Forum: Altice » Altice europe December 2018 » Pagina: 40 | Beursonline.nl

Altice europe December 2018

802 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 35 36 37 38 39 40 41 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
pbr
0
Goost
0
Het is me niet helemaal duidelijk waarom het door blijft zakken, zo slecht zijn de vooruitzichten op de lange termijn toch niet?
FBOD
0
quote:

pbr schreef op 31 dec 2018 om 10:03:


Gewoon weer 2% rood

Over en uit met dit aandeel
En dus binnenkort ook het bedrijfJankert.......
voda
0
Uitgelicht: veelbewogen jaar Altice

(ABM FN-Dow Jones) Altice heeft een veelbewogen jaar achter de rug, waarin de Amerikaanse tak werd losgekoppeld en er diverse onderdelen werden verkocht om de forse schuldenberg van de Franse kabelaar terug te brengen.

De koersval van het aandeel Altice dit jaar van circa tachtig procent, is dan ook grotendeels te verklaren door de afsplitsing van de Amerikaanse tak. Hiertoe werd begin dit jaar besloten, om de groei van de verschillende onderdelen verder aan te jagen en om te zorgen voor meer transparantie. Enkele maanden later vond toen de daadwerkelijke splitsing plaats, waardoor nu Altice Europe en Altice USA bestaat.

De splitsing bleek uiteindelijk rommelig opgezet. Beleggers zouden na de splitsing zowel aandelen van het Europese als van het Amerikaanse Altice overhouden, maar het Amerikaanse aandeel zou een aantal weken niet verhandelbaar zijn. Hierdoor kwam het aandeel dagenlang in de uitverkoop te staan, aldus portefeuillemanager Albert Jellema van Deaandeelhouder.nl.

Analisten noemden de afsplitsing van de Amerikaanse divisie veelal positief, al zou dit niet alle problemen van de Franse kabelaar wegnemen. Vooral de hoge schulden van het bedrijf zien marktvorsers als een groot probleem, terwijl de kwaliteit van de balans zwak is en de bezittingen benedengemiddeld, aldus Credit Suisse.

Onderdelen in de etalage gezet

Ook Altice zelf erkent dat er wat moet gebeuren om de schuldenpositie te verbeteren en besloot afgelopen jaar enkele onderdelen en activiteiten in de etalage te zetten. Zo werd de verkoop van een aantal Zwitserse activiteiten afgerond, ter waarde van omgerekend 182 miljoen euro, en werd een groot deel van zijn belangen in zendmasten verkocht door middel van twee joint ventures in Frankrijk en Portugal. Altice ontving hier 2,5 miljard euro in contanten voor. "Een goede deal", aldus analisten van Bank of America Merrill Lynch. Verder deed het bedrijf ook enkele communicatietorens in de Dominicaanse Republiek van hand.

De markt hoopte eigenlijk op de verkoop van de Franse divisie SFR, waarvan de resultaten al tijdenlang onder druk staan. Over een mogelijke verkoop werd afgelopen jaar flink gespeculeerd. Zo zou onder meer Bouygues overwegen om samen met enkele andere investeerders een overnamebod te doen op de Franse tak van Altice.

Hoewel analisten van Bryan Garnier een overname van SFR door Bouygues als een logische stap zien, wil Altice zelf er niets van weten. Altice noemde zijn Franse divisie SFR van "essentiële waarde" is voor de kabelaar en onderdeel is van de langetermijnvisie van de onderneming. "Ik startte mijn hele bedrijf in Frankrijk en er is geen enkele kans dat ik verkoop", aldus oprichter en grootaandeelhouder Patrick Drahi van Altice.

Verkoop meerderheidsbelang glazvezeldochter SFR

Wel besloot Altice uiteindelijk om zijn meerderheidsbelang van 49,99 procent in de glasvezeldochter van SFR van hand te doen. Hiermee was een bedrag gemoeid van 1,8 miljard euro. Met deze transactie, de recente verkoop van zendmasten en samenwerkingen, heeft Altice Europe in enkele maanden 4 miljard euro aan opbrengsten binnengehaald zei topman Drahi. "Altice France en Altice Europe zullen hiermee de schulden terugbrengen en toegang krijgen tot vers en goedkoper kapitaal voor investeringen in glasvezel.

Aandeelhouders bleken erg te spreken over deze stap, waardoor het aandeel in de week van bekendmaking van het nieuws ruim 37 procent steeg. Het goede nieuws in de aankondiging van de verkoop was volgens analist Nico Inberg van IEX niet zozeer dat er weer 1,8 miljard euro van de schuld afgaat, maar meer de uitspraak van het management dat SFR dankzij de glasvezeltak vanaf volgend jaar weer zal groeien.

Hoge schuldenlast biedt kansen

Jellema van Deaandeelhouder.nl ziet juist in de hoge schulden van Altice een kans voor beleggers. Die schuldenberg moet omlaag en daarom zal de kabelaar onderdelen verkopen, minder investeren en de vrije kasstroom verbeteren, aldus Jellema. En daarvoor heeft het de tijd. De eerste echte grote herfinanciering hoeft pas over vier jaar plaats te vinden.

In het voor Jellema meest optimistische scenario is er zelfs een koerspotentieel van meer dan 400 procent. "Dat komt doordat er heel weinig aandelenkapitaal is en heel veel schuld."

Altice verwacht zelf "significant" te groeien door de verkoop van het belang in SFR FTTH.

Of de markt daar al op korte termijn iets van terug kan zien, moet duidelijk worden over een paar maanden, wanneer Altice met de cijfers over het vierde kwartaal komt.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
Peter2meter
0
Allen,
Als koploper negatief het jaar uit betekent dat we nog meer gaan stijgen in het nieuwe jaar!
Fijne jaarwisseling en tot volgend jaar
Laten we proosten op het leven en gezondheid, die aandeeltjes zijn maar bijzaak
Mooi weer
0
Alle fondsen op AEX staan groen,behalve Altice, trieste zaak voor het einde jaarwisseling
Mooi weer
0
Ik heb een halve oude jaarslot gekocht, dus ik ga vanavond richten op de oude jaars knal van 30 miljoen
FBOD
0
Tot eind 2018 mocht er niet onderhandeld worden in verband met toekenning van rechten/frequenties. Hoe groot is de kans dat er in januari toch een consolidatieslag gaat plaatsvinden in Frankrijk, of dat de geruchtenstroom weer op gang komt?
siruan
0
quote:

Mooi weer schreef op 31 dec 2018 om 12:24:


Ik heb een halve oude jaarslot gekocht, dus ik ga vanavond richten op de oude jaars knal van 30 miljoen


www.youtube.com/watch?v=tCIha9WKEO4

kijk het linkje ff lol
Patrick D
0
quote:

FBOD schreef op 31 dec 2018 om 12:26:


Tot eind 2018 mocht er niet onderhandeld worden in verband met toekenning van rechten/frequenties. Hoe groot is de kans dat er in januari toch een consolidatieslag gaat plaatsvinden in Frankrijk, of dat de geruchtenstroom weer op gang komt?


Heb je bron dat onderhandelen niet mag tot eind 2018? En is er al wat bekend over rechten/frequenties?
[verwijderd]
0
Cleon, Tourville-la-Riviere en Freneuse. De vezel zou goed moeten aankomen in 2019 in de agglomeratie van Elbeuf!
Volgens SFR zullen verschillende gemeenten in de agglomeratie Elbeuf op zeer korte termijn baat hebben bij vezels. De operator hoopt de hele agglomeratie tegen 2020 te dekken.
Geplaatst op 31 december 18 om 12:23
Alle gemeenten in het zuidoosten van de Metropool Rouen zullen tegen 2020 verbonden zijn. Bij deze gelegenheid waren de burgemeesters van de tien betrokken gemeenten aanwezig en ontvingen een diploma "Stad verbonden met glasvezel".
Alle gemeenten in het zuidoosten van de Metropool Rouen zullen tegen 2020 verbonden zijn. Bij deze gelegenheid waren de burgemeesters van de tien betrokken gemeenten aanwezig en ontvingen een diploma "Stad verbonden met glasvezel". (© DR)

Franck Coudrieau, regionaal afgevaardigde ten westen van SFR, kondigde de komst van de vezel aan in tien nieuwe gemeentes van de Metropolis Rouen, Normandië.

Vanaf deze maand komen meer dan 7200 woningen en bedrijfsruimten in aanmerking voor vezel in Belbeuf, Bonsecours, Boos, Cléon, Franqueville-Saint-Pierre, Freneuse, Neuville-Chant-d'Oisel, Le Mesnil-Esnard, Petit-Quevilly en Tourville-La-Rivière.

Partners sinds de ondertekening van de FTTH-overeenkomst (Fiber to the home) voor programmeren en monitoren in december 2016, de Métropole Rouen Normandie en SFR delen de doelstelling om het grootste aantal te laten profiteren van de toegestane prestaties en services. door de zeer hoge snelheid.
62.000 huishoudens in 2020

SFR zet het glasvezelnetwerk in het gebied rond Rouen in vanaf het optische verbindingsknooppunt in Saint-Étienne-du-Rouvray.

De eerste 195 punten van mutualisatie (of straatkasten) zijn al geïnstalleerd en bieden al de mogelijkheid om bijna 6.700 huishoudens te verbinden met Oissel, Saint-Étienne-du-Rouvray en Sotteville-lès-Rouen.

De laatste punten van mutualisatie zijn in aanbouw om de progressieve verbinding van alle gemeenten van de Metropool Rouen Normandië tegen 2020 mogelijk te maken.

De ondertekening van een overeenkomst tussen Rouen Normandy Metropolis en Enedis, begin 2019, zal de inzet van glasvezel op de bovengrondse elektrotechnische werken versnellen waar ondergrondse service niet mogelijk was.
SFR zet het dagelijkse werk van inzet, gemeente per gemeente, voort en tegen 2020 zullen alle 62 000 woningen in het zuidoosten van de agglomeratie Rouen in aanmerking komen voor glasvezel en zullen ze profiteren van de snelheid en prestaties van de gemeente. zeer hoge snelheid.

Alle gemeenten in het zuidoosten van de Metropool Rouen zullen tegen 2020 verbonden zijn. Bij deze gelegenheid waren de burgemeesters van de tien betrokken gemeenten aanwezig en ontvingen een diploma "Stad verbonden met glasvezel".

actu.fr/normandie/elbeuf_76231/cleon-...
[verwijderd]
0
quote:

Peter2meter schreef op 31 dec 2018 om 12:28:


Kon het niet laten, toch nog ff 10.000 opgepikt op 1,679

Goedzo, denk dat we na de jaarwisseling up kunnen, ligt aardig in de Ta, gapje naar beneden dicht gemaakt die vandaag ontstond.
Patrick D
0
quote:

Wie weet ! schreef op 31 dec 2018 om 19:06:


Cleon, Tourville-la-Riviere en Freneuse. De vezel zou goed moeten aankomen in 2019 in de agglomeratie van Elbeuf!
Volgens SFR zullen verschillende gemeenten in de agglomeratie Elbeuf op zeer korte termijn baat hebben bij vezels. De operator hoopt de hele agglomeratie tegen 2020 te dekken.
Geplaatst op 31 december 18 om 12:23
Alle gemeenten in het zuidoosten van de Metropool Rouen zullen tegen 2020 verbonden zijn. Bij deze gelegenheid waren de burgemeesters van de tien betrokken gemeenten aanwezig en ontvingen een diploma "Stad verbonden met glasvezel".
Alle gemeenten in het zuidoosten van de Metropool Rouen zullen tegen 2020 verbonden zijn. Bij deze gelegenheid waren de burgemeesters van de tien betrokken gemeenten aanwezig en ontvingen een diploma "Stad verbonden met glasvezel". (© DR)

Franck Coudrieau, regionaal afgevaardigde ten westen van SFR, kondigde de komst van de vezel aan in tien nieuwe gemeentes van de Metropolis Rouen, Normandië.

Vanaf deze maand komen meer dan 7200 woningen en bedrijfsruimten in aanmerking voor vezel in Belbeuf, Bonsecours, Boos, Cléon, Franqueville-Saint-Pierre, Freneuse, Neuville-Chant-d'Oisel, Le Mesnil-Esnard, Petit-Quevilly en Tourville-La-Rivière.

Partners sinds de ondertekening van de FTTH-overeenkomst (Fiber to the home) voor programmeren en monitoren in december 2016, de Métropole Rouen Normandie en SFR delen de doelstelling om het grootste aantal te laten profiteren van de toegestane prestaties en services. door de zeer hoge snelheid.
62.000 huishoudens in 2020

SFR zet het glasvezelnetwerk in het gebied rond Rouen in vanaf het optische verbindingsknooppunt in Saint-Étienne-du-Rouvray.

De eerste 195 punten van mutualisatie (of straatkasten) zijn al geïnstalleerd en bieden al de mogelijkheid om bijna 6.700 huishoudens te verbinden met Oissel, Saint-Étienne-du-Rouvray en Sotteville-lès-Rouen.

De laatste punten van mutualisatie zijn in aanbouw om de progressieve verbinding van alle gemeenten van de Metropool Rouen Normandië tegen 2020 mogelijk te maken.

De ondertekening van een overeenkomst tussen Rouen Normandy Metropolis en Enedis, begin 2019, zal de inzet van glasvezel op de bovengrondse elektrotechnische werken versnellen waar ondergrondse service niet mogelijk was.
SFR zet het dagelijkse werk van inzet, gemeente per gemeente, voort en tegen 2020 zullen alle 62 000 woningen in het zuidoosten van de agglomeratie Rouen in aanmerking komen voor glasvezel en zullen ze profiteren van de snelheid en prestaties van de gemeente. zeer hoge snelheid.

Alle gemeenten in het zuidoosten van de Metropool Rouen zullen tegen 2020 verbonden zijn. Bij deze gelegenheid waren de burgemeesters van de tien betrokken gemeenten aanwezig en ontvingen een diploma "Stad verbonden met glasvezel".

actu.fr/normandie/elbeuf_76231/cleon-...


Dit laat toch wel zien dat sfr zeer goed bezig is
[verwijderd]
0
quote:

Patrick D schreef op 31 dec 2018 om 20:35:


[...]

Dit laat toch wel zien dat sfr zeer goed bezig is
Ze zijn ook goed bezig,denk ook dat alle sjit zooi in de afgelopen twee kwartalen is genomen, en men in 2019 weer mooie cijfers wil tonen.
Als je bekijkt hoe ze heel het management hebben aangepakt, en de juiste mensen op hun plek hebben gezet het afgelopen halfjaar.
En die Alain Weill heeft niet voor niks aandelen ingekocht, er zit gewoon wat in de pijpleiding:)
We gaan het zien.
[verwijderd]
0
Raar maar waar we zijn 1 van de best presterende aandelen van 2018 :))
Koers was einde jaar 2017 1.6591

Best presterende aandeel

Frankfurt was op 31 december gesloten. De DAX sloot vrijdag het jaar al af met een verlies van meer dan 18 procent en kende daarmee het slechtste beursjaar sinds 2008. Ook de beurs in Milaan bleef maandag gesloten. De Italiaanse beursindex daalde in 2018 ruim 16 procent.

In de AEX was supermarktconcern Ahold Delhaize afgelopen jaar het best presterende aandeel, met een koerswinst van ruim 20 procent. Vopak (plus 8,5 procent), Altice Europe (plus 2,3 procent), Gemalto (plus 2,3 procent), Galapagos (plus 2 procent), Unilever (plus 1 procent) en ASR (plus 0,8 procent) vulden het rijtje van hoofdfondsen met een jaarwinst verder aan.

www.beursgorilla.nl/beursnieuws/20213...

Patrick D
0
quote:

FBOD schreef op 31 dec 2018 om 12:26:


Tot eind 2018 mocht er niet onderhandeld worden in verband met toekenning van rechten/frequenties. Hoe groot is de kans dat er in januari toch een consolidatieslag gaat plaatsvinden in Frankrijk, of dat de geruchtenstroom weer op gang komt?


De onderhandelingen zijn begonnen
[verwijderd]
0
quote:

Patrick D schreef op 1 jan 2019 om 01:08:


[...]

De onderhandelingen zijn begonnen
Allang als je heb opgelet, staat in de draad.
pieren
0
Beste wensen voor nieuwe jaar allemaal!

En ook voor Altice, ik ben zelf long geraakt (door mijn strategie elke 10 ct lager te kopen).
802 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 35 36 37 38 39 40 41 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 24-jan-20 17:35
Koers 6,148
Verschil -0,028 (-0,45%)
Hoog 6,338
Laag 6,146
Volume 3.963.713
Volume gemiddeld 6.751.236
Volume gisteren 4.733.374