Arcelor Mittal « Terug naar discussie overzicht

ArcelorMittal Mei 2022

563 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 25 26 27 28 29 » | Laatste
03har
7
Nieuwe maand, hoe staat ArcelorMittal ervoor na een bewogen jaar.

De cijfers zijn duidelijk:
Ebitda 19,4 Miljard
Shipments 63 MT
Ebitda/ton 308
Bookvalue/aandeel 50,78
earnigs/aandeel 13,53

Voorwaar dit zijn cijfers waarmee je thuis kunt komen.
Nu nog de toelichting die erbij hoort komende donderdag van Mittal jr.
Zonder toelichting zou je zeggen boekwaarde/aandeel 50,78 moet de ‘komende’ koers zijn.

Maar……
Koers is de verwachting, en de verwachting laat nogal een aantal open eindjes zien.
1: Hoe reageert mr. Mittal op Glass Lewiss m.b.t. de 29 (steel/mining 16/13) dodelijke ongevallen.
2: Hoe om te gaan met de weerstand in Liberia
3: Wat te doen met Acciaierie (ex. Ilva), het lease contract eindigt eind mei. Dan moet Arcelor beslissen, doorgaan of stoppen!
4: Hoe ontwikkeld de situatie in Ukraine zich.
5: Energieprijzen en CO2 uitstoot

Rode draad, voor Arcelor, is deze is natuurlijk de samenhang van deze problemen. M.a.w. hoe e.e.a. af te stemmen opdat alle processen en dan met name de eindprocessen (bekleed) maximaal worden benut.
De vraag naar Crude steel zal steeds groter worden, daarvoor is nodig meer erts en meer pig-iron.
Liberia laat dit tot op heden afweten (verwachting = van 5 naar 15 MTA).
Productie staal in U.S. is weggevallen.

Gelukkig loopt Brazilië als een trein, zowel erts als de interne vraag naar staal als wel aanvoer van plakken naar Calvert, hoewel de verwachting is dat de interne (Brazilie) vraag zal terug lopen.
De strategische aankoop van de HBI plant Voest Alpine, plus de nieuw te bouwen EAF in Calvert zorgt dat de walserijen in de U.S. weer hun eigen voeding krijgen, die na de verkoop van de staalfabrieken in de U.S. uit Brazilië/Mexico moest komen.

India loopt naar verwachting, zowel staal als erts, met een goedkoop en lange termijn gas contract vanuit de P.G. zijn ook de energie kosten daar te overzien. Investeringen lopen zoals verwacht.

Blijft over zorgen kindje Europa, ex. ILVA blijft achter, hierdoor blijft de 2e grootste staalverbruiker in Europa (Italia) schreeuwen om ijzer. Normaal kwam dit uit Ukraine, India, Turkije of Rusland. Daar moet nu een alternatief voor worden gevonden. Dit betekend dat de verwachtingen/productie van Liberia heel belangrijk gaat worden. (ebitda/ton is voor Europa zo laag door o.a. het erts probleem).
Daarom is de ebitda/ton van Brazilië veel hoger, 355 t.o.v. de 202 van Europa.
Toekomst: de vraag naar staal, vreemd dat men zich afvraagt wat deze gaat doen, er ligt een heel groot land in puin, 2 grote legermachten hebben de helft van hun materiaal omgevormd tot schrot.

Over de staal vraag hoeven we ons dus niet meer druk te maken deze zal groot worden. Vraag blijft of deze kan worden ingevuld zoals we zouden wensen, zonder Russen/Chinezen.

Veel eigen geld, weinig schulden, veel investeringen op stapel. We gaan het zien, komende week antwoorden van mr. Mittal, en daarmee komt de koers weer terug naar waardes waar het hoort te zijn. Dit is richting de boekwaarde/aandelen en dat is (richting) 50,78.
Ik wens u veel succes de komende week.

03haR
03har
0
Ik neem aan dat Voda actie onderneemt om de titel aan te passen (mei 2022 ipv 2021, sorry voda gaat gewoonte worden.

03haR
voda
1
ArcelorMittal Brasil Achieves Best Results in History in 2021

Strategic Research Institute
Published on :
02 May, 2022, 5:48 am

ArcelorMittal Brasil has released the operating and financial results for 2021 with net revenue of BRL 69 billion & net income of BRL 12.8 billion, best ever performance of the Brazilian operation in a historic year, in which the company consolidated further its leadership, it celebrated 100 years of the long steel segment in the country and pioneered the implementation of the largest seawater desalination plant for industrial purposes in Brazil. EBITDA reached R$ 20.2 billion, up 297% in the same comparison. The EBITDA margin over net revenue rose 14 percentage points to 29%.

ArcelorMittal Brasil said “The expressive performance followed the reaction of the Brazilian economy, after the impact caused by the coronavirus pandemic in the previous year, and its reflection in the strong demand for steel verified in civil construction, industry, automotive, electronics and machinery and equipment, which sought to restore their inventories in view of the recovery in sales and production.”

Production was 13.4 million tonnes of steel and 3.4 million tonnes of ore, an increase of 29.5% and 4.4% respectively. And the sales volume reached 14.1 million tonnes (12.5 million tonnes of steel and 1.6 million tonnes of ore), growth of 18.9% in comparison with the previous year. Of the total sold, 59% were destined for the domestic market and 41% for the foreign market. The results include the Brazilian steel and mining operations and the operations of the subsidiaries of Acindar in Argentina & Unicon in Venezuela.
Tjohn
0
Judge
0
Neen inderdaad er moet al info zijn die wij niet weten. Zo hard naar beneden al meer dan een week en dat voor de cijfers. Wat is er toch gaande???
staalfreak2
0
quote:

Judge schreef op 2 mei 2022 10:09:

Neen inderdaad er moet al info zijn die wij niet weten. Zo hard naar beneden al meer dan een week en dat voor de cijfers. Wat is er toch gaande???
Oorzaak economische cijfers Eurozone?
De koersen gingen over een breed front omlaag, maar nu weer terug omhoog.
Het lijkt wel een mini flash crash...
Sirlander
0
quote:

staalfreak2 schreef op 2 mei 2022 10:13:

[...]

Oorzaak economische cijfers Eurozone?
De koersen gingen over een breed front omlaag, maar nu weer terug omhoog.
Het lijkt wel een mini flash crash...
Inderdaad, tot dezelfde conclusie gekomen.
Om 9u59 mini crash.
www.tijd.be/markten-live/nieuws/aande...

iemand volledig artikel?
Sirlander
0
(ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen openden maandag al met verlies, maar iets voor tien uur kwamen de koersen nog veel verder onder druk te staan.

Zo daalde de AEX van iets onder de 700 punten naar 681 punten. De Bel20 index daalde van 4.081 punten naar 3.891 punten.

Navraag door ABM Financial News onder beurskenners leverde vooralsnog geen verklaring voor de crash op.
SteelFollower
1
Kan tijdelijke agressieve bodemvorming zijn om bij cijfers weer de weg omhoog te hervinden.
Sirlander
0
(ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen noteren maandag rond het middaguur lager, na een flash crash.

De breed samengestelde STOXX Europe 600 index daalde bijna een procent tot 446,14 punten, de Duitse DAX presenteerde een verlies van 0,7 procent op 14.003,24 punten en voor de Franse CAC 40 resteerde een min van 1,3 procent op 6.447,07 punten. De beurs in Londen blijft vandaag gesloten, net als de Chinese aandelenmarkten.

De Europese beurzen openden maandag al met verlies, maar iets voor tien uur kwamen de koersen nog veel verder onder druk te staan.

Volgens analist Corné van Zeijl van Actiam had de 'flash crash' te maken met enkele verkeerde berekeningen bij de totstandkoming van futures, vooral op diverse beurzen in het noorden van Europa. Zo daalde de Zweedse hoofdgraadmeter OMX kortstondig met liefst 7 procent, voordat de index herstelde tot een verlies van iets meer dan 2 procent.

Volgens persbureau Reuters heeft Euronext in Oslo gereageerd dat het geen aanleiding vond voor de snelle daling van de koersen. Euronext zegt een "routineonderzoek" te starten naar de forse terugval.

De beurzen liggen er al een tijdje slecht bij. Voornamelijk de stijgende rentes en hoge inflatie zetten de waarderingen onder druk, aldus beleggingsspecialist Justin Blekemolen van Lynx. "Vanwege inflatieperikelen en supply chain problemen zijn veel bedrijven ook nog eens voorzichtig in hun outlook", aldus Blekemolen.

Vanochtend liet Vestas weten flink te worden getroffen door de oorlog in Oekraïne.

Volgens Blekemolen wordt het een spannende week, met onder meer het rentebesluit van de Federal Reserve dat op de agenda staat. De Amerikaanse centrale bank zal vermoedelijk de beleidsrente met 0,5 procentpunt verhogen. "Met kwartaalcijfers van onder andere Pfizer, Starbucks, eBay, Airbnb en Uber wordt het allesbehalve een rustige beursweek", zo waarschuwde Blekemolen.

Op macro-economisch vlak bleek dat de industrie van de eurozone in april wederom is gegroeid, al vertraagde de groei wel. De inkoopmanagersindex voor de industrie van de muntunie bleek te zijn afgenomen van 56,5 in maart naar 55,5 in april, het laagste niveau in 15 maanden. In Duitsland, Spanje en Italië groeide de industrie minder hard, terwijl in Nederland en Frankrijk de groei juist aantrok.

In een toelichting zei hoofdeconoom Chris Williamson van S&P Global dat het tekort aan componenten verergerde door de oorlog in Oekraïne en de nieuwe coronalockdowns in China. Verder drukten de gestegen prijzen en de toegenomen onzekerheid over de economische verwachtingen op de vraag.

Het muntpaar euro/dollar daalde verder tot 1,0525. De olieprijzen daalden met meer dan drie procent.
Gotcha70
1
quote:

Sirlander schreef op 2 mei 2022 12:22:

Foute berekening...
Je stoploss moet maar eens afgaan... kan toch niet.
ze zijn er naar aan het gissen.

verkeerde berekening in Noorwegen
Londen dat vandaag niet open is
grote speler die aandelen aan het dumpen is
Sirlander
1
quote:

Gotcha70 schreef op 2 mei 2022 13:51:

[...]

ze zijn er naar aan het gissen.

verkeerde berekening in Noorwegen
Londen dat vandaag niet open is
grote speler die aandelen aan het dumpen is
Lijkt er toch op dat er iets is misgelopen.
Alle aandelen gingen even naar -10%.
Hoe ze dat gaan rechttrekken, is mij een raadsel.

Een handelaar maakte een fout... serieus foutje.
Sirlander
1
Even voor 10 uur gingen de Europese beurzen met een duikvlucht naar beneden. De Stoxx Europe 600 zakte plots bijna 3 procent, de Bel20 verloor bijna 5 procent, om daarna weer te herstellen.

Op de beurs van Stockholm ging de sterindex OMX in amper vijf minuten tijd 8 procent lager, om vervolgens het verlies grotendeels goed te maken.

Volgens handelaars is de verkoopgolf in Europa zo goed als zeker het gevolg van een “flash crash” in Noord-Europa. Wat die flitscrash heeft veroorzaakt, is niet meteen duidelijk. Volgens beursuitbater Nasdaq Stockholm gaat het niet om een technische fout en is er ook geen sprake van een buitenlandse systeemaanval. “Het is duidelijk dat de oorzaak van de val een substantiële transactie is door een marktspeler”, aldus nog een woordvoerder van de beursuitbater.

Feestdag in Groot-Brittannië en Ierland
Mogelijk maakte een handelaar een fout, met een felle reactie van de markt tot gevolg. Die felle beweging kan ook nog eens versterkt zijn doordat er niet zoveel handel is. In Groot-Brittannië en Ierland zijn de beurzen immers dicht wegens een feestdag.
RL04
0
Wat is jullie verwachting voor de komende dagen? Zal het nog verder zakken voor de cijfers?
Realistisch observeren
1
Ik verwacht een opleving tot 17:30 op woensdag met een koers rond euro 28,50.
Dan komen de cijfers op donderdag.
Als deze voldoen aan de consensus dan gaan we weer terug naar de richting van euro 32.
Gaan ze ons positief verrassen dan gaan we de hogere zones opzoeken richting de euro 40.

Ik verwacht een uiterste bodem indien sentiment slecht blijft van euro 26,50.

Verder hoop ik dat het zo gaat verlopen, maar een glazen bol heb ik uiteraard ook niet.
563 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 25 26 27 28 29 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 2 jun 2023 17:37
Koers 24,930
Verschil +1,110 (+4,66%)
Hoog 25,010
Laag 24,145
Volume 3.682.589
Volume gemiddeld 3.358.288
Volume gisteren 2.622.229