Forum: Nyrstar » Nyrstar 2018 » Pagina: 14 | Beursonline.nl

Nyrstar 2018

3.606 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ... 177 178 179 180 181 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Donatello
0
Nog geen idee, ben ook aan het kijken. Enkel omdat ze door hun onderste buffer gegaan zijn en geen bodem meer in zicht hebben denk ik.
Guus_Geluk
0
quote:

Donatello schreef op 30 mei 2018 om 11:40:


Nog geen idee, ben ook aan het kijken. Enkel omdat ze door hun onderste buffer gegaan zijn en geen bodem meer in zicht hebben denk ik.


Ik heb een gedeelte opgepikt op 4.74
Ben ook op zoek naar nieuws maar kan niks vinden.
Wellicht worden er wat stop losses getriggerd om weer een nieuwe uptrend te beginnen? Op deze lage koers durf ik ze wel binnen te vissen.
Donatello
0
geplaatst aan 4.738, maar denk de boot gemist te hebben …
ga afwachten op de Amerikanen.
Donatello
0
Niet zeker natuurlijk, de middag komt er nog aan en dan schieten er veel nog in paniek als ze de daling zien :D
Guus_Geluk
0
quote:

Donatello schreef op 30 mei 2018 om 12:00:


Niet zeker natuurlijk, de middag komt er nog aan en dan schieten er veel nog in paniek als ze de daling zien :D


Ik denk juist het tegenovergestelde, veel gaan er op deze lage koers kopen.
Kan geen reden vinden, er is geen nieuws. Dus mogelijk zijn er stop losses getriggerd en gaat de koers weer omhoog.
Gerard100
0
Ik schrok gisteren ook even gisteren, misschien had ik iets gemist, maar ik blijf erbij, de turnaround van dit bedrijf ziet er goed uit, eindelijk eens goed management en op langere termijn geloof ik dat aan aanzienlijk hogere koers mogelijk is. Gisteren jammer genoeg niet genoeg durf gehad om bij te kopen :(
marcel13
0
Nyrstar is een verhaal van erop of eronder. Het risico is veel groter dan bij Boliden en een totaal verlies van kapitaal is niet uit te sluiten bij tegenslag.

Donderdag 31 mei 2018

Nyrstar vs. Boliden Zinkt Nyrstar in een bodemloos vat? Kan het Belgische bedrijf beleggers iets bieden wat de Zweedse metalenkoning Boliden niet kan?

www.standaard.be/cnt/dmf20180530_0353...


2018 moest het jaar van de wederopstanding worden voor Nyrstar, het aandeel dat het voorbije decennium onnoemelijk (veelal Belgische) aandeelhouderswaarde vernietigde. Maar vooralsnog verloor het aandeel dit jaar toch weer 28%, pas in de tweede jaarhelft kan de kentering echt beginnen en pas in 2019 zou het over de hele lijn echt beter kunnen gaan. Met wat meeval zit er een enorme ommekeer aan te komen, maar met tegenslag kan het bedrijf ook bezwijken onder de schuldenlast van meer dan 1 miljard euro. Dit is dus geen aandeel voor weduwen en wezen. Analist Stijn De Meester van ING zegt bovendien dat er pas opnieuw een tegenslag was: ‘De verwerkingslonen voor zink vallen weer lager uit dan verwacht.’ Die worden ieder jaar onderhandeld tussen spelers zoals Nyrstar (de zinksmelters) en de leveranciers van zinkertsen, de mijnbouwers. Als op een na grootste zinksmelter ter wereld zijn die verwerkingslonen heel belangrijk voor Nyrstar. Doordat er meer zink op de markt zal komen, zullen de verwerkingslonen de volgende jaren naar verwachting wel stijgen. Bovendien zou Nyrstar tegelijk meer andere winstbronnen kunnen aanboren. Zo zullen de goede (zink)mijnen die de groep besliste te houden en terug opstartte, veel meer gaan produceren. En last but not least is er Port Pirie in Australië. Na jaren van bouwen aan een grote installatie zou Nyrstar daar vanaf de volgende kwartalen volop geld moeten kunnen verdienen met het recycleren van metalen. Met die activiteit zou Nyrstar ook de productieve en winstgevende weg die Umicore al langer bewandelt moeten inslaan. Nyrstar heeft nu ook een ervaren en bekwame ceo, wat de hoop wettigt dat het bedrijf in zijn jaren van de laatste kans geen kansen zal verknoeien. Ook Boliden zit meer op die meer gediversifieerde weg. Naast zink, mijnt en verwerkt Boliden ook heel wat andere metalen zoals koper en lood, en probeert het zelfs kobalt te ontginnen. De Zweedse groep is met een beurswaarde van 8,2 miljard euro en nauwelijks schulden een brok graniet vergeleken met Nyrstar, dat veel meer schulden heeft dan beurswaarde. Maar dat maakt Boliden qua activiteit niet minder cyclisch dan Nystar, want het is afhankelijker van de soms fors schommelende prijzen voor de grondstoffen. Maar door de veel lagere schuldenlast kan Boliden dat allemaal aan, terwijl Nyrstar een grote tegenslag niet meer zou overleven. Bovendien kan Boliden een dividend uitkeren. Beleggers in Nyrstar zullen al blij zijn als het bedrijf zijn schulden kan beginnen afbouwen. Besluit: Nyrstar is een verhaal van erop of eronder. Het risico is veel groter dan bij Boliden en een totaal verlies van kapitaal is niet uit te sluiten bij tegenslag. De recente klim van de dollar is wel een meevaller, want Nyrstar is een zuivere dollarverdiener. Is het lot eindelijk gekeerd?
marcel13
1
Nieuwe Analyse

Samengevat :

Intrinsieke waarde op basis van toekomstige kasstromen : € 3,67
Huidige Prijs : € 5,04 Overgewaardeerd
De huidige aandelenprijs van Nyrstar ligt boven zijn toekomstige kasstroomwaarde.
Nyrstar is overgewaardeerd op basis van de winst in vergelijking met het gemiddelde van Europese metalen en mijnbouw.
Nyrstar is overgewaardeerd op basis van de winst in vergelijking met de BE-markt.
Nyrstar is van slechte waarde, gebaseerd op de verwachte groei volgend jaar. Nyrstar is een goede waarde op basis van activa in vergelijking met het gemiddelde van BE-metalen en mijnbouwindustrie.
Het schuldenniveau van Nyrstar (177,3%) in vergelijking met de netto waarde is hoog (meer dan 40%). Het schuldniveau ten opzichte van het vermogenssaldo is de afgelopen 5 jaar gestegen (74,9% versus 177,3% vandaag).
De schuld wordt niet goed gedekt door de operationele kasstroom (3,3%, minder dan 20% van de totale schuld).
Rentebetalingen op schulden worden niet goed gedekt door de winst (EBIT is 1,7x jaarlijkse rentelasten, idealiter 3x dekking).
Hilmar's compensatie is hoger dan gemiddeld voor een bedrijf van deze omvang en winstniveau.


simplywall.st/stocks/be/materials/ebr...
Donatello
0
Zal wel nog dalende trend zijn tot in Augustus zeker? Hopelijk daarna weer omhoog...
Gerard100
0
Zulk soort websites zijn wel leuk voor algemene indruk en voor de tabelletjes en grafieken misschien, maar of je het echt serieus moet nemen. Zet dan ook neer dat CEO Hilmar Rode al bijna 4 miljoen aan aandelen heeft gekocht in de tussentijd terwijl zijn salaris in die tijd nog niet de helft was.
3.606 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ... 177 178 179 180 181 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 20-jan-20 17:35
Koers 0,176
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 0,180
Laag 0,175
Volume 58.043
Volume gemiddeld 249.040
Volume gisteren 58.043