AMG « Terug naar discussie overzicht

AMG december 2018

1.326 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 63 64 65 66 67 » | Laatste
drooglegging1920
1
fijn, een neutraal draadje voor december want mn portemonnee werd er bepaald niet dikker op
lanciared
2
Rene is erg neutraal, bij de titel hier bovenaan, maar eigenlijk bedoelt hij :
"Dit is het forum van een toekomstgericht bedrijf, dat in Q3 een EBITDA stijging van +114 % presenteerde, dit kwartaal welhaast evengoed gaat doen, zij het niet beter, meer dus, want de eerste resultaten van Lithium komen er dit kwartaal deels bij."
Voor volgend jaar - 2019 - gaat het bedrijf zelf ook al uit van stevige verdere sterke groei. Is nogal duidelijk, Lithium aktiviteiten erbij, en vergelijkingsbasis van prijs Vanadium heel wat hoger in de eerste kwartalen van 2019. Verdere uitbreidingen voor jaren erna zijn al eveneens verder ingevuld.

En dan te bedenken dat het bestuur nogal terughoudend, erg conservatief is, gelijk ze zelf aangeven.

Deze morgen in Vlaanderen te lezen, in een krant : Beurs in teken van mogelijke groeivertraging.
Vervolgens, de centrale aktiviteiten van AMG zijn eigenlijk ongevoelig hiervoor, want de é-mobiliteit, accu's en opslag , en verdere energie-transitie / opslag (Vanadium) gaat gewoon doorgaan, en zal versnelt zelfs worden.

Kortom , we zullen zien wat de koers gaat doen in december.
Vertrouwen in bedrijf lijkt me geheel gerechtvaardigt.
LR
lanciared
0
En dan te bedenken, dat heel wat hedgefunds dit aandeel naar beneden willen drukken.
Ze zijn hier bij AMG terechtgekomen, omdat ze bemerkt hebben, dat dit aandeel, met soms wat lage omzet, gemakkelijk naar beneden kan gezet worden. De algo's in hun PC's zien dat ze het kunnen, en doen het bijgevolg.
Kortom, wie gelijk heeft ? We gaan het zien bij de voorstelling jaarcijfers 2018 op 1 maart (of daaromtrent).
Verdere vooruitzichten voor nabije toekomst (tot2020/ 2022) zullen dan ook verder toegelicht worden.
Kortom, we zullen zien wie het gelijk aan zijn kant heeft.
Ik in elk geval heb er vertrouwen in. Afspraak op 1 maart 2019.
LR
holenbeer
0
If you can’t beat them, join them. Als de koers in een bandbreedte blijft bewegen, kan je optiepremie verdienen met schrijven van puts en calls, of put- en callspreads als je minder risico wil.
Maandelijks een aantal % rendement terwijl we op betere tijden wachten. En wie weet wordt de tegenpartij het een keer zat en vertrekt.
[verwijderd]
0
quote:

holenbeer schreef op 1 december 2018 08:09:

If you can’t beat them, join them. Als de koers in een bandbreedte blijft bewegen, kan je optiepremie verdienen met schrijven van puts en calls, of put- en callspreads als je minder risico wil.
Maandelijks een aantal % rendement terwijl we op betere tijden wachten. En wie weet wordt de tegenpartij het een keer zat en vertrekt.
Ben eens aan het zien voor call-opties te kopen.
Koop jij er met een uitoefendatum op korte termijn of lange termijn?
Ik geloof in een mooie stijging rond januari/februari met weer geweldige cijfers in het verschiet, mooi nieuws over lithium fase 3 en de JV met Criterion.
Mischien calls rond die datum kopen...
holenbeer
2
quote:

Topperke schreef op 1 december 2018 16:18:

[...]
Ben eens aan het zien voor call-opties te kopen.
Koop jij er met een uitoefendatum op korte termijn of lange termijn?
Ik geloof in een mooie stijging rond januari/februari met weer geweldige cijfers in het verschiet, mooi nieuws over lithium fase 3 en de JV met Criterion.
Mischien calls rond die datum kopen...
Ik zou dan callspreads doen.
Bv de call maart 40 kopen en de 45 verkopen

Of de call maart 40 en de december 40 verkopen. De maart kost ca 3 euro, de december levert ruim 1 euro op.
Kunnen een aantal dingen gebeuren:
- koers stijgt, beide calls worden meer waard. Vlak voor 21 december koop je de call december terug met verlies, en verkoop je de januari 42 of 43. Dat compenseert je verlies op de december, en de strik waarop je zou moeten leveren is 2-3 euro hoger. Dat kan je daarna in jan en feb desnoods nog een keer doen. Als tegen maart de koers nog steeds gestegen is, heb je op je maart call forse winst en je verkochte call heeft dan al strike 45, 46 of hoger.
- koers blijft gelijk, de call december wordt bijna niks waard, die koop je terug en je verkoopt weer de januari
- koers daalt, je call maart wordt minder waard, maar je verkochte call december ook, dus je compenseert je (hopelijk tijdelijke) daling van je maart call.

Dit allemaal als je denkt dat de koers richting maart gaat stijgen.

Als je denk dat dat niet gaat gebeuren, we zitten voorlopig in de tang, of de koers zelfs daalt, kan je op je aandelen calls verkopen. Stel je hebt 100 aandelen, die wil je houden, maar je wil aan een eventuele tijdelijke daling wel wat verdienen.
Verkoop dan de call maart 42, krijg je ongeveer 2 euro. Dus als die call wordt uitgeoefend in maart, verkoop je je aandelen voor 42 euro en je hebt die 2 euro premie, dus eigenlijk verkoop je ze voor 44 euro. Ruim 10 % winst ten opzichte van nu.

Om nog wat extra premie te verdienen, of goedkoop extra aandelen op te pikken, kan je ook een put maart verkopen. Als je de put maart 40 verkoopt, krijg je ruim 4 euro. Dus samen met die call heb je 6 euro.

Als de koers stijgt, moet je je 100 aandelen verkopen voor 42 euro, plus die 6 euro premie (de put loopt waardeloos af), dus eigenlijk verkoop je voor 48 = 20 % winst
Als de koers daalt, moet je kopen voor 40 euro, min die 6 euro (de call loopt waardeloos af), dus koop je voor 34 euro bij.

Alles tussen de 34 en de 48 euro in maart levert dan dus winst op. Mocht de koers verder dalen dan 34, dan kan je de put nog doorrollen: met verlies terugkopen en een nieuwe put verkopen, met een lagere strike (bv. 36 ipv 40) en een nieuwe looptijd. Het verlies op de teruggekochte put en de verkochte nieuwe put heffen elkaar op, en als je na de nieuwe looptijd alsnog moet kopen, koop je niet voor 40 maar voor 36.

Je kan dit ook elke maand doen, en in plaats van aandelen als dekking voor de geschreven call kan je dan ook een call met langere looptijd nemen, bv. een van een half jaar verder. Dan kan je 5/6 keer een maandput en een maandcall schrijven, dat is samen veel meer premie dan die call van een half jaar verder kost.

Om jezelf te beschermen tegen een crash, kan je in plaats van puts schijven, een putspread doen:
- de put schrijven, bv. die van 40 maart die ik net noemde
- een put erbij kopen om je te beschermen tegen een crash, bv. de put maart 34 voor ca. 1,30 euro.
Dat kost dan wel 1,30 euro van die 6 euro premie, maar als AMG fors onderuit gaat, onstaat de volgende situatie:
- je ontving 6 euro premie en zou daardoor voor omgerekend 34 moeten kopen
- je kocht de put 34 voor 1,30 en mag daarom voor 34 verkopen

Netto kan je dus je opties sluiten zonder te hoeven kopen en je bent alleen die 1,30 euro kwijt.

Kortom, er zijn bij het koersverloop zoals we dat afgelopen maanden hadden best mogelijkheden om toch maandelijks rendement te halen.
Ik heb nu zelf de calls december 40 en puts december 40 geschreven, levert 3 euro op. Dus kopen voor 37 of verkopen op 43. Op een koers van nu 39 euro is die 3 euro een rendement van bijna 8 %. Er moeten nog wat kosten vanaf, dus zeg 7 %. keer 12 = ruim 90 % op jaarbasis. Die kan je dus verdienen als de koers een jaar lang zou blijven hangen.
Zelfs als de koers af en toe omhoog en omlaag gaat, en je af en toe aandelen moet kopen en verkopen, hark je elke maand die 7 % binnen, en bestaat de kans dat je na een jaar net zoveel aandelen hebt als waarmee je begon, de koers nog steeds rond de 40 staat, maar je wel 12 x 3 = 36 euro binnenhaalde.

Als je elke maand de put 34 erbij kocht ter bescherming, kostte je dat 12 x 0,30 of 0,40, zeg 4 euro van die 36. Hou je nog steeds 32 = ruim 80 % over.

[verwijderd]
0
Leuk post Holenbeer.
In puts/calls verkopen/schrijven heb ik echter geen ervaring.
Gebeurd dit op dezelfde manier als het gewoon kopen van calls/puts?
nobahamas
1
Ik ben nog maar eens in het fenomeen shortselling gedoken, in relatie tot AMG.
Reden ervan is dat ik de logica niet echt begrijp van de shortende hedgefunds.
Logischerwijs wil je een fikse shortpositie in een bedrijf wat extreem cyclisch is, en al redelijk zwak in de markt staat.
En niet in een bedrijf wat minder cyclisch is en een zekere toekomst heeft.

De definitie van shortselling is algemeen bekend; aandelen lenen tegen een vaststaand rentetarief, deze aandelen verkopen in de hoop deze later tegen een lagere prijs terug te kopen omdat de aandelen terug geleverd moeten worden aan de belener.

Ik heb wel wat vragen:
Ik weet niet hoe strikt de genoemde acties zijn voor hedgefunds; is het aandelen lenen ook direct gekoppeld aan een verkoop van de aandelen?
Wat is de defenitie van terugleveren, moeten de aandelen terug geleverd worden, of de waarde van de aandelen bij begin van de overeenkomst?
Bij welke actie zien wij de melding in het shortselling register bij toename van shortselling, en andersom?

Deze vragen zijn voor mij van bijzonder belang, waarom?

Stel ik ben beheerder van een hedgefund en heb een goede relatie met beheerders van andere hedgefunds.
Ik wil mijn risico van bezittingen in de aandelenmarkt afdekken met shorts in een geselecteerd fonds.
En ik wil op welke manier dan ook rendement behalen aan deze verzekering.

Klinkt tegenstrijdig, maar stel;

Ik leen de aandelen, meld mijn shortpositie, en verkoop ze niet of niet volledig. Effect is negatieve druk op de koers.
Tussentijds koop ik eventueel aandelen terug om de geleende aandelen terug te kunnen leveren.
Misschien heb ik wel een deal gemaakt dat het aantal geleende aandelen niet terug geleverd zal worden, maar het totaalbedrag van de transactie.
Wanneer wordt er melding gemaakt van verkoop van de short positie? Hedgefunds kopen en verkopen. Wat is een fikse investering voor een fund, wat is een afbouw van een shortpositie?

Veel verwarring voor velen misschien.

Ik doel erop dat er enorm veel onduidelijkheden zijn rondom shortselling en de manipulatie door hedgefunds.

En ik durf te stellen dat hedgefunds met name bij AMG door de melding van een aanmerkelijk short belang een bijzondere korting in de markt hebben bedongen op de inkoop van aandelen.
Teruglevering van aandelen boeit de de hedgefunds niet omdat financiering voor deze kosten allang geregeld is.

Moet het omlaag, dan verdienen de hedgefunds
Gaat het omhoog, dan verdienen ze dubbel.

Ik heb de waarheid niet in pacht, en zou graag horen van iemand die direct betrokken is bij transacties van dit soort hedgefunds.
holenbeer
0
quote:

Topperke schreef op 1 december 2018 21:52:

Leuk post Holenbeer.
In puts/calls verkopen/schrijven heb ik echter geen ervaring.
Gebeurd dit op dezelfde manier als het gewoon kopen van calls/puts?
Ja, zelfde manier. Maar alleen doen als je weet wat je voor verplichting aan gaat, en die verplichting ook kan en wil nakomen. Dus aandelen moeten kopen of moeten leveren als de optie wordt uitgeoefend.
jumoro
0
90 dagen rust tussen USA en China. Hopenlijk laten we nu die vervelende 30 ers achter ons. Op naar de 50??
[verwijderd]
0
quote:

jumoro schreef op 2 december 2018 08:24:

90 dagen rust tussen USA en China. Hopenlijk laten we nu die vervelende 30 ers achter ons. Op naar de 50??
Zou wel eens een mooie eindejaarsrally kunnen worden.
Zeker voor de grondstoffensector die hard onderuit is gegaan. Dit is enorm mooi nieuws voor China, de grootste grondstoffenmarkt ter wereld...
Met meer details over lithium fase 3 en JV Criterion in het verschiet, kan AMG snel nieuwe hoogtes bereiken.
We weten dat het omhoog ook heel hard kan gaan bij dit aandeel.
DeZwarteRidder
0
quote:

lanciared schreef op 30 november 2018 14:00:

En dan te bedenken, dat heel wat hedgefunds dit aandeel naar beneden willen drukken.
Ze zijn hier bij AMG terechtgekomen, omdat ze bemerkt hebben, dat dit aandeel, met soms wat lage omzet, gemakkelijk naar beneden kan gezet worden. De algo's in hun PC's zien dat ze het kunnen, en doen het bijgevolg.
Kortom, wie gelijk heeft ? We gaan het zien bij de voorstelling jaarcijfers 2018 op 1 maart (of daaromtrent).
Verdere vooruitzichten voor nabije toekomst (tot2020/ 2022) zullen dan ook verder toegelicht worden.
Kortom, we zullen zien wie het gelijk aan zijn kant heeft.
Ik in elk geval heb er vertrouwen in. Afspraak op 1 maart 2019.
LR
Er zijn altijd meer hedgefunds die belang hebben bij een hogere koers.
dutchman2020
0
Ik ben een leek met betrekking tot het gebruik van algoritmes om de koers van aandelen te beinvloeden. Volgens het forum zou dit instrument vaak toegepast worden bij AMG daar de omzet zo laag is.Hoe kunnen we dat bij AMG vast stellen?
Just lucky
0
quote:

Big Elephant schreef op 2 december 2018 10:54:

Ik ben een leek met betrekking tot het gebruik van algoritmes om de koers van aandelen te beinvloeden. Volgens het forum zou dit instrument vaak toegepast worden bij AMG daar de omzet zo laag is.Hoe kunnen we dat bij AMG vast stellen?
Algoritmes bepalen nagenoeg altijd de koers, losse orders van kleine partijen zijn de uitzondering.
RP91
0
[verwijderd]
0
Het sentiment is in ieder geval zeer positief. AMG zou ook wel minimaal richting de 45 kunnen klimmen deze maand
Just lucky
0
Alles kan. Zou me niks verbazen als zo'n shortpartij vandaag weer even wakker wordt en op het hoogste punt de koers even in elkaar trapt en vervolgens weer in winterslaap gaat. Ik hoop uiteraard van niet en dat we nog even sprintje inzetten richting de kerst.
1.326 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 63 64 65 66 67 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 16 apr 2024 17:35
Koers 24,140
Verschil -0,160 (-0,66%)
Hoog 24,600
Laag 23,760
Volume 271.509
Volume gemiddeld 243.435
Volume gisteren 218.255