Randstad « Terug naar discussie overzicht

Randstad2020

1.322 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 63 64 65 66 67 » | Laatste
Lepre Chaun
0

Randstad
Kooplijst 2020: Nico Bakker

“Tot slot Randstad. Dit aandeel zit nog aan het begin van de nieuwe trendingfase. Aan de bovenkant van het veld, op 52 á 53 euro, lag een zware barrière. Nu we daar doorheen zijn ligt het veld open voor nieuwe records, waarbij ik al gauw uitkom op 70 euro. Natuurlijk zal in 2020 de 52-barrière nog wel eens getest worden, dat is een belangrijk niveau. Dat zijn dan mooie momenten om aankopen te overwegen.”
voda
0
Beursblik: Adyen favoriete aandeel beursexperts voor 2020
FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS

Randstad
54,22 -0,26 -0,48 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) De verwachtingen van beursexperts voor 2020 zijn niet hoog. Dit bleek uit de maandelijkse enquête die Actiam houdt.

Gemiddeld rekenen de experts voor 2020 op een AEX van 610 punten, wat slechts een heel kleine winst zou zijn in vergelijking tot de slotkoers van 2019.

"De laatste keer dat de experts als groep zo terughoudend waren, was in 1999", aldus analist Corne van Zeijl, die namens Actiam verantwoordelijk is voor de maandelijkse enquête.

"Er zijn wel meer opmerkelijke overeenkomsten met 1999. Ook toen hadden we een ruim monetair beleid. Toen was dat ruime beleid vanwege de vrees voor de millenniumbug. Verder liggen alle belangrijke factoren van 2019 nog gewoon op de plank voor 2020. Brexit, handelsoorlog en een mogelijk rentestijging", zei Van Zeijl, die er wel op wees dat dit jaar ook de Amerikaanse verkiezingen er nog bij komen.

Overigens zijn de experts voor januari wel positief gestemd. Maar liefst 44 procent verwacht een mooie stijging, en maar 20 procent voorziet een daling.

Top & flop

Voor 2020 is Adyen het meest populaire aandeel onder de experts, gevolgd door ABN AMRO en Aegon. Wegblijven moeten beleggers volgens de experts bij Randstad, ArcelorMittal en Unilever en NN Group.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Beursblik: UBS verhoogt koersdoel Randstad

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Randstad
54,78 -0,08 -0,15 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) UBS heeft het koersdoel voor het aandeel Randstad verhoogd van 43,00 naar 53,00 euro, met handhaving van het Neutraal advies. Dit bleek woensdag uit een analistenrapport van UBS over de Europese uitzendbranche.

UBS motiveerde woensdag de koersdoelverhoging aan de hand van een aantrekkende uitzendmarkt.

UBS verwacht dat de onderliggende brutomarge zich in 2019 heeft verbeterd op basis van prijsverbetering en personeelsschaarste.

De koers van het aandeel Randstad heeft in 2019 globaal dezelfde beweging laten zien als die van het aandeel Adecco, zo merkte UBS op. Randstad realiseerde evenwel een hogere autonome omzet dan er gemiddeld in de sector werd geboekt. Volgens UBS is Randstad in staat om over 2019 op zijn minst een vlakke operationele (EBITA) marge te behalen.

Voor 2020 schat UBS in dat het verschil tussen Randstad en de sector kleiner wordt omdat het bedrijf van alle spelers het meest te maken krijgt met de veranderingen in de wetgeving in Nederland, waardoor de kosten voor tijdelijke arbeidskrachten in de verwachting van Randstad met 5 tot 7 procent oplopen.

Het aandeel Randstad noteerde woensdag op een rood Damrak 0,4 procent lager op 54,64 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
Plein777
0
Hierbij een verslag van de kleinere uitzender en koers achterblijver Brunel :

Tijdens een analistenbijeenkomst schetste CEO Jilko Andringa het perspectief voor de komende jaren.
============================================================================

Brunel wil in meerdere verticale markten actief zijn waar vraag is naar technisch specialisme met ervaring.

De grootste verticale markt is Olie & Gas (40% van de omzet), vervolgens zijn de Automotive en Mining verticals goed voor ieder meer dan 10%, Infrastructuur is minder dan 10% en Renewables is nog minder dan 5%. Renewables is vooral offshore wind, maar omdat deze sector geen groot technisch specialisme vereist, ziet Brunel dit niet als een groeimarkt. In piekjaar 2014 was de groepsomzet € 1,4 miljard, waarvan € 1 miljard van de Olie & Gas-vertical met een EBIT-marge van 5%. In geval van een nieuwe stijging van de olieprijs zal Brunel wederom een miljard omzet genereren, maar ditmaal met een hogere marge;

Andringa verwacht de meeste groei uit de Olie & Gas- en Mining-verticals. In de Olie & Gassector is een groot aantal projecten de laatste jaren uitgesteld vanwege de lage olieprijs. Echter, veel projecten zitten nu tegen hun Final Investment Decision (FID) aan. De cashflow van de olie- en gasmaatschappijen viel tegen in Q3
2019, waardoor de FIDs nog meer vertraging hebben opgelopen. Brunel verwacht de komende jaren in dit
segment geen hockeystick effect, maar wel een gestage groei te realiseren;

Het Brunel Industrial Services (BIS) echec heeft Brunel in 2019 uiteindelijk circa € 22,5 miljoen gekost. De
cash out is inmiddels gestopt en Brunel verwacht dat er werkkapitaal is vrijgekomen in Q4 2019, waardoor de netto kaspositie per jaarultimo iets omhoog gaat. In Q2 2020 is BIS naar verwachting gesloten.

Brunel kan de schaliemarkt in de Verenigde Staten overigens nog steeds bedienen, zij het dat deze vanwege de nu geldende fixed pricing structuur momenteel niet aantrekkelijk is;
De vanaf 1 januari 2020 geldende Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) impliceert dat de WW-premie voor tijdelijke contracten omhoog gaat. Brunel heeft echter veel werknemers in dienst met een contract voor onbepaalde tijd, waardoor de impact slechts beperkt negatief is en positief in vergelijking met uitzendbureaus. De transitievergoeding gaat toenemen, maar omdat Brunel maar weinig gedwongen afscheid neemt van werknemers, valt ook hier de impact mee;

In de thuismarkt Nederland ervaart Brunel de negatieve invloed van de schaarste in de markt. Hierdoor vinden er enerzijds veel overnames plaats, terwijl bedrijven ook de eigen recruiting gaan doen. Daarnaast is er te weinig focus in de Brunel-portefeuille: Engineering is minder dan 50% van de portefeuille, de verticals Tax, Finance en IT hebben het erg lastig in de markt, terwijl de Nederlandse detacheringsmarkt traditioneel de meest ontwikkelde, dus professionele en competitieve markt is.

Brunel verwacht wel de marges te gaan verhogen in Nederland, er zijn al verhogingen in gang gezet in Q3 2019;

Brunel houdt onveranderd een stevige netto kaspositie aan vanwege (1) een veilige basis om in lastige tijden te kunnen overleven (2) dividend te kunnen blijven uitkeren (3) Financiering van groei.

Er zijn dit jaar tientallen acquisitiegesprekken gevoerd, maar deze hebben niet geresulteerd in een overname omdat de gevraagde prijs (> 10x EBIT) als te duur werd aangemerkt.

Conclusie: Jilko Andringa is uiterst positief over de project pipeline in de Olie & Gas-vertical en verwacht hier de komende jaren een mooie groei te kunnen laten zien.
Automotive zal aanvankelijk nog een moeilijke markt zijn, om vervolgens weer te groeien vooral dankzij de toenemende investeringen in elektrificatie. Nederland blijft een lastige markt, maar Brunel hoopt hier de marges te kunnen verbeteren. De EBIT (uit voortgezette activiteiten) zal over 2019 zijn uitgekomen op circa € 40 miljoen.

Met een enterprise value van € 375 miljoen noteert Brunel op dit moment minder dan 10x EV/EBIT 2019, hetgeen redelijk bescheiden is in het licht van te verwachten groei in de komende jaren. Nadeel blijft de afhankelijkheid van de cyclische Olie- en Gas-vertical, waardoor omzet en resultaten lastig voorspelbaar blijven.
Plein777
0
quote:

kerel66 schreef op 9 januari 2020 15:31:

Wil je dit posten bij Brunel dan, tjonge!
Lees verder dan je neus lang is en verdiep je ook eens in andere aandelen.
Zelf heb ik net wat Randstad aandelen verkocht en daarvoor aandelen Brunel terug gekocht op grond van het artikel hierboven.
Vergelijk de 2 maar eens en vooral de koers potentie.
kerel66
0
Appels met peren vergelijken. Brunel heeft trouwens geen potentie. Olie en gas zijn immers niet meer hot. Dan kun je alles hier wel op het Randstad forum deponeren.
voda
0
Beursblik: JPMorgan Cazenove zet Randstad op Neutraal

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Adecco SA
CHF 61,60 0,00 0,00 % Swiss Exchange (Virtex)
Randstad
55,88 -0,02 -0,04 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) JPMorgan Cazenove is gestart met het volgen van het aandeel Randstad met een Neutraal advies en een koersdoel van 57,00 euro. Dit bleek vrijdag uit een sectorrapport van de Amerikaanse zakenbank.

JPMorgan Cazenove voegde direct aan het eerste advies en koersdoel toe dat het niet meteen er vol positief in kon vliegen nu de marktcyclus in zijn laatste fase zit.

Daar staat tegenover dat de macro-economische indicatoren als inkoopmanagersindices stabiliseren en de arbeidsmarkten nog altijd krap zijn, reden voor de analisten om voor de eerste helft van 2020 alert te blijven.

JPMorgan besloot wel tot een Overwogen advies voor Adecco vanwege de relatief lage waardering en grotere flexibiliteit qua marges.

Het aandeel Randstad sloot donderdag op 55,90 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
Franfran1000
0
Forse daling uitzendwerk in NL en nu weer een slechter dan verwacht Amerikaans banencijfer. Fascinerend om te zien dat dit geen enkele impact op de koers van Randstad heeft.
Lepre Chaun
0
quote:

Franfran1000 schreef op 10 januari 2020 17:21:

Forse daling uitzendwerk in NL en nu weer een slechter dan verwacht Amerikaans banencijfer. Fascinerend om te zien dat dit geen enkele impact op de koers van Randstad heeft.
Randstad zit niet alleen in Nederland .
Frankrijk had mooie produktiecijfers dus Randstad France weer extra inbreng.
Franfran1000
1
Echter is Nederland, waar het dus stukken minder gaat, qua omzet praktisch net zo groot als Frankrijk. De belangrijkste regio blijft Noord-Amerika, waar het Amerikaanse banencijfer dus tegenvalt. Verder is Duitsland een goede vierde, maar daar staat de auto-industrie enorm onder druk. Omzetverdeling: bron jaarverslag 2018. De omzetverhoudingen kunnen eind 2019 wel een beetje anders liggen, maar verwacht niet enorme verschuivingen. Dit lijken mij dan ook zorgelijke ontwikkelingen. Dit zie ik niet terug in de koers.
Lepre Chaun
0
Aankomende agenda-items Randstad

De Randstad beursagenda geeft beleggers inzicht in de belangrijke gebeurtenissen met betrekking tot Randstad. De gebeurtenissen zoals presentatie van kwartaalcijfers, jaarcijfers en de jaarlijkse vergadering van aandeelhouders zijn terug te vinden in de agenda.
Dinsdag 11 februari 2020 Jaarcijfers 2019
Dinsdag 24 maart 2020 Algemene vergadering van aandeelhouders 14:00
Woensdag 22 april 2020 Kwartaalcijfers Q1 2020
Dinsdag 21 juli 2020 Halfjaarcijfers 2020
[verwijderd]
0
Beursblik: Duitse prestaties Hays geven somber beeld voor Randstad en Brunel
De zwakke resultaten van de Britse detacheerder Hays in Duitsland in het afgelopen kwartaal bieden een somber perspectief voor de Duitse operaties van Randstad en Brunel. Dit stelde ING donderdag.

ING plaatste de tussentijdse kwartaalrapportage van de Britten tegenover de activiteiten van Randstad en Brunel in Duitsland, een regio die bij beide bedrijven een belangrijke bijdrage aan de omzet en resultaten levert, waarbij de bank opmerkte dat Hays geen verbetering in de Duitse markt signaleert.

ING verwacht dat Randstad een voorzichtige outlook zal geven, waarbij de bank wel aanstipte dat een deel van de zwakte die Hays ervaart bedrijfsspecifieke oorzaken heeft.

Met betrekking tot Brunel merkte ING op dat deze in Duitsland een iets gunstiger positionering heeft. Duitsland is voor Brunel overigens een veel belangrijkere regio dan voor Randstad.

ING heeft een koopadvies op Brunel en Houden op Randstad,

Op een groen Damrak noteerde het aandeel Randstad 1,2 procent lager en Brunel 0,5 procent hoger.
Lepre Chaun
0
JPMorgan Cazenove is gestart met het volgen van het aandeel Randstad met een Neutraal advies en een koersdoel van 57,00 euro. Dit bleek vrijdag uit een sectorrapport van de Amerikaanse zakenbank.

JPMorgan Cazenove voegde direct aan het eerste advies en koersdoel toe dat het niet meteen er vol positief in kon vliegen .
Zwaar overdreven deze koerddaling aangezien er geen recessie is in Duitsland en de andere markten waarin Randstad vertegenwoordigd is .
ruud71
0
Het is wachten op het moment dat Randstand zijn verwachtingen naar beneden gaat bijstellen.
Best bijzonder dat dit aandeel er goed bij blijft liggen.
Bij een waarschuwing kan er zo 15% vanaf.
Lepre Chaun
0
Aantal werkenden stijgt naar recordhoogte.

Mooi nieuws vindt minister Wouter Koolmees (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) de jongste CBS-cijfers over de arbeidsmarkt.

De bewindsman wijst erop dat er nu 9 miljoen mensen aan het werk zijn: "Een record! En 69 procent van alle Nederlanders werkt. Dat aandeel is de afgelopen vijftig jaar nog nooit zo hoog geweest. Daar mogen we allemaal trots op zijn."

Ongelooflijk deze zwaar overtrokken daling.
Franfran1000
0
Ik vind de daling zeer beperkt op het bericht van Hays. Ben zeer benieuwd naar de verwachtingen van Randstad.
alexnr75
0
quote:

ruud71 schreef op 16 januari 2020 12:00:

Het is wachten op het moment dat Randstand zijn verwachtingen naar beneden gaat bijstellen.
Best bijzonder dat dit aandeel er goed bij blijft liggen.
Bij een waarschuwing kan er zo 15% vanaf.
Stemmingmakerij.

Begin December lagen ze nog op schema. Het uit te keren dividend wordt dit jaar ca. €4,00 na dit jaar al €3,38 uitbetaald te hebben :)
1.322 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 63 64 65 66 67 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 29 sep 2023 17:35
Koers 52,380
Verschil +0,160 (+0,31%)
Hoog 53,180
Laag 52,360
Volume 459.543
Volume gemiddeld 358.604
Volume gisteren 306.348

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront