Forum: Columns » Liveblog: Turkse besmetting? | Beursonline.nl

Liveblog: Turkse besmetting?

Lees deze column op IEX.nl

61 Posts, Pagina: 1 2 3 4 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Sjonnie2
1
En zijn Turkse Nederlanders met hun euro's de koning te rijk in Turkije.
Het zijn diezelfde Turkse Nederlanders en Turkse Duitsers die Erdogan in het zadel hebben gehouden tijdens de laatste verkiezing !

Jeroen_The_Man
0
Turkije zit in de EM he Ajee. Dus misschien beleggen (indirect) toch nog veel mensen in Turkije ;)
wiegveld
0
ABN Amro strategist Tom Kinmonth estimated global bank exposures to Turkey at roughly $225 billion but said “BBVA sits on the frontline of impact”.

SPONSORED

“(BBVA) has generated some strong returns from Turkey over the years, and has increased its exposure with an ever increasing stake in the Turkish Garanti Bank,” Kinmonth said, noting that 31 percent of 2017 pre-tax profits had come from operations in Turkey.

“Whichever measure is used, the BBVA exposure to Turkey is hefty,” he added.

In February 2017, BBVA upped its stake in Turkey’s Garanti Bank to just under 50 percent.

According to figures from BBVA’s first quarter financial report, Turkey is its fourth-biggest market in terms of net profit after Mexico, Spain and South America - slightly ahead even of the United States. BBVA booked a net profit of 201 million euros ($235.4 million) in Turkey in the first three months of the year compared with 195 million euros in the United States.

Kinmonth said BBVA was followed by Unicredit in terms of vulnerability to Turkey, while Dutch financial services company ING, Europe’s biggest bank HSBC and France’s BNP were also exposed.

eerder Reutersbericht van 16 uli 2018. ABM noemt ING bij naam!
www.reuters.com/article/turkey-banks-...
handyman6
0
Sankties tegen China,Europa,Iran,maar vooral tegen Rusland en Turkije doen de handel pijn.
Vandaag,na de kw cijfers dan de afdaling ingezet? Augustus : korrektiemaand.
Fijn weekendH6
snuf13
0
Laat het knaller, laat het zakken, laat de hele boel in elkaar kakken!!

Hoe harder het geluid, hoe zwaarder de klap!!

En nu de mooie grafiekjes, waar alles instaat ????????
Nuchtertransparant
0
Turkije: afrondingsverschil. Storm in een glas water om even een neerwaartse beweging te forceren en op de dip te kopen danwel de shorters te helpen. Komt allemaal weer goed. Turkije...... Snap al jaren niet waarom die mensen zoveel aandacht krijgen (of is het vragen...).
Dutch Trader
0
Die Erdogan snapt er niets van. Wat heeft Allah er weer mee te maken? Paleizen bouwen van miljoenen, oorlog voeren voor miljoenen, etc.....en nog steeds zijn er miljoenen Turken die hem idioliseren omdat hij jaren geleden een appel en een ei heeft uitgedeeld.
ffff
0
Arend Jan,

Je vraagt : Wie belegt er in Turkije? Nou dat doe ik al heel wat jaren indirect via Deceuninck genoteerd op de beurs van Brussel. Ooit een parel van een aandeel, massaal ingekocht door beleggersholding, die daar, net als ik hun broek aan gescheurd hebben.


Sinds twee jaar een nieuwe kapitaalkrachtige CEO, die vol zijn kennis, energie en eigen geld in het bedrijf stak…… JIJ, Arend Jan vroeg twee weken geleden nog in je rubriek: Wie volgt insider-aankopen? Deze nieuwe CEO gelooft zo erg in Turkije en zijn producten dat hij voortdurend aandelenpakketten bijkocht.

En toen kwam de dreun van de Lira en zit hij, en ook ik met Deceuninck dus zo scheef als wat. Terwijl het product zelf fantastisch is, maar in Lira's brengt dat niks op.


Ik ben je erkentelijk voor uitdiepen van betrokkenheid van ING in Turkije. Dat verklaart zeker , zoals je zelf zegt de koersval van ING. Maar... vandaag lezen we ook een interview met de CEO van KBC, die werkelijk zwaar te leiden had onder de economische crisis in Ierland en daar in pakweg 5 jaar toch grotendeels vanaf is...

Dus zowel een waarschuwend verhaal ( ING) als een voorbeeld dat het ook ten goede kan keren. ( KBC in Ierland dus)


Aankooporder voor ING geplaatst…..


Tenslotte , Arend Jan, plaats maar nooit meer een quiz-vraag over politiek en belastingen in je artikel…..


Dat verzoek van jou roept een antwoord mijnerzijds op, maar zowel jij als ik zijn vergeten dat de Koffiekamer van IEX al vele jaren vergald wordt door vetes over politieke zaken en… zoals we gisteren konden constateren: Die vetes verplaatsen zich naar jouw draad.

Dus toch maar mijden als de pest, die politieke onderwerpen ( Is goed voor 80 procent van de KK) en HIER over beleggen en aandelen hebben, over het vermogensverlies van de CEO van Deceuninck in Turkije, terwijl ze daar goed bezig zijn, maar de lira maar duikt en over ING waar je waardevolle informatie over gaf, met die overname van die Turkse bank.


Mijn Turkse relaties zijn stuk voor stuk hard werkende ondernemers… Die komen wel weer op hun pootjes terecht.


Peter
rene l
1
quote:

ffff schreef op 10 aug 2018 om 12:55:Mijn Turkse relaties zijn stuk voor stuk hard werkende ondernemers… Die komen wel weer op hun pootjes terecht.De slimme Turken hebben dit allemaal al jaren terug aan zien komen.

Ik kijk gewoon eens rond in mijn omgeving.

Een grote Turkse supermarkt, gewoon gefinancieerd met cash geld uit Turkije.
Tijdens het hoogtepunt van de crisis hebben jonge Turken de onverkoopbare nieuwbouwwoningen nagenoeg contant opgekocht.
De makelaars zeggen het zelf, ze stonden te kijken maar hebben er maar geen vragen over gesteld.
Sahin uit Deventer, er is al genoeg over verteld.
De Turken hebben Ballast Nedam opgekocht, ooit Nederlandsch Hollansch Glorie.
En weet ik wat meer.

Ik maak een vergelijk met de Grieken.
Het slimme geld is ongezien het land uitgevaren en de havenmeester kneep een oogje dicht.
Nooit geen belasting betaald, niet investeren in het eigen land met als doel om de eigen burgers een baan te bieden, economische groei te realiseren, en hierdoor welvaart te creeren.

Dit soort fratsen zijn dodelijk voor de economie, laten we maar blij zijn dat ze niet opgenomen zijn in het Eurofielenbolwerk.

De Yanks zullen er wel blij mee zijn, totale ontwrichting straks in onze regionen.
Alles met voorbedachte rade.
Zie ik nu spoken, nee, volgens mij niet.
theo1
0
quote:

ffff schreef op 10 aug 2018 om 12:55:


[...]

Mijn Turkse relaties zijn stuk voor stuk hard werkende ondernemers… Die komen wel weer op hun pootjes terecht.


PeterBehalve als ze veel schulden of kosten (import) in euro of dollar hebben. Daar valt niet tegenop te werken, die trekken je zonder pardon de diepte in.

En de val van de lira heeft natuurlijk alles met politiek te maken. Je kan het niet over de koersontwikkeling van de lira hebben zonder het over politiek te hebben.
ffff
0
Theo,

IJsland, Ierland met glans , zelfs Portugal, Spanje en Griekenland werken/ werkten zich langzaam maar zeker uit de ellende.
Weert=No.1
0
De ECB, bij monde van Draghi "Volgt de ontwikkelingen"en Dhr. Erdogan roept
op tot "Kalmte".De ECB is een rondje aan het "Rondbellen"om de banken te vragen naar hun Ëxposure"aan het Grote Turkse Rijk.Staat toch in hun boeken'die Ëxposure"en wisten ze voor deze Lira-crisis toch allang.Maar allah, ze moeten wat doen.Infantieler moet het niet worden. Koop maar puts in ING.
simidoc
0
Zij hebben de dollar,wij hebben Allah! Als je zulke dingen uitkraamt snap je nul de ballen van economie.
pro-zen
1
quote:

simidoc schreef op 10 aug 2018 om 14:42:


Zij hebben de dollar,wij hebben Allah! Als je zulke dingen uitkraamt snap je nul de ballen van economie.


Tja.. lekker realistisch, terwijl je je eens zo voortvarende land naar de afgrond leidt. Die man moet heel snel uit het zadel worden geholpen met zijn middeleeuwse opvattingen, is geen waardevolle aanwinst voor de mensheid.

Grtzz

mjmj
0
Tweet van Trump:

I have just authorized a doubling of Tariffs on Steel and Aluminum with respect to Turkey as their currency, the Turkish Lira, slides rapidly downward against our very strong Dollar! Aluminum will now be 20% and Steel 50%. Our relations with Turkey are not good at this time!www.nu.nl/economie/5408216/trump-twee...
Weert=No.1
0
Valt reuze mee, die inflatie. Mijn Duitse grootmoeder uit Aken kocht in de 30-er jaren 1 paar damesschoenen voor 21.000.000.000.DM.Met dank aan de Fransen.
Mijn Vriend
0
De afgelopen dgn doet de VS sancties tegen Iran, Rusland en Turkije en daar hangen ze dan een label aan. Idd (geo-)politiek, maar daar draait het om. En Juncker maar denken dat een pact met de duivel de EU buiten schot zou houden. Berlijn had beter een pact tegen Trump kunnen organiseren.
s1138421
0
Mn broek zegt sluiten op EUR 12,30 of EUR 11,90..... denk/hoop dat het wat bijtrekt! Hoe meer ik me overigens in ING ben gaan verdienen hoe liever Ik eruit wil (maar niet kosten wat kost) tijdens dit soort paniekdagen verkopen is niet verstandig
61 Posts, Pagina: 1 2 3 4 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
509,70  +9,86  +1,97%  18 jan
 AMS25-24h 511,70 +0,39%
 Germany30^ 11.277,30 +3,29%
 Dutch15-index 14.273,14 +1,76%
 BEL 20 3.483,48 +1,57%
 BRX20-24h 3.495,29 +0,34%
 Europe50^ 3.130,65 -0,14%
 Euro30-index 15.689,59 +2,34%
 US30# 24.756,29 +0,21%
 Nasd100# 6.794,39 +0,14%
 US500# 2.676,18 +0,21%
 Japan225# 20.982,08 +1,53%
 Gold World Spot (USD) 1.281,65 -0,79%
 New York WTI spot 53,80 +3,32%
 EUR/USD 1,1363 -0,22%

Stijgers

AMG +6,75%
ADYEN NV +5,12%
Aperam +4,24%
ASML +3,91%
BESI +3,81%

Dalers

Basic-Fit -2,40%
Takeaway.com -2,13%
Sif Holding -1,32%
Van Lanschot ... -1,20%
Galapagos -0,86%