Opties « Terug naar discussie overzicht

Index ETF of opties?

9 Posts
Speedy Spike
1
Heeft iemand hier al eens onderzoek naar gedaan?
Wat is voordeliger?
  • Een ETF kopen die de index volgt, of
  • de index synthetisch kopen met een gekochte call en een geschreven put?
Leefloon
1
quote:

Speedy Spike schreef op 13 november 2021 12:31:

Wat is voordeliger?
  • Een ETF kopen die de index volgt, of
  • de index synthetisch kopen met een gekochte call en een geschreven put?
Het zijn niet goed vergelijkbare posities, door verschillen én mogelijke verschillen. De anders nog te voeren oorlog over kosten per positie even daargelaten.

Een voorbeeld van een verschil is dat in de marginverplichting van de short putoptie het getal 2 kan voorkomen, zodat het onvoldoende kan zijn om 100% van de oorspronkelijke stand van de index in geld als dekking te hebben. Bij een ETF hoef je bij een forse daling niets bij te storten.
Lammetod
1
Goedendag weet iemand waar je een cursus kont volgen over opties , zie wel wat op internet maar zijn vaak in het Engels . Wil liefst een cursus 1 op1 , of klasiekaal . Bedankt
Leefloon
0
quote:

Lammetod schreef op 18 november 2021 10:01:

Goedendag weet iemand waar je een cursus kont volgen over opties , zie wel wat op internet maar zijn vaak in het Engels . Wil liefst een cursus 1 op1 , of klasiekaal . Bedankt
Er is of was gratis en eenvoudig aanbod via Euronext, maar dan loop je al snel tegen een begrijpelijke opmerking aan dat de gegunde blik beperkt is. Hetzelfde zal gelden voor andere opleidingen of kennismakingen, of dat nou een NIBE-opleiding of een cursus Beleggen van een lokale volksuniversiteit is. Zou ik zonder bestaand cursusboek een cursus geven, dan ligt commercieel 1 op 1 niet voor de hand en de kans dat beginners gewezen gaan worden op een on-topic synthetische positie is ook niet zo groot.

Stapsgewijs oppikken kan ook: www.veb.net/derivaten/optiestrategie%... en vele andere stappen en stapjes.

Bedenk dan ook dat bij een cursus al snel teveel aandacht wordt gegeven aan de terminologie, door de examineerbare manier van overdracht van kennis. Als je hier een vraag zou stellen over een Iron Condor, dan is de kans groot dat ik er alleen al om die reden minder snel op zou ingaan. Schoolse kennis.

Synthetisch short, bij gebrek aan beter, noem ik hier weleens bij Heineken, KBC en/of UCB, als iemand zuiver en marktneutraal van een afname van de discount van respectievelijk Heineken Holding, KBC Ancora of Tubize wil profiteren. Zoiets kun je dan ook gewoon eens los online proberen op te zoeken, in voor jezelf behapbare brokken en brokjes. Er is genoeg te vinden, maar de educatieve markt is misschien te klein voor een dure, serieuze 1 op 1 cursus bij jou in het multifunctionele dorpscentrum. Beleggingsstudieclubs heb je ook nog.
Lammetod
1
Bedankt leefloon voor je reactie , zal het eens door lezen en op zoek gaan naar een beleggingsclub hier in de regio van Eindhoven .
Leefloon
0
quote:

Lammetod schreef op 18 november 2021 12:07:

op zoek gaan naar een beleggingsclub hier in de regio van Eindhoven .
Er zijn er genoeg, beleggingsSTUIDIEclubs, inclusief in omliggende plaatsen zoals Valkenswaard en Nuenen. Zelfs eentje exclusief voor vrouwen, volgens een recent artikel in het ED: www.ed.nl/valkenswaard-waalre/beleggi...

Het voor lezers aantrekkelijk gemaakte rendement krijgt misschien iets teveel aandacht in zo'n artikel; in werkelijkheid verwacht ik dat je er alleen én samen prima kunt werken aan je eigen en aan elkaars kennis. Voor elkaar, door elkaar, met elkaar, en al lerende doet men (een beetje).

Kun je kiezen, makkelijk bereikbaar zijn ze niet altijd, dan zou ik op basis van een vestigingsadres gevoelsmatig gaan voor een "middenstandswoning". In een volkswijk kan het misschien iets teveel gaan over andere onderwerpen, zoals het "beleggen" in PSV-fancoins en in suboptimale hefboomproducten (oninteressante opties in een complexe, struisvogelvriendelijke verpakking), en in een villawijk gaat het misschien iets teveel over hoe geweldig een geslaagde, sherrydrinkende onzinverkoper zichzelf en zijn indrukwekkende portefeuille vindt. Zeer overdreven gesteld, en liever de villawijk dan de volks- of studentenwijk.
Lammetod
1
Bedankt Leefloon ik zelf kom uit Oirschot . Ongeveer 16 km van Eindhoven . Geeft u ook uitleg van opties
Leefloon
0
Op een Google-kaart, met "beleggingsstudieclub" als zoekterm, ligt www.cylex.nl/bedrijf/beleggingsstudie... (in Acht) het meest dichtbij. Maar de voorkeur mag uiteraard naar een andere gaan. Of naar een eigen, maar zelf eentje beginnen kan door wet- en regelgeving ingewikkeld zijn en kan het leerdoel voorbij schieten wanneer de leden per se gezamenlijk willen beleggen. In erbij aan- of aanwezige deskundigheid kan dan ook verschil zitten. Weet niemand veel, kun je met iemand zitten die alleen maar als een spons veel opties wil gaan leren, een ander zeurt alleen maar over bitcoins, een derde wil graag slachtoffer van CFD's worden, en een ander lid is op zoek naar concrete tips. Misschien wel gezellige avonden, maar dan heb je pech met de samenstelling.

Zelf volg noch geef ik relevante "hobbycursussen", al is het omdat de vraag groter zal zijn dan het aanbod van studiemateriaal. Datzelfde zie je terug op websites, maar er vrij snel "het voert nu te ver om daar op in te ..." staat. Ik heb ook niet zoveel met schoolse kennis, zoals dat een constructie een Twisted Butterfly with a Third Wing zou kunnen heten. Ik reageer hier weleens, bepaal dan zelf waarop ik reageer, en ben niet van plan om een cursusachtige serie artikelen te gaan schrijven. Professionele opleidingen ken ik overigens beter, soms zelfs inclusief bijdragen daaraan, maar die opleidingen zijn niet zo geschikt voor beginners. Niet vanwege het niveau, maar omdat die opleidingen andere doelen hebben. Dat als jij met een eenvoudige vraag naar een eenvoudige beleggingsadviseur gaat, dat het dan niet de beleggingsadviseur is die water ziet branden.

De meesten zullen stapsgewijs iets oppikken; kan orgeorganiseerd ook, en dat zullen de meesten doen. Ik suggereer hier links of rechts ook weleens opties, dus het onderwerp komt weleens voor. Overwegend kortlopende short putopties, gedekte short callopties om bij een (m.i.) nauwelijks interessant "houden"-aandeel de boel te redden door het dividend aan te vullen met zogeheten synthetisch dividend, of door bij een hoge discount van Heineken Holding "short" te gaan met een synthetisch aandeel (long putoptie, short calloptie) Heineken en door dan Heineken Holding te kopen. En soms verwijs ik naar een online optiecalculator, omdat je daar door verschillende getallen in te vullen ook al kunt leren wat de invloed is van bijvoorbeeld volatiliteit.

Aan Sem van Berkel-optieconstructies doe ik in principe niet, dat je een halve kerstboom opzet en netto nog 3 euro ontvangt ook, en op fora doe ik liever ook niet al te interessant of moeilijk over de zogeheten "grieken" bij opties. Dan raak je velen kwijt, ondanks dat ook daar online uitleg over te vinden is. Ik houd het er liever bij dat wanneer jij aandelen koopt waarvan ik weinig verwacht, dat ik dan kan beginnen met een beter renderende mogelijke instap met een bepaalde geschreven putoptie, en dat als je de aandelen met je koopbereid dan verkrijgt dat je het dividendje dan aanvult met een bepaalde gedekte geschreven/verkochte calloptie. Opties als beleggingsinstrument dus, en passend bij iemands mogelijk eigen visie op z'n aandeel (of andere onderliggende waarde). Met begrippen die stuk voor stuk te vinden en te leren zijn.

Tenslotte kan bij hobbycursussen het niveau ook nogal wisselend zijn. Ik zag bij een regionale Volksuniversiteit wat aanbod, maar dan betaal je daar relatief veel voor slechts 8 avonden, zonder zelfstudieboeken of naslagboeken. Dan kan zelfs een Opties voor dummies-achtig boek al beter en goedkoper zijn. Boeken die ik ken noch lees, dus wat dat betreft geen aanbeveling. De materie valt wel mee, dan langzaam en zonder in de praktijk blunders te begaan iets met eigen tempo oppikken kan ook.
fefra
0
Na het lezen van een artikel over quantum technologie ben ik erg enthousiast geworden. Er word gesproken over een nieuw zeer veilig internet die ontwikkeld is vanuit quantum technologie. Mijn vraag is welke bedrijven of ETF zijn er op de beurs te vinden die hier mee te maken hebben
9 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
874,67  -9,40  -1,06%  18:05
 Germany40^ 17.760,40 -1,48%
 BEL 20 3.796,92 -1,47%
 Europe50^ 4.927,07 -1,15%
 US30^ 37.794,75 +0,25%
 Nasd100^ 17.717,55 +0,14%
 US500^ 5.051,24 -0,19%
 Japan225^ 38.426,12 -0,70%
 Gold spot 2.387,95 +0,20%
 EUR/USD 1,0619 -0,06%
 WTI 84,74 -0,38%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

Avantium +5,13%
FASTNED +2,27%
Air France-KLM +2,00%
DSM FIRMENICH AG +1,84%
CM.COM +1,69%

Dalers

ArcelorMittal -6,90%
Aperam -6,68%
JUST EAT TAKE... -4,85%
SBM Offshore -4,17%
RANDSTAD NV -3,69%