartaal van 2016 naar 16,1 miljard in het afgelopen kwartaal.

Over het hele boekjaar boekte Deutsche Post een 7,2 procent hoger operationeel resultaat van 3,7 miljard dollar op een omzet van 60,4 miljard, een stijging van 5,4 procent op jaarbasis. De nettowinst steeg van 2,6 miljard dollar tot 2,7 miljard dollar.

Outlook

Voor het huidige boekjaar voorziet Deutsche Post een operationeel resultaat van 4,15 miljard euro, waarbij het concern zich ten doel heeft gesteld om per 2020 een operationeel resultaat van ruim 5 miljard euro te realiseren.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999
timarius
0
Ik wil er ook plukje hebben maar wacht of ze misschien op algemene negatieve sentiment beetje doorzakken.
[verwijderd]
0
DHL een contract getekend met Sony in Spanje.....heel de opslag van PlayStation en alle elektrische apparatuur, tevens zijn de robots v magazijnen in ontwikkeling bijna net mensen....
[verwijderd]
0
Er is zelfs al een video uitgebracht waarom de aandelen zijn gezakt......dus er speelt wel iets...
[verwijderd]
0
DHL bouwt groot sorteercentrum in Zaltbommel
Gepubliceerd op 9 apr 2018 om 10:41 | Reacties: 2
PostNL (17:35)
3,307 +0,242 (+7,90%)

UTRECHT (AFN) - Pakketbezorger DHL Parcel gaat op bedrijventerrein De Wildeman in Zaltbommel een groot nieuw sorteercentrum bouwen. Dat bevestigt het bedrijf, nadat er vorige week al berichten waren rondgegaan over de komst van dit volgens DHL grootste sorteercentrum voor e-commerce in Nederland.

Op het complex kunnen straks dagelijks een half miljoen pakketten worden verwerkt. Dat betekent werkgelegenheid voor in totaal zo’n 350 mensen. Met de bouw is een investering gemoeid van 84 miljoen euro. De werkzaamheden starten nog deze maand. Het is de bedoeling dat het centrum in het najaar van 2019 operationeel is.

DHL heeft al vijftien sorteercentra in Nederland en zes in België, plus zo'n 150 lokale depots en 2000 servicepunten. De pakketbezorger opent dit jaar tevens een nieuw sorteercentrum in Amsterdam. In totaal steekt DHL in de periode 2017-2019 meer dan 200 miljoen euro in allerlei investeringen. Recent zijn bijvoorbeeld duizenden nieuwe handscanners in gebruik genomen. DHL zet ook in op een flinke uitbreiding van zijn wagenpark.
[verwijderd]
0
Bij koln wordt een groot nieuw distributiebedrijf gebouwd voor eaton Nasdaq 36000 m met de allernieuwste technieken....
43 Posts, Pagina: 1 2 3 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 23 apr 2024 19:51
Koers 39,210
Verschil +0,360 (+0,93%)
Hoog 39,210
Laag 38,800
Volume 10.456
Volume gemiddeld 5.497
Volume gisteren 24.013