CM.com « Terug naar discussie overzicht

Analyst reports CM.com

6 Posts
Broer Konijn
0
Goedemiddag mede forummers. Wellicht is het een goed idee om de kennis over analisten rapporten te delen op een apart draadje. Ik begrijp dat IEX vandaag haar koop advies heeft vernieuwd met als koersdoel €55. Verder kennen we het advies van de 'kenners'van Jefferies met hun topadvies 'houden' en koersdoel van €29. Verder heb ik in het verleden ook over adviezen van ABN Amro en Kempen gelezen. Deze kan ik echter niet terug vinden. Vult u svp zo veel mogelijk aan. Er zijn vast forumleden die even een blik in hun Reuters of Bloomberg terminal kunnen werpen.

Partij Advies Koersdoel

IEX Kopen €55
Jefferies Houden €29

Vriendelijke groet, Broer Konijn
Broer Konijn
1
Bericht van IEX vandaag over het advies van gisteren.

Vriendelijke groet, Broer Konijn
===

IEX verhoogt koersdoel CM.com stevig

Door Redactie op woensdag 4 augustus 2021
Views: 2.822
IEX verhoogt koersdoel CM.com stevig
De IEX Beleggersdesk heeft het koersdoel voor CM.com fors opgetrokken van €40 naar €55.

"CM.com heeft een tweede kwartaal achter de rug waar zelfs de meest optimistische analist niet van durfde te dromen", schrijft analist Niels Koerts in een analyse. Het fintechbedrijf heeft op basis hiervan de omzetverwachting voor 2021 naar boven bijgesteld, maar volgens Koerts is de prognose nog steeds vrij conservatief.

Hij ziet in de halfjaarcijfers aanleiding om de taxaties stevig naar boven bij te stellen en daarmee ook het koersdoel. Ondanks dat de koers sinds de vorige kooptip van de IEX Beleggersdesk van twee weken geleden met bijna 40% is opgelopen, handhaaft Koerts het Strong Buy-advies.

Lees de volledige analyse op IEX.nl.
Broer Konijn
0
Beursblik: geen heel grote verrassingen bij CM.com
Door ABM Financial News op dinsdag 19 oktober 2021
Views: 3.688
Beursblik: geen heel grote verrassingen bij CM.com

(ABM FN-Dow Jones) De kwartaalresultaten van CM.com waren min of meer in lijn met de verwachtingen, hoewel de omzet wel wat tegenviel. Dit stelde analist Nigel van Putten van zakenbank Kempen dinsdag tegen ABM Financial News.

CM.com realiseerde een omzet van 58,2 miljoen euro, circa 5 miljoen euro minder dan waarop Van Putten had gerekend. Wel herhaalde CM.com de omzetverwachting voor 2021, maar de analist denkt toch dat de consensus wat omlaag moet voor dit jaar.

"Maar een sterke softwareverkoop is voldoende om de druk op de brutowinst weg te nemen, en die is leidend", merkte Van Putten op.

De brutowinst uit de kernactiviteiten lag met 16,2 miljoen euro fractioneel onder de 16,3 miljoen euro waarop Van Putten had gerekend. De analist wees op de marge van 29 procent, die liefst 2 procentpunt hoger was dan hij had voorzien. En hier droegen alle segmenten aan bij op jaarbasis. Op kwartaalbasis was de stijging volgens Van Putten vooral te danken aan een betere verkoop van software.

Van Putten verwacht verder dat, op basis van de dalende trend in afgenomen belminuten voor vaccinaties en tests, de gemiddelde omzetschatting van analisten ook voor volgend jaar aan de hoge kant is. Dit kan resulteren in druk op de aandelenkoers van CM.com.
D13H4rdNL
0
Geen grote verassingen, weer 3% eraf, hoe laag kan je zakken?
Wat is er aan de hand bij CM.com?
Broer Konijn
0
Beursblik: Jefferies verlaagt koersdoel CM.com
Door ABM Financial News op donderdag 17 februari 2022
Views: 79
Beursblik: Jefferies verlaagt koersdoel CM.com
Beeld: ABM Financial News
(ABM FN-Dow Jones) Jefferies heeft donderdag het koersdoel voor CM.com verlaagd van 32,00 naar 27,00 euro met een onveranderd Houden advies.

Analist Charles Brennan besloot hiertoe nadat CM.com voorbeurs met kwartaalcijfers kwam.

"De resultaten over 2021 lieten een sterke autonome groei zien, maar in de huidige markt letten beleggers vooral op de winstgevendheid", aldus de analist.

Op dit moment wordt de winstgevendheid van CM nog voor een belangrijk deel gedrukt door investeringen, maar hiervoor gecorrigeerd, ligt de EBITDA-marge volgens de analist op ongeveer 12 procent. Dat betekent volgens de zakenbank dat zodra CM.com de hoge investeringen achter zich kan laten, het winstgevend wordt. Maar 2022 belooft volgens Brennan opnieuw een jaar van investeren te worden. Pas in 2023 denkt Jefferies dat CM.com break-even zal draaien.

Het aandeel CM.com verloor donderdag liefst 12 procent op 21,60 euro.
6 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 16 apr 2024 17:35
Koers 7,220
Verschil +0,120 (+1,69%)
Hoog 7,220
Laag 6,900
Volume 36.163
Volume gemiddeld 35.436
Volume gisteren 35.630