BAM Groep « Terug naar discussie overzicht

5 Hollandse hits 2021

2 Posts
Renno54
0
Bron P. Schutte, IEX;

op 30 december 2020 10:30
Vijf Hollandse hits voor 2021
Dit zijn 5 aandelen waarvan ik verwacht dat ze het in 2021 goed gaan doen.

Nedap
Nedap heeft met zijn technologische oplossingen leidende posities in markten die nog zeer sterk kunnen groeien. Zo is het veruit marktleider in Nederland op het gebied van tools om de administratieve lasten in de overstelpte gezondheidszorg te verlagen.

Nedap is ook sterk met RFID om het gedrag van vee op afstand te managen en toegangscontroles in gebouwen te monitoren (AEOS). Middels RFID-tags kunnen retailers hun actuele voorraad beter registeren - onmisbaar in een snel groeiende omni-channelwereld, de combi van online en fysieke winkels.

Op al deze terreinen zien we de orderstroom aandikken. Er staan slechts 6,7 miljoen aandelen Nedap uit. Een echt grote order kan een enorme impact hebben op de winst. En met een pay-out van wel 90% is het een zeer aantrekkelijke dividendbetaler.

Kendrion
Kendrion heeft het al langer zwaar, omdat het de helft van zijn elektromagneten afzet in de automotive sector. Op strategisch en innovatief gebied heeft het bedrijf de laatste jaren echter enorme stappen gezet. Zo heeft het interessante niches ingenomen in hybride en elektrisch rijden met slimme elektromagneten voor bijvoorbeeld sensor cleaning, batterijkoeling en slimme schokdempers. In de industrie zijn grote kansen in logistiek, robotica, windmolens en medische toepassingen.

Vooral ook interessant is de snel groeiende positie in China. Nu nog 10% van de omzet en over vijf jaar verdubbeld. China investeert fors in markten waar de producten van Kendrion worden afgezet. Dat kan een heel andere blik op het aandeel gaan geven.

Wereldhave
Evenals die van alle andere winkelbeleggers is ook de koers van Wereldhave fors gedaald. Wereldhave heeft zelfs nog het probleem dat de financiële positie te wensen overlaat.

Inmiddels is het wel tot medio 2022 gefinancierd. Wereldhave onderkent als geen ander de problemen in de retail en wil zijn winkelcentra ombouwen tot full service centers. Dus niet alleen winkels, maar ook gezondheidscentra, fitness en de nodige leasure en entertainment. Mensen moeten meer redenen hebben om naar een winkelcentrum te gaan dan alleen shoppen.

Deze ombouwoperatie kan het momenteel niet financieren. Verkoop van de slecht draaiende Franse vastgoedtak is dan ook essentieel. Qua boekwaarde spreken we over een kwart van de totale portefeuille. Wereldhave zal de Franse centra onder de boekwaarde moeten verkopen. De lockdowns helpen natuurlijk niet om een redelijke deal te sluiten. Als de verkoop rond is kan de koers mogelijk flink stijgen omdat er dan veel risico’s uit het aandeel zijn en er zelfs uitzicht is op winstgroei.

BAM
Ook bouwer BAM heeft harde klappen gehad. Als klap op de vuurpijl degradeerde het voormalige AEX-fonds ook nog eens naar de smallcap-index.

De bouwer is wel druk doende de risico’s uit de organisatie te verdrijven. Zo zijn de balans en liquiditeit versterkt door verkoop van de helft van BAM PPP en wordt de verlieslatende internationale tak verder afgebouwd. Last but not least loopt er een kostenbesparingsprogramma dat €100 miljoen per jaar moet opleveren.

Zet het herstel door, dan kan de winst per aandeel in 2022 zo maar richting de €0,35 of meer. Op de huidige koers van rond de €1,58 praten we dan over een koers-winstverhouding van iets meer dan slechts 4. Gaat BAM het herstel vormgeven, dan kan de koers een flink hoger komen te staan. De bouwer uit Bunnik zal dan moeten afrekenen met het track record van teleurstellingen.

De Brexit vormt nog wel een risico daar het bedrijf veel werk in het VK verricht.

ArcelorMittal
De koers van de staalreus heeft al een grote rit gemaakt, maar er zit meer in het vat. De prijzen van staal en ijzererts stijgen en ArcelorMittal heeft flink werk gemaakt van het afbouwen van de schulden.

Het concern kent een sterk management dat goed weet te laveren door crises. Door de verbeterde financiële situatie lonken ook weer aantrekkelijke dividenden. Mogelijk dat het bij de publicatie van de jaarcijfers een concreet dividendbeleid op tafel legt.

De snelle opleving van de Chinese economie speelt het concern uiteraard in de kaart. Vooral de automotive markt is van belang, en daar lijkt inmiddels het dieptepunt gepasseerd. De Chinese automarkt groeit inmiddels al weer stevig.

Disclaimer: Schutte heeft posities in Nedap, Kendrion en Wereldhave
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 09:16
Koers 3,768
Verschil -0,062 (-1,62%)
Hoog 3,800
Laag 3,758
Volume 29.467
Volume gemiddeld 1.427.326
Volume gisteren 705.352