Forum: Unilever » jaardraadje Unilever 2020 | Beursonline.nl

jaardraadje Unilever 2020

65 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Kaspersky
0
Relatief stabiel bedrijf over de lange periode gezien. De laatste tijd wat minder positieve ontwikkelingen, maar mogelijk is dat de korte termijn.
- Hold and keep
bezinteergebelegt
0
Gewoon 35 ct eraf in de eindveiling, bijna op DL gezet, en bijna verdubbeling vd omzet.

Zo te zien is de top op 53,50 weer gezet.
voda
0
Uitgelicht: Unilever sterkhouder AEX

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Unilever
52,70 0,25 0,48 % Euronext Amsterdam
Unilever
53,00 0,28 0,53 % Gruppo Borsa Italiana

(ABM FN-Dow Jones) Unilever was afgelopen week het enige aandeel in de AEX dat in het groen wist te eindigen.

De indexzwaargewicht werd 1,6 procent meer waard, daar waar de AEX 4 procent daalde.

De cijfers die Unilever donderdag presenteerde maakten duidelijk dat het concern de eigen doelstellingen in 2019 niet haalde.

Unilever streeft jaarlijks naar een onderliggende omzetgroei van 3 tot 5 procent, maar kwam afgelopen jaar uit op 2,9 procent.

Als een verrassing kwam dit eigenlijk niet. Medio december waarschuwde Unilever al dat de bandbreedte van 3 tot 5 procent niet gehaald zou worden.

De fabrikant van merken als Andrélon, Dove en Unox wees eind vorig jaar op onder meer op de economische groeivertraging in Zuid-Azië en de aanhoudende moeizame ontwikkelingen in West-Afrika. Maar ook de omstandigheden in de ontwikkelde markten bleven volgens het concern "uitdagend". "En hoewel er eerste tekenen waren van aantrekkende prestaties in Noord-Amerika, zal een volledig herstel tijd vergen", aldus Unilever toen.

Analisten rekenden op een jaargroei van 2,8 procent. Dus donderdag viel de daadwerkelijke groei van 2,9 procent nog mee.

Unilever zag de omzet in het vierde kwartaal stijgen met 4,0 procent naar 12,6 miljard euro. Analisten mikten gemiddeld op een 4,3 procent hogere omzet.

Onderliggend, het cijfer waar analisten dus vooral op letten, lag de groei in het afgelopen kwartaal op 1,5 procent. Hieraan droegen de volumes 1,1 procentpunt bij. Daarmee presteerde Unilever iets beter dan verwacht. Analisten hadden gerekend op een groei van 1,4 procent, met een volumegroei van 0,6 procent.

In heel 2019 realiseerde Unilever een omzet van 52.032 miljoen euro.

De onderliggende operationele winst bedroeg afgelopen jaar 9,9 miljard euro, in lijn met de analistenverwachtingen. De marge zou daarbij 19,1 procent bedragen volgens de analisten, en dit was ook precies de marge die Unilever liet zien. In 2018 lag de marge nog op 18,6 procent.

De winst per aandeel steeg van 2,37 naar 2,51 euro. En net als de marge, was ook deze winst conform de consensus.

Outlook

Daar waar Unilever in 2019 de eigen groeidoelstelling dus niet haalde, hopen beleggers dat dit in 2020 toch wel het geval zal zijn.

CEO Alan Jope waarschuwde echter al dat het begin van dit jaar aan de matige kant zal zijn en dat het toch vooral wachten is op de tweede jaarhelft.

In de eerste zes maanden zal de groei namelijk nog onder de 3 procent liggen, denkt de topman. Analisten rekenen op 2,4 procent.

Unilever verwacht heel dit jaar echter tussen de 3 en 4 procent te groeien.

Maar het is nog afwachten wat de impact van het coronavirus zal zijn.

In 2019 waren de opkomende markten goed voor een onderliggende omzetgroei van 5,3 procent, terwijl de ontwikkelde markten een half procent krimp lieten zien.

China liet daarbij een hoog enkelcijferige groei zien, vooral dankzij de dubbelcijferige groei in Home Care.

Voor 2020 mikte de analistenconsensus op een winstgroei van ruim 8 procent naar 2,72 euro op een omzet van 53.908 miljoen euro. Dat zou een onderliggende omzetgroei van 3,1 procent betekenen. Deze taxaties zijn wel van voor de kwartaalrapportage die Unilever afgelopen week publiceerde.

Topprioriteit

"Groei blijft onze topprioriteit", zei Jope eerder dit jaar. Donderdag voegde hij toe "aanhoudende verbetering van de onderliggende operationele marge en opnieuw een jaar met een sterke kasstroom te voorzien, waarmee [Unilever] op koers blijft voor de doelen voor 2020".

Daarbij zal wellicht afscheid worden genomen van de thee-tak. Unilever is een onderzoek gestart naar de strategische opties.

De prijzen bij de thee-tak stegen, maar de volumes stonden onder druk, vooral door een zwakke vraag naar zwarte thee in de ontwikkelde markten, zei Unilever.

ING noemde het besluit om de opties voor de thee-activiteiten te onderzoeken het meest verrassende nieuws van Unilever afgelopen week. Dit kan volgens de bank, net als eerder bij Spreads, tot een verkoop leiden.

En in combinatie met cijfers die solide genoeg waren, zorgde dit bij beleggers voor enige opluchting, denkt Morgan Stanley.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Unilever stopt met reclames gericht op kinderen jonger dan twaalf jaar

Unilever UNA€54,78+0,05% stopt eind dit jaar met reclames die specifiek gericht zijn op kinderen jonger dan twaalf jaar, zo maakte het levensmiddelenconcern bekend. Op deze manier wil Unilever overgewicht onder kinderen tegengaan.
Het voornemen geldt voor traditionele reclames, online reclame en de inhuur van influencers die jonge kinderen aanspreken. Unilever is ook van plan het gebruik van cartoonfiguren op verpakkingen in te perken.

Ola-ijsjes
De marketing van ijsjes, in Nederland bekend onder de naam Ola, is als eerst aan de beurt, schrijft persbureau Reuters. Het gaat onder meer om de merken Magnum, Twister en Max. De ijsjes zullen in de winkels wel op dezelfde prominente manier gepresenteerd blijven worden.

Unilever probeert al jaren obesitas tegen te gaan. De afgelopen vijf jaar bracht de Nederlands-Britse multinational het aantal calorieën in kinderijsjes al terug naar gemiddeld 110 en de hoeveelheid suiker naar 12 gram.

Groot probleem
De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) noemt obesitas (ernstig overgewicht) een van de grootste gezondheidsproblemen van deze eeuw. In 2016 hadden volgens de WHO 124 miljoen kinderen van tussen de vijf en negentien jaar obesitas. Ruim 200 miljoen kinderen hadden last van overgewicht.

Ook in Nederland zijn veel kinderen te zwaar, blijkt uit cijfers van het CBS en RIVM. Ongeveer één op de acht kinderen hebben overgewicht. Ruim 3% van de kinderen tot twaalf jaar lijdt aan obesitas.

fd.nl/ondernemen/1334444/unilever-sto...
voda
0
Unilever kan Chinese lening krijgen vanwege virus

Gepubliceerd op 19 februari 2020 09:46 | Views: 403

UNILEVER 09:49
55,10 +0,05 (+0,09%)

PEKING (AFN/RTR) - De Chinese tak van levens- en voedingsmiddelenconcern Unilever kan een goedkope lening krijgen van de Chinese regering. Het Nederlands-Britse bedrijf komt daarvoor in aanmerking, net als bijvoorbeeld het Amerikaanse 3M. Dat schrijft persbureau Reuters op basis van informatie van bankiers en documenten over die leningen.

China trekt miljarden uit om goedkope leningen te verstrekken aan bedrijven. Die kunnen daarmee de negatieve gevolgen proberen te compenseren van de maatregelen om de uitbraak van het nieuwe coronavirus in te dammen. Die leningen hebben lagere rentetarieven en soms hoeft er helemaal geen rente te worden betaald.

Banken in Shanghai hebben lijsten met bedrijven gekregen van bedrijven waar de goedkope leningen naartoe mogen. Volgens bankiers proberen alle banken die leningen zo snel mogelijk aan te bieden om zo een wit voetje te halen bij de Chinese overheid. Het is overigens niet duidelijk of de genoemde bedrijven een aanvraag zullen doen voor die leningen.

Sinds de uitbraak van het virus ligt het openbare leven in een groot deel van China stil, wat de verkoop van veel goederen geen goed doet. Bedrijven hebben daarnaast last dat veel werknemers na de vakantie rond Chinees Nieuwjaar niet terug kunnen keren naar hun werk.
65 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 21 feb 2020 17:37
Koers 53,920
Verschil -0,130 (-0,24%)
Hoog 54,140
Laag 53,540
Volume 3.963.196
Volume gemiddeld 3.960.029
Volume gisteren 4.052.263