Kingsoft is een Chinees bedrijf dat clouddiensten aanbiedt maar ook aan andere software-ontwikkeling doet zoals het ontwikkelen van games. Het bedrijf groeit snel, heeft een prima balans én lijkt bijna winstgevend te gaan worden. Daarnaast is het bedrijf vanzelfsprekend veel goedkoper dan Amerikaanse equivalenten al is dat gezien de standaard 'Chinese risico's' terecht en logisch.

Ik vind het zelf een interessant bedrijf. Het lijkt goed gepositioneerd als (één van de) marktleider(s) in een snelgroeiende industrie binnen een groeiende economie. Ook is expansie naar andere delen van Zuidoost Azië een mogelijke bron van groei.

Daarnaast kunnen Amerikanen sinds kort via een ETF investeren in de SSE Star 50 index, een soort Chinese Nasdaq. Daarin heeft Kingsoft een forse weging dus dat kan het aandeel aanjagen. Wat mij betreft maken met name de prima balans, de winstgevende gaming-tak en de relatief vriendelijke waardering dit aandeel de moeite waard. Risico's zijn geopolitieke spanningen die je als niet-Chinese aandeelhouder kwetsbaar maken en regulering vanuit China. Ook is het aandeel de afgelopen twee maanden fors opgelopen dus een terugval op korte termijn is niet ondenkbaar.