Randstad « Terug naar discussie overzicht

Randstad 3e kwartaal 2019

18 Posts
voda
0
Beursblik: Goldman Sachs zet Randstad op verkooplijst

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Randstad
44,94 -2,76 -5,79 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Goldman Sachs heeft het advies voor Randstad verlaagd van Kopen naar Verkopen en stelde eveneens het koersdoel neerwaarts bij van 65,00 naar 45,00 euro. Dit bleek dinsdag uit een analistenrapport van de Amerikaanse zakenbank.

De analisten wezen dinsdag op een verzwakking in de autonome ontwikkeling van de omzet, waarmee een lagere waardering wordt ingegeven. Over het eerste kwartaal was er volgens Goldman Sachs nog sprake van een stabilisering in de groeitrend, maar recente macro- en uitzenddata wezen op een vertraging daarin, vooral in Europa. Ook voor een termijn van twee kwartalen voorzien de analisten een afname van de autonome omzet, alvorens een stabilisering zichtbaar wordt, aldus de bank.

Op basis hiervan heeft Goldman Sachs ook de taxaties voor Randstad verlaagd.

Goldman Sachs had sinds de tweede helft van januari 2018 een koopadvies op Randstad. Sindsdien is de koers van het aandeel 18 procent gedaald ten opzichte van de FTSE World Europe index die in die periode 4 procent inleverde, waarmee het de zwakkere macro-ontwikkelingen vanaf de tweede helft van 2018 weerspiegelde.

Het aandeel Randstad noteerde dinsdag op een rood Damrak 4,4 procent lager op 45,55 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
BlackRock verkleint belang in Randstad

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Randstad
45,44 0,01 0,02 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) BlackRock heeft een kleiner belang in Randstad gemeld. Dit bleek uit een melding in het kader van de Wet op het financieel toezicht, gedateerd op 9 juli 2019.

BlackRock meldde een kapitaalbelang van 1,91 procent met een stemrecht van 2,97 procent.

Op 28 juni dit jaar meldde BlackRock nog een kapitaalbelang van 2,03 procent met een stemrecht van 3,13.

Wet op het financieel toezicht

De melding valt onder de Wet melding zeggenschap, die sinds 1 januari 2007 onder de overkoepelende Wet op het financieel toezicht valt. Volgens deze wet moeten aandeelhouders met een belang groter dan 3 procent elke wijziging in hun belang melden bij het overschrijden van de volgende drempelwaarden: 3, 5, 10, 15, 20, 25, 30, 40, 50, 60, 75 en 95 procent. Dit geldt zowel bij het opbouwen als het afbouwen van een belang.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Voortaan één cao voor alle uitzendkrachten

Gepubliceerd op 19 jul 2019 om 12:50 | Views: 260

RANDSTAD NV 13:03
45,53 +0,17 (+0,37%)

UTRECHT (AFN) - Voor alle mensen die in Nederland uitzendwerk doen, gaan binnenkort dezelfde cao-voorwaarden gelden. Dat hebben vakbonden afgesproken met twee grote brancheorganisaties voor flexwerk, ABU en NBBU. Het akkoord tussen de onderhandelende partijen wordt nu aan de leden voorgelegd.

Voorheen waren er twee verschillende uitzendcao's, wat volgens FNV en CNV bijdroeg aan cao-ontduiking. Eind dit jaar worden de twee overeenkomsten gelijkgetrokken, waardoor het voor opdrachtgevers moeilijker zou worden om onder de collectieve afspraken uit te komen.

In de nieuwe cao-overeenkomst is ook afgesproken dat uitzendkrachten niet meer telkens met kortlopende contracten bij dezelfde opdrachtgever kunnen worden afgescheept. Daardoor bouwen ze sneller rechten op, ook als ze via een ander uitzendbureau bij hetzelfde bedrijf aan de slag gaan. De naar schatting honderdduizenden flexwerkers waarvoor de cao-afspraken gelden krijgen er ook meer vakantiegeld en toeslagen bij.
voda
0
'Vlakke omzet met lagere winst Randstad'

Gepubliceerd op 22 jul 2019 om 10:29 | Views: 611

AMSTERDAM (AFN) - Uitzender Randstad heeft in het tweede kwartaal naar verwachting een vrijwel vlakke omzet behaald ten opzichte van een jaar geleden. De brutowinst valt waarschijnlijk lager uit. Dat voorspellen analisten in een consensus die het uitzendconcern zelf heeft samengesteld. Marktvorsers bij ING zijn "bang" voor de verwachtingen voor de tweede helft van het jaar die het uitzendbedrijf waarschijnlijk bekendmaakt. De cijfers komen dinsdag.

De kenners gaan in doorsnee uit van een kwartaalomzet van afgerond 6 miljard euro, wat neerkomt op een groei van minder dan een half procent op eigen kracht. De brutowinst gaat naar verwachting omlaag naar ruim 1,1 miljard euro. Een jaar eerder was dat nog 1,2 miljard euro. De omzet en brutowinstcijfers van vorig jaar zijn gecorrigeerd voor de impact van de dit jaar ingevoerde boekhoudmethode IFRS 16. De brutowinstmarge schatten de marktvorsers op 19,8 procent.

Analisten bij ING vragen zich af of de bovenstaande consensus haalbaar is. De Europese markten worden namelijk over een brede linie geraakt door zwakkere economische omstandigheden. Volgens de meest recente macrocijfers doen de Belgische en de Nederlandse economieën het minder goed dan eerder verwacht. Ook uit Frankrijk, Duitsland en de Zuid-Europese landen komen verontrustende tekens, aldus ING.

Goldman Sachs

Ook bij andere marktkenners viel Randstad in het afgelopen kwartaal minder in de smaak. Analisten van Goldman Sachs zetten het aandeel op de verkooplijst eveneens vanwege de verslechtering van de macro-economische omstandigheden, met name in Europa. Jefferies verlaagde het koersdoel en bleef bij zijn underperform-advies.

Branchegenoot Manpower heeft in het afgelopen kwartaal een lagere omzet behaald dan een jaar geleden. Ook de winst daalde. De Amerikaanse uitzender voorziet echter wel verbetering in het derde kwartaal.
alexnr75
0

logo
Q2 2019: solid performance in uncertain macroeconomic conditions.

23/07/2019 07:15 (UTC+01:00)

highlights

Q2 2019 organic growth: -1.7%
Q2 2019 underlying EBITA: 277m
Q2 2019 EBITA margin: 4.7%
topline growth in Europe impacted by uncertain macroeconomy; US trends fairly stable, strong growth in Rest of the world
gross margin 20.0%, up 20bp YoY; continued management focus on pricing, supported by digital tools
Q2 2019 EBITA margin down 10bp YoY to 4.7%; selective investments in growth areas
ongoing market share gains in several countries; bolt-on M&A strengthens strategic ambition in Professionals
successful worldwide cloud migration and front-office implementation in Germany and Japan
June organic sales growth in line with Q2; volumes in early July indicate a continuation of the trend
We delivered solid Q2 2019 results, as robust gross margins and balanced cost management offset ongoing challenging macroeconomic conditions in Europe." says CEO Jacques van den Broek. "Our organic revenue growth turned slightly negative, reflecting slowing market growth in particularly Germany, the Netherlands and Belgium, mainly related to weakness in automotive-related industries. We continued to gain market share in several countries, while maintaining strong pricing discipline. Our sound regional diversification continued to pay off, as Asia Pacific and the Latin America region delivered significant contributions to our growth and profitability. Furthermore, our digital strategy progressed well, reflected by a successful worldwide cloud migration and implementation of a new front-office system in Germany and Japan. These new systems enable our sales and recruiting colleagues to focus even more on the human touch."

"On a different note there was good news not only for Randstad but for the whole private employment sector. It is great to see that we are widely recognized to stimulate an inclusive and well regulated labor market by the centenary declaration of the International Labour Organisation (ILO) toward a human centered future of work. This is fully aligned with our values, principles, and in particular our Human Forward promise."
voda
0
Randstad heeft last van moeizame markt

Gepubliceerd op 23 jul 2019 om 07:43 | Views: 572

DIEMEN (AFN) - Uitzendreus Randstad heeft last van uitdagende marktomstandigheden in Europa. Mede hierdoor gingen omzet en winst afgelopen kwartaal omlaag. Randstad voorziet bovendien dat de negatieve trend in het derde kwartaal verder doorzet.

De opbrengsten gingen op eigen kracht met 2 procent omlaag naar iets minder dan 6 miljard euro. Het onderliggende bedrijfsresultaat zakte met 4 procent tot 277 miljoen euro. Onder de streep resteerde een nettowinst van 166 miljoen euro, tegen 191 miljoen euro in het tweede kwartaal vorig jaar.

Onder meer in Duitsland, Nederland en België was sprake van een afzwakkende markt. In andere delen van de wereld was wel sprake van sterke groei.

Volgens Randstad duiden de ontwikkelingen tot begin juli erop dat de omzetdaling van het tweede kwartaal voorlopig doorzet. Verwacht wordt verder dat de brutomarge in het derde kwartaal iets lager uitkomt, als gevolg van seizoenseffecten.
voda
0
Beursblik: Randstad presteert licht onder verwachting

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Randstad
47,77 1,26 2,71 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Randstad heeft in de visie van ING in het tweede kwartaal het over het geheel genomen iets minder goed gedaan dan was verwacht. Dat is de conclusie uit de analyse van de resultaten van Randstad over het tweede kwartaal door ING.

ING-analist Marc Zwartsenburg stelde dinsdag dat de daling van de autonome omzet met 1,7 procent vrijwel geheel werd gecompenseerd door de sterke brutomarge van 20,0 procent.

De trend die Randstad in juni en juli zag overeenkomen met die in het tweede kwartaal ligt onder de marktconsensus die in 2019 rekening houdt met een stijging van de autonome omzet met 0,3 procent, waar een groei van 1 tot 2 procent voor de tweede jaarhelft uit voortvloeit. Zwartsenburg noemde deze verwachting in zijn rapport van dinsdag te optimistisch.

INg hanteert een Houden-advies op het aandeel Randstad met een koersdoel van 42,50 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Randstad in zee met het Nederlands Pensioenfonds

(ABM FN-Dow Jones) Randstad gaat in zee met Het Nederlands Pensioenfonds voor de overdracht van diens pensioenregelingen vanuit Stichting Pensioenfonds Randstad. Dit maakte Het Nederlands Pensioenfonds donderdag bekend.

Het gaat in dit verband om een waarde-overdracht van 1,2 miljard euro voor 16.000 deelnemers die per 31 december van dit jaar worden ondergebracht.

Hiermee loopt het belegd vermogen van het pensioenfonds op naar 3,5 miljard euro en het aantal deelnemers naar 35.000.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Vraag in uitzendbranche weer gedaald

Gepubliceerd op 6 aug 2019 om 10:21 | Views: 69

RANDSTAD NV 10:17
42,96 -0,05 (-0,12%)

AMSTERDAM (AFN) - De vraag naar uitzendkrachten is in de afgelopen weken opnieuw gedaald. Uitzendkrachten draaiden in periode 7 in totaal 8 procent minder uren dan een jaar eerder. De omzet van uitzendbedrijven daalde met 3 procent, aldus cijfers van brancheorganisatie ABU.

In de industrie ging in week 25 tot en met 28 het aantal uren met 7 procent omlaag, bij een 2 procent lagere omzet. De administratieve sector was goed voor 9 procent minder uren en een daling van de omzet met 5 procent. In de technische sector daalde het aantal gewerkte uren met 7 procent en viel de omzet op jaarbasis 3 procent lager uit.

Omdat de periode evenveel werkbare dagen had als in dezelfde periode vorig jaar, is er door de ABU geen correctie toegepast.
voda
0
Uitzenduren nog altijd onder druk

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
DPA Group
1,385 0,00 0,00 % Euronext Amsterdam
Randstad
43,14 0,13 0,30 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Het aantal gewerkte uitzenduren in de Nederlandse uitzendsector is in week 25 tot en met 28 van dit jaar gedaald, evenals de omzet. Dit bleek dinsdag uit cijfers van brancheorganisatie ABU.

In periode 7 van dit jaar namen de uitzenduren met 8 procent af en daalde de omzet met 3 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Deze periode kende evenveel werkdagen als een jaar terug, waardoor geen correctie is toegepast.

In de technische sector zakte het aantal uren met 7 procent en nam de omzet met 3 procent af.

De administratieve sector zag de omzet met 5 procent afnemen, terwijl het volume hier met 9 procent daalde.

In de industrie daalde de omzet met 2 procent en de uren met 7 procent.

In periode 6 namen de uitzenduren nog met 6 procent af en daalde de omzet met 2 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Beursblik: Credit Suisse zet Randstad op Kopen

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Randstad
43,26 0,81 1,91 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Credit Suisse heeft maandag het advies voor Randstad verhoogd van Neutraal naar Outperform met een onveranderd koersdoel van 50,00 euro.

Wel pasten de analisten van Credit Suisse hun ramingen voor Randstad neerwaarts aan vanwege een voorzichtigere macro-economische verwachting.

Daar staan echter een sterke vrije kasstroom en een aantrekkelijke waardering tegenover, aldus de zakenbank. Ook bij een kortstondige recessie of zelf een flinke neergang zal Randstad een goede kasstroom blijven genereren.

Voorlopig ziet de bank bovendien aanwijzingen dat de markt voor uitzenders aan het stabiliseren is. Mocht het macro-economisch plaatje verbeteren, dan is dit goed nieuws voor de uitzender, benadrukten de analisten. Bij een verslechtering kan het dividend ingeperkt worden, waarschuwden zij.

Het aandeel Randstad steeg maandag 1,7 procent naar 43,17 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
[verwijderd]
1
Randstad betaalt een speciaal cash dividend nu in september. Gaat het de opties uitoefenprijs beinvloeden? Bedankt...
voda
0
Beursblik: Star Group geen overnameprooi Randstad en Brunel

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Brunel International
11,02 -0,06 -0,54 % Euronext Amsterdam
Randstad
46,66 -0,79 -1,66 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Randstad en Brunel zullen vermoedelijk geen bod uitbrengen op Star Group. Dit schreef ING maandag, nadat Mergermarket de twee Nederlandse bedrijven had getipt als potentiële kopers.

ING heeft gesproken met de CFO van Brunel, die aangaf geen interesse te hebben in een overname van Star Group. En de bank verwacht zelf dat Randstad ook geen interesse zal hebben. Volgens analist Marc Zwartsenburg heeft Randstad altijd duidelijk aangegeven de energie-activiteiten van Brunel niet te willen overnemen. Waarom zou dat dan wel gelden voor Star Group, vraagt de analist zich hardop af.

En al zou Randstad Star Group kopen, dan betreft het volgens Zwartsenburg slechts een kleine deal, met vermoedelijk maar 2 procent impact op de aangepaste EBITA.

ING heeft een koopadvies op Brunel en een Houden advies op Randstad.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Beursblik: vermoedelijk meer omzetkrimp Randstad

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Randstad
45,35 0,58 1,30 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) ING verwacht dat Randstad in het derde kwartaal op jaarbasis een lichte omzetdaling laat zien. Dit bleek donderdag uit een analyse van ING na een zogeheten pre-earnings call, waarin de laatste marktgegevens met Randstad werden besproken, exclusief de belangrijke septembermaand.

ING verwacht een omzetafname van 2,4 procent, aangepast voor het aantal werkdagen. In het tweede kwartaal lag deze daling op 1,7 procent.

De brutomarge komt in de verwachting van ING uit op 19,9 procent, tegen 19,8 procent in het derde kwartaal van 2018 en 20,0 procent in het tweede kwartaal van 2019. De EBITA wordt door ING verwacht uit te komen op 289 miljoen met een marge van 4,8 procent tegen 4,7 procent in het tweede kwartaal

De omzetkrimp is in de visie van ING geen aanleiding voor meer kostenbesparingen dan eerder werd aangenomen.

De koers van het aandeel Randstad steeg donderdag op een groen Damrak 0,8 procent. ING heeft een Houden advies met een koersdoel van 42,5 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Uitzenduren verder onder druk - ABU

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS

Randstad
45,96 0,87 1,93 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Het aantal gewerkte uitzenduren in de Nederlandse uitzendsector is in week 33 tot en met 36 van dit jaar verder gedaald, evenals de omzet, ofschoon de afname wel licht afvlakt. Dit bleek dinsdag uit cijfers van brancheorganisatie ABU.

In periode 9 van dit jaar namen de uitzenduren met 8 procent af en daalde de omzet met 4 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

In de technische sector zakte het aantal uren met 11 procent en nam de omzet met 6 procent af.

De administratieve sector zag de uren met 10 procent afnemen, terwijl het omzet hier met 5 procent daalde.

In de industrie daalden de uren met 6 procent en de omzet met 3 procent.

In periode 8 namen de uitzenduren nog met 9 procent af en daalde de omzet met 5 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Beursblik: Randstad daling autonome omzet naar verwachting stabiel

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Randstad
43,04 -1,06 -2,40 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Randstad heeft de daling van zijn autonome omzet in het derde kwartaal naar verwachting tot stilstand gebracht. Dit is de gemiddelde prognose van 13 analisten die bijdroegen aan de bedrijfsconsensus van Randstad.

De gemiddelde verwachting voor de autonome afname van de omzet ligt op 1,7 procent, waarmee de omzet in de taxaties uitkomt op 6.024 miljoen euro. Over het derde kwartaal van 2018 lag de omzet op 6.006 miljoen euro en over het tweede kwartaal kwam deze uit op 5.957 miljoen euro, eveneens een afname met 1,7 procent.

Analisten van Jefferies schatten de autonome daling van de omzet in op 1,8 procent op jaarbasis, ING op 2,4 procent.

Het aangepaste operationeel resultaat (EBITA) voor eenmalige posten komt naar verwachting uit op 291 miljoen euro tegen 299 miljoen een jaar eerder en 277 miljoen euro over het tweede kwartaal van dit jaar. De bijbehorende marge wordt daarmee verwacht uit te komen op 4,8 procent tegen 5,1 procent over het derde kwartaal van 2018 en 4,7 procent over het tweede kwartaal van dit jaar.

Randstad publiceert de cijfers over het derde kwartaal op dinsdag 22 oktober voorbeurs.

De koers van het aandeel Randstad noteerde dinsdag op een rood Damrak 2,5 procent lager op 43,01 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Silchester vergroot belang in Randstad

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Randstad
45,41 0,79 1,77 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Silchester International Investors heeft een groter belang in Randstad gemeld. Dit bleek uit een melding in het kader van de Wet op het financieel toezicht, gedateerd op 9 oktober 2019.

Silchester meldde een kapitaalbelang van 3,99 procent met een stemrecht van 5,01 procent.

Op 6 december 2018 meldde Silchester nog een kapitaalbelang van 3,00 procent met een stemrecht van 3,77 procent.

Wet op het financieel toezicht

De melding valt onder de Wet melding zeggenschap, die sinds 1 januari 2007 onder de overkoepelende Wet op het financieel toezicht valt. Volgens deze wet moeten aandeelhouders met een belang groter dan 3 procent elke wijziging in hun belang melden bij het overschrijden van de volgende drempelwaarden: 3, 5, 10, 15, 20, 25, 30, 40, 50, 60, 75 en 95 procent. Dit geldt zowel bij het opbouwen als het afbouwen van een belang.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
18 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 22 mrt 2023 00:00
Koers 57,500
Verschil -0,240 (-0,42%)
Hoog 58,020
Laag 57,420
Volume 392.359
Volume gemiddeld 469.650
Volume gisteren 414.903