AFC Ajax « Terug naar discussie overzicht

AJAX IN 2019

1.391 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 66 67 68 69 70 » | Laatste
IEDER JAAR EEN STAPJE VERDER
0


BESTE WENSEN VOOR IEDER IN 2019

Ik wens jullie allemaal een mooi sportief en financieel gezond 2019.

Binnenkort maar eens terugblikken en vooruit kijken?
In 2017 hadden we natuurlijk al een mooi rendement van ongeveer 17%.
Dit jaar lijkt het rendement nog een stukje hoger met een beginkoers van Euro 10,01 en de huidige stand van 14,80.

Dit jaar leek nog wel een overgangsjaar te worden. Het vertrouwen in Ajax en de koersontwikkeling was ver te zoeken bij de vorige jaarwisseling.
Maar wat een mooie turnaround.
Enorm genieten van dit AJAX.
En intussen wordt er verder gebouwd.

Bijkopen zou ik zo zeggen!

voda
0
Argentijnse verdediger voor Ajax

(ABM FN-Dow Jones) Ajax heeft Lisandro Magallán gecontracteerd. Dit maakte de Amsterdamse voetbalclub woensdag bekend.

Magallán komt over van het Argentijnse Boca Juniors en tekende een contract per 1 januari 2019. De looptijd van dit contract is 4,5 jaar.

Magallán is een rechtsbenige verdediger die werden geboren in september 1993.

Hoeveel er met de komst van Magallán gemoeid is, dat meldde Ajax niet.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
Wilbar
0
Transferbericht jaagt aandeel Ajax naar record

Door Ruben Eg
8 min geleden in FINANCIEEL

MSTERDAM - Het aandeel Ajax is maandag op de Amsterdamse beurs dankzij transfernieuws voor het eerst boven de €15 gesloten.
De Chinese voetbalclub Guangzhou Evergrande zou per direct €30 miljoen willen neerleggen voor de dit seizoen vooral als invaller ingezette Braziliaanse aanvaller David Neres, zo berichtte De Telegraaf zaterdag. Bij de opening van de nieuwe beursweek ging het aandeel Ajax direct met 1,35% omhoog, naar €15.

Het aandeel Ajax kwam tot nu toe slechts één keer eerder boven de 32,5 gulden waarmee de voetbalclub op 11 mei 1998 naar het Damrak werd gebracht. Op 7 december vorig jaar opende Ajax op €15, toen uitlekte dat Paris Saint-Germain €70 miljoen voor Frenkie de Jong wil betalen. De slotstand eindigde met €14,9 voor het eerst boven de introductiekoers van 20 jaar geleden.
Overigens zien aandeelhouders de opbrengsten van spelerstransfers niet meer terug in een eventuele dividenduitkering. Sinds vorig jaar wordt alleen dividend uit de ‘operationele winst’, zonder inkomsten uit transfers van spelers, uitgekeerd. Die worden gebruikt om de selectie te versterken. Ajax zou momenteel €15 miljoen overhebben voor het Mexicaanse supertalent Diego Lainez.
Wel kunnen de aandeelhouders zich dit seizoen rijk rekenen door de opbrengsten uit de lucratieve Champions League.

www.telegraaf.nl/financieel/2995769/t...
Peter2meter
0
Iemand enig idee wanneer dividend bepaalt wordt?
Verder natuurlijk belachelijk dat het aandeel nu pas hoger als de introductiekoers staat
Bedrijf is honderden miljoenen meer waard
analist83
0
Kunnen we Marc Overmars niet voordragen als minister president? Daar heb ik een stuk meer vertrouwen in dan het huidige zootje. Dan moeten helaas de aandeeltjes Ajax wel aan de kant.
objectief
0
quote:

analist83 schreef op 8 januari 2019 11:15:

Kunnen we Marc Overmars niet voordragen als minister president? Daar heb ik een stuk meer vertrouwen in dan het huidige zootje. Dan moeten helaas de aandeeltjes Ajax wel aan de kant.
Wat is dit voor flauwekul??
voda
0
Ajax verhuurt Luis Orejuela aan Cruzeiro Esporte Clube

(ABM FN-Dow Jones) Ajax en de Braziliaanse club Cruzeiro Esporte Clube hebben overeenstemming bereikt over de verhuur van Luis Orejuela. Dit maakte de Amsterdamse club dinsdag nabeurs bekend.

De verhuur geldt met terugwerkende kracht per 1 januari 2019 en loopt tot en met 31 december 2019.

In de overeenkomst is voor de Brazilianen een optie tot koop opgenomen, meldde Ajax.

De Colombiaanse verdediger staat nog tot en met 30 juni 2022 onder contract bij de Amsterdammers.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
Peter2meter
0
Sevilla heeft interesse in Wober, 10-12 miljoen
Zou mooi zijn, komt in mijn ogen net tekort en met Maggallan erbij op te vangen
mok
0
Enorme weerstand rond de koers van 15 euro. Beleggers van het eerste uur zien waarschijnlijk hun kans om eindelijk zonder verlies van hun aandelen af te komen. Ik acht de kans wel klein dat de koers een dip gaat maken, ik hou ze nog even vast
[verwijderd]
0
quote:

mok schreef op 11 januari 2019 21:07:

Enorme weerstand rond de koers van 15 euro. Beleggers van het eerste uur zien waarschijnlijk hun kans om eindelijk zonder verlies van hun aandelen af te komen. Ik acht de kans wel klein dat de koers een dip gaat maken, ik hou ze nog even vast
Zonder verlies zijnde uitstappen tegen dezelfde koers als de IPO dan heb je het in euro over 11.35 (25 gulden / 2.20371) dus dat moment heeft het aandeel allang achter de rug.

Er is een partij die er wel wat kwijt wil en er is een verzamelaar, beiden onbekend want er zijn geen meldingen van de AFM.
Op de goede berichten en op de onderwaardering tov de fundamenten gaat de koers langzaam omhoog, als er weinig aanbod is wil de koers soms wat versnellen en als er even wat aanbod komt dan trekt de koper zich ook even terug, een heel logische spel allemaal.

Zolang de fundementen van Ajax en de voetbalmarkt maar goed blijven is Ajax al zo een grote geldmachine dat de koers nog wel wat hoger moet, ondanks dat er dan al rekening is gehouden met een korting voor de illiquiditeit en het feit dat Ajax de ruime meerderheid heeft en een overname dus zo goed als uitgesloten is.

Dit is geen onzin, als je kijkt naar het verloop van de koers en het verloop van de balans van de afgelopen jaren dan kun je daar een redelijke lijn in vinden en als je die lijnen dan in verhouding zet en daar dan weer een beetje een redelijke middenlijn in zet dan kun je dus zeggen dat bij ongeveer koers x een balans Y hoort en bij balans Y een koers X.

Je kan natuurlijk ook wachten tot de verkopen komende zomer en kijken of je ze dan nog kan kopen voor deze koers maar ik denk het niet.

Heel simpel geteld;

Kluivert en Wober zijn dit boekjaar reeds verkocht en speculerend op het vertrek van De Ligt, De Jong, Ziyech, Neres en Onana - waarde op de balans - doorverkoop percentages + inkomsten CL + per saldo alle overige inkomsten - kosten waaronder afschrijving op spelers en salarissen vs tv inkomsten merchandise en sponsor inkomsten per saldo negatief, ja sorry, maar dan zit je op 15 euro per aandeel.

Dan moeten er natuurlijk weer spelers gekocht worden en stromen er weer spelers door, maar die komen op de balans en op de gekochte spelers gaat dan weer afgeschreven worden.

Wat zal de balans dan zijn, mits alle verkopen voor 30 juni 2019 eind die dag, einde boekjaar 2018/2019, en welke koers hoort daar dan bij?.

De Ligt en De Jong zijn weg, dat kan niet anders, daar is al zoveel werk van gemaakt en voor die bedragen...., maar alle andere spelers mogen ondanks gespeculeerde bedragen nog een jaar bijtekenen en behouden blijven.
Maar je kan ze tegen gespeculeerde bedragen niet gaan houden als ze dan ook niet met een jaar willen bijtekenen want daarmee geven ze zelf ook aan dat ze die stap willen maken en niet willen verlengen en dus moet je als Ajax ook verder schakelen want dan wordt het contract korter en zakt de transferwaarde ook en dat is iets waar Ajax niet aan moet beginnen want Ajax moet wel met beide voetbalschoenen op de aarde blijven, je kan niet op tegen de TV gelden en sponsor gelden van de grote competities en al helemaal niet tegen de clubs die ook nog eens een suikeroompje hebben.

Ze moeten de basis blijven verbeteren en investeren in meer omzet en minder kosten, dat kan dus ook overname Arena zijn en van de beurs gaan bijvoorbeeld, maar ook meer investeren in de opleiding en scouting en bij structureel betere prestaties ook het salarisplafond langzaam laten stijgen om daarmee weer meer talenten maar ook wat meer gevestigde spelers te kunnen aantrekken en dan kun je ook hogere transfersommen vragen en heel belangrijk, je kan Nee zeggen en de clubs tegen elkaar uitspelen.

Als je nu weer kijkt wat er van de eigen jeugd mee mocht op trainingskamp in Florida uit de eigen jeugd en semi eigen jeugd (spelers die laat in de jeugd zijn aangetrokken) dan heb je ook weer bijna een heel team te pakken met El Maach op doel (Kotarski zou eigenlijk mee gaan maar die is geblesseerd aan zijn hand maar is de beoogde opvolger van Onana), Schuurs en bakker verdedigers, Eiting Gravenberch ekkelenkamp middenvelders en Jensen Nao Lang op de vleugels en van Ajax Cape town overgekomen Traore in de spits.

Met de regel dat er elk jaar maar 2 hoeven door te breken naar het eerste komt het wel goed en daar achter komen ook weer een heel aantal interessante spelers aan met Dest, Kuhn, Unuvar en Pynadath bijvoorbeeld en nog een heel aantal anderen die ik te kort doe door ze niet te noemen.

Ze gaan er de CL niet mee winnen maar als Ajax zichzelf niet snel van de beurs koopt er wel voor zorgen dat de koers van Ajax nog wel heel wat omhoog gaat en daar is het op dit forum toch voornamelijk om te doen dacht ik.
analist83
1
Er gaat nog wel een vrachtwagen naar de fiscus, maar de balans ziet er inderdaad wel erg goed uit. Ben benieuwd wanneer ze iemand aan gaan nemen om het geld te tellen.
[verwijderd]
0
quote:

analist83 schreef op 15 januari 2019 20:42:

Er gaat nog wel een vrachtwagen naar de fiscus, maar de balans ziet er inderdaad wel erg goed uit. Ben benieuwd wanneer ze iemand aan gaan nemen om het geld te tellen.
Inderdaad, ik had er bij moeten zetten dat van die 15 euro er nog belasting af gaat.
[verwijderd]
0
quote:

R0ME0 schreef op 16 januari 2019 00:21:

[...]

Inderdaad, ik had er bij moeten zetten dat van die 15 euro er nog belasting af gaat.
Overigens ligt de vpb in 2019 ook op 25%.

Over 2020 en 2021 is het de bedoeling dat de VPB in stappen omlaag wordt gebracht naar een beoogde 20.5%

Zo blijft er ook bij Ajax net als bij alle andere bedrijven meer geld hangen.

Het gaat er toch om wat er onder aan de streep over blijft en als je eerst 75% over hield en voortaan 79.5% dan is dat een stijging van 6% van de winst.
[verwijderd]
0
Transfer constructie Wöber gewijzigd.

Zelfde transfersom maar nu eerst dit half jaar gehuurd en dan transferdatum 1 juli 2019.

Betekend dus dat deze transferinkomsten in het komende Ajax boekjaar gaan vallen.
[verwijderd]
0
quote:

analist83 schreef op 16 januari 2019 17:57:

scheelt dat belasting? of gaat dat over kalenderjaar?
Dit scheelt inderdaad belasting mits de vpb per 1 jan 2020 inderdaad verlaagd wordt.

Maar ik denk dat het in dit geval te maken heeft met de liquiditeit van Sevilla op dit moment, althans, daarover werd gespeculeerd.

Wat betreft de vpb en de verwachte verlaging per 1 januari 2020 zou het dus gunstig zijn dat alle transfers na 30 juni 2019 afgerond worden en dan allemaal in het volgende boekjaar vallen, 1 juli 2019 tm 30 juni 2020, want de vpb wordt geheven over het boekjaar.

Je mag echter niet zomaar je boekjaar veranderen om fiscaal voordeel te halen, dat mag niet.
mr.Franz
0
Jammer dat we de kans op de koppositie hebben laten liggen. Maar goed, alles ligt nog open. Wat wel duidelijk is geworden is dat we een extra keeper goed kunnen gebruiken. Zeker gezien het waarschijnlijke vertrek van Onana komende zomer.
1.391 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 66 67 68 69 70 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 15 aug 2022 17:02
Koers 12,600
Verschil +0,100 (+0,80%)
Hoog 12,650
Laag 12,350
Volume 1.263
Volume gemiddeld 924
Volume gisteren 682