Pharming « Terug naar discussie overzicht

angio oedeem en COVID-19

46 Posts, Pagina: 1 2 3 » | Laatste
lucas D
0
quote:

polleke60 schreef op 11 april 2020 17:15:

Kan C1INH mogelijk een rol spelen in de strijd tegen het corona virus?

nos.nl/artikel/2330090-onderzoekers-r...

www.pharmaselecta.nl/site/index.php/h...
Vind dit wel een bericht dat van waarde kan zijn, aangezien er dezelfde componenten genoemd worden als is die uit de studie van het Radboudumc.
We zullen het snel weten indien het zo is.
[verwijderd]
0
C1 esterase Inhitor (C1-INH) o.a. remt een te heftige reakie van het immuunsysteem en verlaagt een te hoog oplopende bloeddruk.

Als je niet voldoende weet te remmen, slaat je immuunketen op hol en wordt je bloedplasma door de vaatjes je longweefsel ingeperst. Dasniegoe voor je!

Keep on dreaming!

Als alfa conestat (werkzame ingredient ruconest) eenzelfde effect heeft op de longproblemen op de IC's,
[verwijderd]
0
Heb mn eigen feestje alvast gevierd. Ik ga nu maar naar bed.

De HAE patient zelf maakt te weinig C1 esterase Inhibitor (C1-INH) aan. Dat is zo genetisch bepaald. Door dit gebrek aan C1-INH kan o.a. de respons van het immuunsysteem onvoldoende worden afgeremd. Hierdoor loopt de hele immuunketen te aktief hoog op waardoor uiteindelijk het bloedplasma door de bloedvaatjes lekt en tot de bekende lokale zwellingen rond o.a. mond en ogen leidt. C1-INH o.a. remt de te heftige reakie van het immuunsysteem en verlaagt een te hoog oplopende bloeddruk waardoor zwellingen teruggedrongen kunnen worden.

Bij corona patienten op de IC in Nijmegen werd ontdekt dat onderdelen van het coronavirus zich graag hechten aan ACE receptoren van cellen in vooral het longweefsel. Het lekken van plasma door de longbloedvaatjes agv een overdreven respons van het immuunsysteem op het virus geeft veel schade en benauwdheid en een slechte prognose. De zwellingen zitten hier in de longen. Beiden tonen overreaktie door immuunsysteem, waardoor zwellingen verergeren ipv verdwijnenn.

Wat nu als we dat immuunsysteem ook igv corona tot rust weten te brengen, waardoor coronapatienten sneller beter worden, liefst met het goed werkende Ruconest!

Begin de radiostilte van ze beter te begrijpen ;)

Let's keep on dreaming and fantasizing!

Als alfa conestat (werkzame ingredient ruconest) eenzelfde effect zou hebben op longproblemen op de IC's als op zwellingen bij HAE patienten!
[verwijderd]
0
btw, ik verwacht ook wel herhalingen van perioden met tekorten aan bloed door corona. Ik ga ervan uit dat bloedafname alleen kan als er getest kon worden.
wiegveld
0
Ruconest is a recombinant C1 esterase inhibitor (C1-INH) indicated for the treatment of acute attacks in adult and adolescent patients with HAE. The product was granted Food and Drug Administration approval in this indication on 17 July 2014. Ruconest addresses the cause of HAE attacks by increasing C1-INH in the plasma to normal levels and by stopping the production of kallikrein, an enzyme that activates bradykinin and causes blood vessels to leak.
RodgerRodger
0
quote:

polleke60 schreef op 12 april 2020 04:24:

Dinsdag weer eens een lekker FOMO dagje!
Polleke ik heb er de gehele dag tussen de eieren door over nagedacht maar kan het niet bedenken. Wat is een FOMO dag?
Groets
Noob nr1
0
Fear Of Missing Out = FOMO

Bang om iets te missen, heb er totaal geen kennis van.
Maar stel dat het zou kunnen helpen en ze berichten daar over, dan moet je ze nog meer hebben dan nu al het geval is
RodgerRodger
0
quote:

Noob nr1 schreef op 12 april 2020 22:15:

Fear Of Missing Out = FOMO

Bang om iets te missen, heb er totaal geen kennis van.
Maar stel dat het zou kunnen helpen en ze berichten daar over, dan moet je ze nog meer hebben dan nu al het geval is

:)
[verwijderd]
0
Nijmeegs onderzoek: door coronavirus raken bloedvaten in longen lek

Covid-19 Bij ernstig zieke Covid-19-patiënten raken bloedvaten in longen lek en stromen longen vol vocht. Als dat inzicht bevestigd wordt, biedt dat perspectief op behandeling.

Sander Voormolen

10 april 2020

Onderzoekers in Nijmegen zijn mogelijk op het spoor van het ziekteproces dat Covid-19 in sommige gevallen zo ernstig maakt. Het coronavirus bindt diep in de longen massaal aan receptoren op de longcellen, waardoor de bloedvaten gaan lekken op de plaats van de infectie. Er komt vocht in de longen waardoor de patiënt kortademig wordt. Het is nog een hypothese die door verder onderzoek bevestigd moet worden.

„De eerste verschijnselen van patiënten die met Covid-19 in het ziekenhuis komen duiden op longoedeem, veroorzaakt door uittredend vocht in de longblaasjes”, zegt internist-infectioloog Frank van de Veerdonk van het Radboudumc in Nijmegen. Samen met zes Nijmeegse collega's schreef hij zijn inzichten op in een wetenschappelijk artikel dat alvast online staat voordat het gepubliceerd wordt in een tijdschrift. Van de Veerdonk: „Het ziektebeeld lijkt sterk op dat van een zeldzame erfelijke ziekte: hereditair angio-oedeem. Het geneesmiddel dat daartegen bestaat, Icatibant, hebben we ook al geprobeerd bij enkele Covid-19-patiënten, met voorzichtig positief resultaat.”

Voorzichtig succes

Voorzichtig, benadrukt Van de Veerdonk, want er zijn nog maar vijf patiënten mee behandeld. „Bij drie van de vijf zagen we dat de zuurstofbehoefte binnen een dag tot anderhalve dag fors afnam. Bij de andere twee patiënten is het nog te vroeg om daar iets over te zeggen.”

„Patiënten die vocht kregen, werden kort daarna benauwd.”

Het coronavirus SARS-CoV-2 gebruikt een specifiek eiwit om menselijke cellen binnen te dringen: de ACE2-receptor. Die ACE2-receptoren zijn in ruime mate aanwezig op cellen diep in de longen. Zodra het virus eraan bindt, verdwijnt het samen met de receptor naar binnen in de cel.

ACE2 is betrokken bij de regulatie van de bloeddruk. Maar ACE2 heeft nog een andere functie, wist Van de Veerdonk, namelijk het onder controle houden van de signaalstof bradykinine. Bradykinine maakt de bloedvaten lek. De Nijmeegse theorie is nu dat door Covid-19 infectie de ACE2 receptoren verdwijnen en bradykinine vrij spel krijgt.

Vochtprobleem

Van de Veerdonk: „We kwamen op het spoor van een vochtprobleem, omdat patiënten die binnenkwamen en vochttoediening kregen via een infuus, kort daarna benauwd werden. Het vocht verzamelde zich meteen in de longen. Ook uit de verslagen vanuit China en Italië kregen we die indruk.”

Het sluit ook aan bij het beeld dat te zien is op CT-scans van de longen van patiënten: ze vullen zich met een structuur die radiologen omschrijven als ‘matglas afwijkingen’. De aanwezigheid van vocht in de longen verergert ook de ontsteking die al door de virusinfectie ontstaat, waardoor er nog meer lekkage optreedt. In een latere fase leidt dat ook tot stolling, wat kan leiden tot trombose en littekens in de longen. Dat kan permanente longschade geven en ervoor zorgen dat mensen moeizaam van Covid-19 herstellen.

Intussen bereiden ze in Nijmegen alweer een nieuwe medicijnstudie voor op basis van hun hypothese, ditmaal met het nog breder werkende geneesmiddel tegen angio-oedeem: lanadelumab. Dat zal bij twintig Covid-19-patiënten worden toegediend, zegt Van de Veerdonk: „Als dat opnieuw positief is zullen we een nog veel groter onderzoek starten, ook in andere ziekenhuizen in Nederland.”

rende-ment
0
www.nrc.nl/nieuws/2020/04/10/nijmeegs...

Covid-19 Bij ernstig zieke Covid-19-patiënten raken bloedvaten in longen lek en stromen longen vol vocht. Als dat inzicht bevestigd wordt, biedt dat perspectief op behandeling.

... Het sluit ook aan bij het beeld dat te zien is op CT-scans van de longen van patiënten: ze vullen zich met een structuur die radiologen omschrijven als ‘matglas afwijkingen’. De aanwezigheid van vocht in de longen verergert ook de ontsteking die al door de virusinfectie ontstaat, waardoor er nog meer lekkage optreedt. In een latere fase leidt dat ook tot stolling, wat kan leiden tot trombose en littekens in de longen. Dat kan permanente longschade geven en ervoor zorgen dat mensen moeizaam van Covid-19 herstellen.

Intussen bereiden ze in Nijmegen alweer een nieuwe medicijnstudie voor op basis van hun hypothese, ditmaal met het nog breder werkende geneesmiddel tegen angio-oedeem: lanadelumab. Dat zal bij twintig Covid-19-patiënten worden toegediend, zegt Van de Veerdonk: „Als dat opnieuw positief is zullen we een nog veel groter onderzoek starten, ook in andere ziekenhuizen in Nederland.”
[verwijderd]
0
nl.wikipedia.org/wiki/Icatibant

Icatibant is een weesgeneesmiddel voor de behandeling van erfelijk angio-oedeem (HAE).
In April 2020 werd door het Radboud UMC een hypothese gepubliceerd waarin icatibant bij een ernstige COVID-19-longontsteking het oedeem tegen zou kunnen gaan.
Beuk
0
Angio oedeem wordt hier genoemd in relatie met het onderzoek in Radboud. De lekkende longblaasjes die optreden bij Corona-patienten kent men van angio-oedeem. Ruconest mogelijk als middel om bij Corona patienten deze lekkende longblaasjes te voorkomen?

www.weertdegekste.nl/2020/04/coronapa...
voda
0
Ik kreeg van Beur het verzoek om deze post te plaatsen:
=======================================================

De werkingsprincipes van Ruc en Icatibant verschillen. Ruc vult een tekort aan C1INH aan en grijpt op een eerder moment in in de cascade die leidt tot angio-oedeem dan Takhzyro of Firazyr. Firazyr en Takhzyro blokkeren de toegang van een mogelijk teveel aan bradykinine. Zij heffen dus NIET een tekort op.
Een uitleg van mijn hand in Jip en Janneke-taal over de verschillen in werking van Ruc en Firazyr/Icatibant kan je vinden in een post in de augustusdraad d.d. 16 augustus 2019.

Wat betreft de geschiktheid van Ruc bij Corona - dus bij het toedienen van een stof aan patiënten die in principe hieraan geen tekort hebben - lijkt het me niet ondenkbaar dat je hierdoor mogelijk voor andere problemen gaat zorgen.

Merk in dit verband op dat andere grote leveranciers van produkten met C1INH als Takeda (Cinryze) en CSL Behring (HAEgarda,Berinert) een samenwerkingsdeal gesloten hebben en Corona op andere wijze willen bestrijden: niet met hun C1INH maar met het bloed van immuun geworden ex-Corona-patiënten.
Forecast2006
1
Radboud Universiteit Nijmegen past medicijn tegen Angiodeem toe op Corona patiënten.

Net op TV NPO 1 bij tijd voor MAX.

Oh ja welk medicijn zou dat dan zijn? Ik denk Ruconest van Pharming.

Kind regards,

Forecast.
CW1884
0
quote:

Forecast2006 schreef op 15 april 2020 17:44:

Radboud Universiteit Nijmegen past medicijn tegen Angiodeem toe op Corona patiënten.

Net op TV NPO 1 bij tijd voor MAX.

Oh ja welk medicijn zou dat dan zijn? Ik denk Ruconest van Pharming.

Kind regards,

Forecast.
Jammer. U heeft de prijsvraag wederom niet gewonnen. Had u al antwoord gegeven op het andere forum. Zoals reeds aangegeven betreffen dit Takhzyro en Firazyr en dus NIET Ruconest.
Forecast2006
0
quote:

CW1884 schreef op 15 april 2020 19:20:

[...]
Jammer. U heeft de prijsvraag wederom niet gewonnen. Had u al antwoord gegeven op het andere forum. Zoals reeds aangegeven betreffen dit Takhzyro en Firazyr en dus NIET Ruconest.
CW1884 wat is je reactie nu????
46 Posts, Pagina: 1 2 3 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 17:35
Koers 0,881
Verschil +0,013 (+1,50%)
Hoog 0,889
Laag 0,869
Volume 8.926.686
Volume gemiddeld 6.927.541
Volume gisteren 37.599.271