Aegon « Terug naar discussie overzicht

AEGON JULI 2020

448 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 19 20 21 22 23 » | Laatste
Henk(ie)
0
JULI 2020

De eerste helft van 2020 zit er al weer op (de halfjaarcijfers komen in augustus). Wat een jaarhelft met het coronavirus als overheersend thema. Ik hoop dat er binnenkort ook in de USA positieve (corona) ontwikkelingen komen, immers een groot deel van de omzet van Aegon wordt daar gegeneerd. En wie weet staat de EU toe dat er in Q4 (voorzichtig) weer wat dividend 'gegeven' mag worden door de banken en verzekeraars.

We gaan het zien ...
buf
0
toontjeavanti schreef op 30 juni 2020 12:42:

Misschien goed nieuws voor de banken en verzekeraars?

Zou de koers wel een flinke boost kunnen geven als de ECB overstag gaat

www.forexlive.com/centralbank/!/frenc...

Franse geldschieters - onder leiding van BNP - lobbyen naar verluidt om de dividendbetalingen te hervatten om de aandelenkoersen te ondersteunen die sterk zijn ingezakt tijdens de coronaviruscrisis.

De bronnen zeggen dat ze de ECB proberen te overtuigen om uitbetalingen in het vierde kwartaal toe te staan, en dat sommige commissarissen van de ECB zo sympathiek zijn dat banken dit jaar mogelijk van geval tot geval kleine betalingen kunnen doen.

Voor een bepaalde context had de ECB dividendbetalingen door Europese banken opgeschort in een compromis, zodat ze in maart kapitaalbuffers konden aanboren wanneer ze te maken kregen met een mogelijke kredietcrisis te midden van de gevolgen van de virusuitbraak op dat moment.

Nu argumenteren de banken echter dat ze voldoende kapitaal hebben om krediet te verstrekken aan bedrijven die door het virus zijn getroffen, wat tot het bovenstaande heeft geleid.
mvliex 1
0
VS koopt wereldvoorraad coronamedicijn op, niks voor andere landen

De komende drie maanden is het niet mogelijk voor landen om het medicijn remdesivir in te kopen. De Verenigde Staten hebben de hele voorraad van het medicijn, dat helpt bij het herstel van coronapatiënten, opgekocht bij fabrikant Gilead.

Remdesivir is een van de twee medicijnen waarvan bewezen is dat ze helpen tegen het coronavirus. Met het opkopen van alle voorraden voor de komende maanden, is er niks over voor de EU en de rest van de wereld. Gilead heeft namelijk het patent op remdesivir, een mislukt medicijn tegen ebola.

Sneller herstellen
Remdesivir helpt coronapatiënten om sneller te herstellen van het coronavirus en was het eerste medicijn dat werd goedgekeurd voor gebruik door de Amerikaanse autoriteiten. De eerste 140.000 doses zijn wel wereldwijd verspreid, om het medicijn te testen. Het grootste gedeelte hiervan ging overigens ook niet de grens over: het Amerikaanse Gilead doneerde 120.000 doses aan de gezondheidszorg in de VS.

De regering Trump heeft nu 500.000 doses gekocht, de complete productie van de fabrikant voor juli en 90 procent van wat het bedrijf kan maken in de maanden augustus en september, meldt het Amerikaanse ministerie van Volksgezondheid.

"President Trump heeft een geweldige deal gesloten om zeker te stellen dat Amerikanen als eerste dit medicijnen tegen corona kunnen gebruiken", zegt Alex Azar, de minister van Volksgezondheid.

3.200 dollar per behandeling
De overheid heeft een grootverbruikersprijs bedongen, waardoor ziekenhuizen die het medicijn bestellen ongeveer 3200 dollar (2850 euro) kwijt zijn per behandeling. Daar zijn ongeveer zes doses voor nodig. Het ministerie verdeelt de medicijnen per staat en gezondheidsregio op basis van het aantal patiënten in ziekenhuizen.

De VS heeft de meeste coronapatiënten en doden wereldwijd, in absolute aantallen. Ruim 2,6 miljoen Amerikanen hebben het virus (gehad), het dodental volgens de meest recente cijfers van de Johns Hopkins University is opgelopen tot 121.000. Gisteren kwam er een recordaantal van 48.000 nieuwe patiënten bij, het is voor de vierde keer in een week tijd dat dit record werd verbroken, meldt de New York Times.

Als er niet snel maatregelen worden genomen, zal het aantal besmettingen verdubbelen naar 100.000 per dag, waarschuwt Anthony Fauci, de belangrijkste corona-expert van de VS. "Ik ben heel bezorgd, met een uitbraak in één deel van het land worden ook delen waar het nu goed gaat weer kwetsbaar."

www.rtlnieuws.nl/economie/bedrijven/a...

Wellicht was een tijdige lockdown en handhaving van afstandregels beter én goedkoper geweest.
A3aan
2
Naar aanleiding van discussies over optiestrategieën vroeg vorige week iemand of er iemand bereid was een ingenomen positie te plaatsen, zodat men dat langdurig kon volgen.
Beginnend aan een nieuwe maand met nieuwe kansen voldoe ik aan dat verzoek en zal regelmatig het verloop van een ingenomen positie hier vermelden. Vandaag opgezet

start 1 juli 2020.
Koop call dec2024/2,50 voor 83 cent
Verkoop call augustus2020/3,00 voor 11 cent
Verkoop put augustus2020/2,50 voor 20 cent
Totale investering 52 cent plus 3 cent kosten

Bedoeling is om 4,5 jaar lang op de langlopende call maandelijks/of twee maandelijks (afhankelijk van te ontvangen premie) een kortlopende call en put te schrijven.
Stel dat het 6 keer per jaar lukt om rond 31 cent binnen te halen, dan heb ik over vier maanden de langlopende call gratis en dan kan er nog zo'n 25 keer 30 tot 35 cent binnen komen.

Het kan natuurlijk gebeuren dat koers in de lopende tijd tot eerstkomende datum geschreven call boven de 3,00 euro komt. Jammer dan, maar ook geen ramp. Immers de langlopende call is dan ook opgelopen met de koers. Dan kan ik besluiten om de geschreven call terug te kopen of door te rollen. Gaat de koers onder 2,50 dan zal men de aandelen moeten kopen of ook op tijd de put terug kopen. Ik wat hoop uiteraard dat de premie van de geschreven call en put er per dag wat uitloopt. Er is wel voor de geschreven put een margeverplichting.
toontjeavanti
0
quote:

koolmees schreef op 1 juli 2020 17:47:

American first ??
Daar wordt heel verschillend over gedacht:

Met dit soort acties door alles op te kopen maakt deze oranje man echt geen vrienden.
Bijlage:
Wilbar
0
quote:

wilcool schreef op 1 juli 2020 19:55:

finance.yahoo.com/news/investors-unde...

Toch positief nieuws.

En vandaag gaan de rentes ook nog eens fors omhoog.
Artikeltje van 17 juni is toch een beetje oud nieuws.
Maar om uw teleurstelling te verzachten hier een artikel van gisteren (30 juni).

finance.yahoo.com/news/aegon-nv-aeg-g...
Beursgoeroe
1
quote:

toontjeavanti schreef op 1 juli 2020 18:47:

[...]

Daar wordt heel verschillend over gedacht:

Met dit soort acties door alles op te kopen maakt deze oranje man echt geen vrienden.

Trump heeft geen behoefte aan vrienden, is een straatvechter, je kunt het met hem eens zijn of niet maar hij staat wel ergens voor, stopt China , en terecht, hier laten ze alles door chinezen overnemen, ze zijn helemaal gek, en ze de hele wereld tevreden willen houden en wij de burgers de rekening voor moeten gaan betalen, nog jaren last van deze erfenis ………..dankzij Pinokkio Rutte en consorten …...
Marconosto
0
quote:

Wilbar schreef op 1 juli 2020 20:03:

[...]
Artikeltje van 17 juni is toch een beetje oud nieuws.
Maar om uw teleurstelling te verzachten hier een artikel van gisteren (30 juni).

finance.yahoo.com/news/aegon-nv-aeg-g...
Hmmm Licht onder gewaardeerd schrijven ze. 2,64 en dan slightly undervalued
[verwijderd]
0
quote:

Marconosto schreef op 1 juli 2020 21:06:

[...]
Hmmm Licht onder gewaardeerd schrijven ze. 2,64 en dan slightly undervalued
PE ratio financial sector is 12,39 en PE ratio Aegon is 3,54 en dan licht ondergewaardeerd? Bij dezelfde PE ratio voor Aegon hoort dan een koers van € 9,27. Is toch een aardig verschil met de huidige koers van € 2,65.

2012 dewegomhoog
1
quote:

Werkbij schreef op 1 juli 2020 22:08:

[...]

PE ratio financial sector is 12,39 en PE ratio Aegon is 3,54 en dan licht ondergewaardeerd? Bij dezelfde PE ratio voor Aegon hoort dan een koers van € 9,27. Is toch een aardig verschil met de huidige koers van € 2,65.

En dan nog zijn er posters bij die vinden dat Alex het niet slecht heeft gedaan.
Het is gewoon triest als je het vergelijkt met sectorgenoten wat hij heeft gepresteerd.
[verwijderd]
0
09:23
Primark ziet jaarwinst kelderen
09:14
Zwaar eerste kwartaal voor Hema
09:12
BAM onderuit op zonnige beurs

En die beurzen blijven maar UP, mooi toch... verlies maakt niets meer uit.
voda
0
Beursblik: Moody's bezorgd over schadeverzekeraars

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
AEGON NV
2,705 0,065 2,46 % Euronext Amsterdam
AEGON NV
2,74 0,011 0,40 % Gruppo Borsa Italiana
ASR Nederland NV
27,59 0,32 1,17 % Euronext Amsterdam
NN Group NV
30,45 0,38 1,26 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) De winstgevendheid van Europese schadeverzekeraars zal meer onder druk komen te staan, nu de economische vertraging leidt tot langer lage rentes en de rendementen op staatsleningen dit jaar zijn gedaald. Dat stelde Moody's donderdag in een rapport.

Daarbij komt dat de Nederlandse en de Franse schadeverzekeraars sterker dan sectorgenoten in andere Europese landen afhankelijk zijn van beleggingsresultaten, gezien hun hoge kosten en claims als percentage van de premie-inkomsten. Deze ratio ligt voor Nederlandse schadeverzekeraars op 100 procent, volgens Moody's, en voor Franse op 98 procent.

Verzekeraars hebben op de lage rentes gereageerd door meer beleggingsrisico te nemen. Hierdoor is de kwaliteit van de portefeuilles met bedrijfsobligaties afgenomen. Moody's verwacht dat deze trend doorzet, maar in bescheiden mate, omdat de Solvency II-kapitaalregels beperkingen opleggen.

Een andere manier om de impact van lage rentes op te vangen is door de premies te verhogen bij vernieuwing van de polis. Dit is volgens Moody's echter moeilijk door de sterke concurrentie en was tot nu toe nauwelijks voldoende om de prijsstijging van de schadeclaims goed te maken. Daarbij zijn door de coronacrisis de schadeclaims bij de autoverzekeringen abrupt gedaald. Dit maakt het volgens Moody's moeilijker om de prijzen te verhogen in 2020 en begin 2021, met name in Frankrijk, onder politieke en sociale druk.

Daar staan hogere claims tegenover voor reisverzekeringen, onderbreking van de bedrijfsvoering en andere zakelijke schadeverzekeringen.

Omdat de gemakkelijke kostenbesparingen al zijn gerealiseerd, voorziet Moody's druk op de kosten en claims-ratio. De vrijval van reserves zal daarbij in de komende jaren minder bijdragen aan deze ratio.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
Daan 008
0

@ 2012 dewegomhoog

Dat Aegon zo laag staat is ten gevolge gebrek aan gewenst bezit door beleggers.

Wat Werkbij aanhaalt is daar toch een bewijs voor of niet.
Jelle-43
0
quote:

2012 dewegomhoog schreef op 1 juli 2020 22:38:

[...]

En dan nog zijn er posters bij die vinden dat Alex het niet slecht heeft gedaan.
Het is gewoon triest als je het vergelijkt met sectorgenoten wat hij heeft gepresteerd.
En hij gaat met de miljoenen er vandoor .Het geld dat van de beleggers is en die fors verlies hebben geleden en nog .Er moet een wet komen dat beleggers door dit praktijk bescherm worden
Wilbar
0
quote:

2012 dewegomhoog schreef op 1 juli 2020 22:38:

[...]

En dan nog zijn er posters bij die vinden dat Alex het niet slecht heeft gedaan.
Het is gewoon triest als je het vergelijkt met sectorgenoten wat hij heeft gepresteerd.
Ik ken iemand die het nog véél slechter gedaan heeft. Die heeft zelfs tegen alle advies in een flink deel van z'n oude-dag-geld verloren. Toch triest als je dat vergelijkt met beleggers die veiliger beleggen (ook in Aegon).
Wilbar
1
quote:

Jelle-43 schreef op 2 juli 2020 14:43:

[...]

En hij gaat met de miljoenen er vandoor .Het geld dat van de beleggers is en die fors verlies hebben geleden en nog .Er moet een wet komen dat beleggers door dit praktijk bescherm worden
Hoezo "geld van beleggers" ? Verdenkt u Wijnands van diefstal?
Heeft u geld aan Aegon betaald voor (n)iets?
Marconosto
0
quote:

Jelle-43 schreef op 2 juli 2020 14:43:

[...]

En hij gaat met de miljoenen er vandoor .Het geld dat van de beleggers is en die fors verlies hebben geleden en nog .Er moet een wet komen dat beleggers door dit praktijk bescherm worden
We doen net alsof Alex alle beslissingen alleen genomen heeft. Dat is natuurlijk niet zo. Dat gebeurd met een heel team. Wel is hij eind verantwoordelijke en als bestuurder aansprakelijk. Feit is en blijft dat Aegon er financieel niet zo slecht voor staat. Wat wel een probleem is ( en dat neem ik het team Aegon wel kwalijk) dat er een imago probleem is. In de plaats van vaker communiceren zijn ze juist minder vaak gaan rapporteren en communiceren. Spreken geen enkel negatief bericht tegen en laten het allemaal maar gebeuren.
Als het goed gaat moet je dat kenbaar maken. Investeerders trekken. Het aandeel moet interresant worden zodat meer mensen instappen.
Of er zijn simpelweg te veel aandelen. In dat geval zou Aegon een deel van zijn aandelen van de markt moeten halen waardoor het aandeel stijgt. Wordt dan ook weer interresant voor wat meer vermogendere intutionele beleggers die vaak niet in laag gewaardeerde aandelen mogen stappen.

Gauw kenbaar maken wanneeer er weer dividend komt helpt ook
448 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 19 20 21 22 23 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 17 apr 2024 17:35
Koers 5,560
Verschil +0,032 (+0,58%)
Hoog 5,616
Laag 5,548
Volume 7.997.048
Volume gemiddeld 6.721.019
Volume gisteren 7.433.723