Oxurion (vh ThromboGenics) « Terug naar discussie overzicht

Oxurion 2020

15 Posts
relpinda
0
1 september 2020
Deel A van de studie zal de optimale dosis beoordelen op basis van 3 verschillende dosisniveaus van 3 THR-149-injecties - uitlezing verwacht rond medio 2021
Deel B van de studie zal vervolgens de werkzaamheid en veiligheid evalueren van de geselecteerde optimale dosis THR-149 versus aflibercept voor de behandeling van DME - uitlezing verwacht in de eerste helft van 2023


Leuven, België, 1 september - 07.00 uur CET - Oxurion NV (Euronext Brussel: OXUR), een biofarmaceutisch bedrijf dat zich bezighoudt met de ontwikkeling van de volgende generatie therapieën voor de behandeling van diabetische oogaandoeningen, met de nadruk op diabetisch macula-oedeem, meldt vandaag dat de eerste patiënt is gedoseerd in zijn tweedelige fase 2-studie ("KALAHARI") die THR-149 evalueert voor de behandeling van DME. THR-149 werkt door remming van het Plasma Kallikrein-Kinin (PKaI-Kinin) -systeem, een gevalideerd VEGF-onafhankelijk doelwit voor DME.

In een fase 1-onderzoek dat medio 2019 werd gerapporteerd, werd aangetoond dat THR-149 goed wordt verdragen en veilig is. Bij geen van de doseringen die in het onderzoek zijn geëvalueerd, werden geen dosisbeperkende toxiciteiten of geneesmiddelgerelateerde ernstige bijwerkingen gemeld.

De fase 1-studie leverde ook veelbelovende resultaten op met betrekking tot de werkzaamheid, met name verbeteringen in de best gecorrigeerde gezichtsscherpte (BCVA) van patiënten. Een snel intredende werking werd waargenomen vanaf dag 1, bij alle doses, met een toenemende gemiddelde verbetering in BCVA tot 7,5 letters op dag 14.

Belangrijk is dat deze visuele winst gehandhaafd bleef met een gemiddelde verbetering in BCVA van 6,4 letters op dag 90 na een enkele injectie met THR-149.

De fase 2, met de studienaam ‘KALAHARI’, is een gerandomiseerde, prospectieve, multicenter studie waarin meerdere (3) injecties van THR-149 in 2 delen worden beoordeeld. Deel A (n = 18) is een enkelvoudig gemaskeerd, dosisbepalend deel van de studie waarbij 3 dosisniveaus van THR-149 worden beoordeeld om de optimale dosis voor deel B te selecteren. Deel B (n˜104) is het dubbelblinde, actief gecontroleerd deel van de studie met 1 dosisniveau THR-149 en aflibercept als comparator.

De studie zal ongeveer 122 patiënten met centraal betrokken DME rekruteren die suboptimaal reageren op anti-VEGF in de twee delen van de studie, met gegevens van deel A verwacht tegen medio 2021 en de eerste resultaten van deel B verwacht in de eerste helft. van 2023.

Charles C. Wykoff, MD, Ph.D., board-gecertificeerde medische en chirurgische retinaspecialist en onderzoeksdirecteur bij Retina Consultants in Houston, en hoofdonderzoeker van de studie, zei: "Het starten van deze klinische proef is een belangrijke stap om mogelijk THR -149, een nieuwe en veelbelovende plasmakallikreïne-remmer, voor patiënten met DME. DME is wereldwijd een belangrijke oorzaak van gezichtsverlies bij volwassenen en er zijn nieuwe benaderingen nodig voor de tot 40% van de patiënten die niet optimaal reageren op anti-VEGF-monotherapie. Deze patiënten kunnen baat hebben bij therapieën met nieuwe werkingsmechanismen, zoals remming van plasmakallikreïne. THR-149 heeft bemoedigende vroege klinische gegevens opgeleverd en ik kijk uit naar de resultaten van deze robuuste klinische fase 2-studie. "

Grace Chang, MD, Ph.D., Chief Medical Officer van Oxurion, zei: “We zijn verheugd de rekrutering van de eerste patiënt voor deze fase 2-studie met THR-149 in DME aan te kondigen, die we veilig hebben kunnen starten. , rekening houdend met de noodzakelijke voorzorgsmaatregelen van Covid-19. De gegevens van het fase 1-onderzoek met THR-149 toonden aan dat het na een enkele injectie veelbelovende werkzaamheidsresultaten opleverde met betrekking tot BCVA en dat het ook een snelle werking had. Wij zijn van mening dat deze fase 2-studie de klinische voordelen van THR-149 voor patiënten met DME verder zal toelichten. "

Patrik De Haes, MD, CEO van Oxurion, zei: “Wij geloven dat THR-149 het potentieel heeft om een ??belangrijke therapie te worden voor het grote aantal patiënten dat niet optimaal reageert op therapieën tegen vasculaire endotheliale groeifactor (VEGF). .

De start van deze fase 2-studie is een belangrijke stap in onze plannen om een ??DME-franchise op te bouwen op basis van de succesvolle ontwikkeling van THR-149 en THR-687 voor specifieke, complementaire doelgroepen van patiënten. Door met succes deze twee nieuwe therapeutische kandidaten te ontwikkelen, hebben we het potentieel om de behandeling van DME-patiënten wereldwijd te transformeren. "

De opkomende DME-franchise van Oxurion zal gebaseerd zijn op de succesvolle ontwikkeling van zowel THR-149 als THR-687, twee nieuwe therapieën met verschillende werkingsmechanismen, ontworpen voor specifieke complementaire doelgroepen van patiënten:

Oxurions meest geavanceerde nieuwe kandidaat-geneesmiddel, THR-149, wordt ontwikkeld om mogelijk de voorkeursbehandeling te worden voor DME-patiënten met aanhoudend oedeem die momenteel suboptimaal reageren op anti-VEGF-therapie
Het tweede kandidaat-geneesmiddel van Oxurion dat gericht is op DME, THR-687, zal naar verwachting in 2021 de fase 2-ontwikkeling ingaan. VEGF's als de steunpilaar van DME-therapie vandaag.
Oxurion is ervan overtuigd dat het met zowel THR-687 als THR-149 in staat zal zijn om nieuwe therapieën op maat te bieden.
relpinda
0
Oxurion NV presenteert op H.C. Wainwright & Co
22e jaarlijkse wereldwijde investeringsconferentie
Leuven, België, 14 september 2020 - 8.00 uur. CET - Oxurion NV (Euronext Bxls: OXUR),
een biofarmaceutisch bedrijf dat de volgende generatie standaardzorgtherapieën ontwikkelt voor
diabetisch macula-oedeem (DME), kondigt vandaag aan dat de CEO van het bedrijf, Dr.Patrik De Haes,
zal presenteren op HC Wainwright & Co's 22e jaarlijkse wereldwijde investeringsconferentie op
Woensdag 16 september 2020 om 10.00 uur ET.
De presentatie gaat over de opkomende DME-franchise van Oxurion die is ontworpen om de
behandelingsresultaten van alle DME-patiënten. De franchise van het bedrijf is gebaseerd op THR-149
en THR-687, twee nieuwe kandidaat-geneesmiddelen met verschillende, niet-VGEF-werkingsmechanismen. DME is
een significant wereldwijd gezondheidsprobleem en de belangrijkste oorzaak van verlies van gezichtsvermogen bij diabetespatiënten
wereldwijd.
Tijdens de virtuele conferentie, die plaatsvindt van 14-16 september 2020, zal Oxurion dat ook doen
deelnemen aan een-op-een sessies.
EINDE
Voor meer informatie, richt u tot:
Oxurion NV
Wouter Piepers,
Wereldwijd hoofd Investor Relations
& Bedrijfscommunicatie
Tel: +32 16 75 13 10 / +32478 33 56 32
wouter.piepers@oxurion.com
Citigate Dewe Rogerson
David Dible / Sylvie Berrebi / Frazer Hall
Tel: +44 20 7638 9571
oxurion@citigatedewerogerson.com
Over Oxurion
Oxurion (Euronext Brussel: OXUR) is een biofarmaceutisch bedrijf dat de volgende generatie ontwikkelt,
standaardzorgtherapieën om het gezichtsvermogen beter te behouden bij patiënten met diabetisch macula-oedeem (DME),
de belangrijkste oorzaak van gezichtsverlies bij diabetespatiënten wereldwijd.
Oxurion bouwt aan een toonaangevende wereldwijde franchise in de behandeling van DME, gebaseerd op het succesvolle
ontwikkeling van zijn twee nieuwe therapieën:
• THR-149, een plasmakallikreïne-remmer die wordt ontwikkeld als een potentiële nieuwe zorgstandaard voor
DME-patiënten die suboptimaal reageren op anti-VEGF-therapie.
THR-149 heeft positieve topline Fase 1-resultaten laten zien voor de behandeling van DME. Het bedrijf is
voert momenteel een fase 2 klinische studie uit waarin THR-149 wordt geëvalueerd met DME-patiënten die
reageerde eerder suboptimaal op anti-VEGF-therapie.
THR-149 is ontwikkeld in samenwerking met Bicycle Therapeutics PLC (NASDAQ: BCYC)
• THR-687, is een pan-RGD-integrineremmer, die in eerste instantie wordt ontwikkeld als een potentiële nieuwe
standaardzorg voor alle DME-patiënten. Positieve topline resultaten in een klinische fase 1-studie
relpinda
0
page 2,
het als behandeling voor DME werd aangekondigd in januari 2020. THR-687 zal naar verwachting een fase ingaan
2 klinische proef tegen medio 2021.
THR-687 is een geoptimaliseerde verbinding die is afgeleid van een bredere bibliotheek van integrineremmers die zijn goedgekeurd door Galapagos NV (Euronext & NASDAQ: GLPG).
Oxurion heeft zijn hoofdkantoor in Leuven, België, en is genoteerd aan de beurs van Euronext Brussel onder
het symbool OXUR.
Meer informatie is beschikbaar op www.oxurion.com.
Belangrijke informatie over toekomstgerichte verklaringen
Bepaalde verklaringen in dit persbericht kunnen als "toekomstgericht" worden beschouwd. Zo'n toekomstgericht
uitspraken zijn gebaseerd op de huidige verwachtingen, en, dienovereenkomstig, omvatten en worden beïnvloed door verschillende
risico's en onzekerheden. De Vennootschap kan daarom geen enkele garantie geven dat dergelijke toekomstgerichte verklaringen werkelijkheid zullen worden en neemt geen verplichting op zich om enige toekomstgerichte verklaring bij te werken of te herzien, hetzij als gevolg van nieuwe informatie, toekomstige gebeurtenissen of enige andere reden.
Aanvullende informatie over risico's en onzekerheden die van invloed zijn op het bedrijf en andere factoren die
kan ertoe leiden dat de werkelijke resultaten wezenlijk verschillen van enige toekomstgerichte verklaring in de
Jaarverslag van het bedrijf. Dit persbericht vormt geen aanbod of uitnodiging voor de verkoop of
aankoop van effecten of activa van Oxurion in enig rechtsgebied. Er mogen geen effecten van Oxurion worden aangeboden
of verkocht binnen de Verenigde Staten zonder registratie onder de U.S. Securities Act van 1933, zoals gewijzigd,
of in overeenstemming met een vrijstelling daarvan, en in overeenstemming met elke toepasselijke Amerikaanse staat
effectenwetgeving.
Omegaplan
0

Oxurion NV appoints Tom Graney, CFA as Chief Financial Officer

Boston-based former Vertex and Generation Bio CFO Brings Significant Operational, US Capital Markets and Investor Relations Expertise

Leuven, Belgium and Boston, MA, USA; 13th October 2020 – 5.45 p.m. CET – Oxurion NV (Euronext Brussels: OXUR), company developing next generation standard-of-care therapies for Diabetic Macular Edema (DME), is pleased to announce the appointment of Tom Graney as its Chief Financial Officer (CFO). Mr. Graney will begin his role on 14th October and will be based in Boston, MA, US. He will succeed Dominique Vanfleteren who, according to plan, is leaving Oxurion to pursue other interests.

Mr. Graney will be responsible for the extension and execution of the financial strategy to support Oxurion's ambitious global growth plans, including the important US market.
limomilo
0
Kan vandaag best nog wel rood eindigen na deze goede berichten. Belgische pharmafondsen liggen er met uitzondering van ArgenX niet goed bij.
Omegaplan
1
OXURION NV Confirms New Patents for THR-687 Issued by European and US Patent Offices


OXURION NV Confirms New Patents for THR-687 Issued by European and US Patent Offices

Composition-of-matter patents protect THR-687 until 2039-2044

Net binnen,

Leuven, Belgium and Boston, MA, November 9, 2020 – 7.30 AM CET – Oxurion NV (Euronext Brussels: OXUR), a biopharmaceutical company developing potential next generation standard-of-care therapies to better preserve the vision of patients with diabetic macular edema (DME), today announces a further strengthening of its intellectual property (IP) portfolio governing THR-687, an integrin antagonist being developed for the treatment of DME.

The European Patent Office (EPO) and the United States Patent and Trademark Office (USPTO) have both issued new composition-of-matter patents covering THR-687. Patents EP3613739 and US10703752 were issued in November 2020 and July 2020 respectively, and expire in 2039, with possible patent extensions of up to 5 additional years (2044). An international application is still pending.

THR-687 is a potential best-in-class small molecule pan-RGD integrin antagonist being developed to treat DME holding potential of becoming the standard of care for DME patients.

Data from a Phase 1 trial showed that THR-687 is well-tolerated and safe with no dose-limiting toxicities and no serious adverse events reported at any of the doses evaluated in the study. Early signs of efficacy were also observed across all doses, with a rapid onset of action in mean Best Corrected Visual Acuity (BCVA) from Day 1. Following a single injection of the highest dose of THR-687, this activity was maintained at Month 3 with a mean BCVA improvement of 12.5 letters.

Oxurion pre-clinical data show that THR-687 has the potential to be developed for additional significant indications, including wet Age-related Macular Degeneration (wAMD) and Retinal Vein Occlusion (RVO).
limomilo
0
Wordt beloond met stijging van een kwartje, kunnen we de komende dagen weer gewoon gaan zakken. Belgische bio fondsen zijn dood geld m. u. v. van ArgenX, en die heeft niet eens een produkt dat fase 3 heeft doorlopen. Dit in tegenstelling tot Acacia Pharma, dat al 2 produkten in de verkoop heeft.
tech belegger
0
wil niks negatiefs zeggen, als Acacia al 2 producten in de verkoop heeft en je bekijkt het koersverloop, dan halen ze niet veel opbrengst er uit denk ik, heb al lang Oxurion in portefeuille hoop dat er eindelijk een doorbraak komt in hun oogmiddel, ja en die koersen zijn zeker op geblazen kijk ook Galapagos is in mijn ogen de nieuwe Thrombogenics
Alfonz
0
quote:

galapagosfan schreef op 9 november 2020 10:56:

wil niks negatiefs zeggen, als Acacia al 2 producten in de verkoop heeft en je bekijkt het koersverloop, dan halen ze niet veel opbrengst er uit denk ik, heb al lang Oxurion in portefeuille hoop dat er eindelijk een doorbraak komt in hun oogmiddel, ja en die koersen zijn zeker op geblazen kijk ook Galapagos is in mijn ogen de nieuwe Thrombogenics
Op korte termijn is dit een slechte investering!
[verwijderd]
0
quote:

galapagosfan schreef op 9 november 2020 10:56:

wil niks negatiefs zeggen, als Acacia al 2 producten in de verkoop heeft en je bekijkt het koersverloop, dan halen ze niet veel opbrengst er uit denk ik, heb al lang Oxurion in portefeuille hoop dat er eindelijk een doorbraak komt in hun oogmiddel, ja en die koersen zijn zeker op geblazen kijk ook Galapagos is in mijn ogen de nieuwe Thrombogenics
Een doorbraak in hun oogmiddel? Het zal toch de eerste 5 jaar niet zijn
Alfonz
0
quote:

vkever schreef op 1 december 2020 13:16:

Is er hier nog nieuws te verwachten op KT?
Nee.
15 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 jul 2024 17:13
Koers 0,000
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 0,000
Laag 0,000
Volume 15.650.086
Volume gemiddeld 72.722.802
Volume gisteren 17.195.411