Aroundtown SA « Terug naar discussie overzicht

Forum AROUNDTOWN S.A. geopend

69 Posts, Pagina: 1 2 3 4 » | Laatste
IEX - Forummoderator
0
Aroundtown SA is a Luxembourg-based company, which is engaged in the real estate sector.
The Company invests in commercial and residential, income generating, properties primarily in Germany and the Netherlands.

The commercial properties are held by the Company and in addition Aroundtown SA holds interest in Grand City Properties SA (GCP), a real estate company that focuses on investing in opportunities in German residential real estate markets. Grand City Properties SA portfolio is located mainly in Berlin, North Rhine Westphalia, Dresden, Leipzig, Halle, Nuremberg, Munich, Mannheim, Frankfurt, Bremen and Hamburg.

The Company's subsidiaries are: AT Securities BV, ATF Netherlands BV and Camelbay Ltd, among others.

Groet Henk
Altijd
0
Interessant vastgoedfonds, waar ik op stuitte bij een bericht over geshorte aandelen. Aroundtown SA bouwt en verhuurt hotels, winkels, kantoren, logistiek en residentieel (huizen, 35%), Berlijn en andere grote Duitse steden, in stadscentra. Ook in NL heeft men vastgoed in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag.

Kennelijk heeft de markt twijfels bij de financiering vanwege de opgelopen rente. De komende paar jaar heeft AT echter nog weinig financiering nodig en men is er capabel in. Balanstotaal 29 miljard.
Dit jaar wordt dividend overgeslagen om een robuuste buffer te hebben voor financiele stormen. Dat verklaart ook het aantal shorters (tot 16% las ik, op shortsell 6% van shorters boven 0,5%).

Het aandeel ging 9 jaar geleden naar de beurs voor 6 euro, en staat nu op 1,30. Volgend jaar is men nu nog van plan wel dividend uit te keren van 0,24 euro. Een rendement van 20%, mocht dat zo uitpakken.

Wie is er heel handig met financiering en hoe ziet het eruit voor AT de komende jaren? Staat het aandeel laag omdat bonds geconverteerd kunnen worden in aandelen? Benieuwd of er nog meer beleggers in NL zijn die het fonds volgen.
Altijd
0
Standard & Poor heeft eind afgelopen jaar een analyse gedaan en raten het fonds op BBB+
HJW
0
Altijd
0
Hi HJW,

Sorry, je post over het hoofd gezien. Ja, ze ze hebben 34% in GCP, high end woningen in Dld. Ter diversificatie, verder zijn ze groot in kantoren, retail, hotels en beperkt in distributie. Kantoren hebben het moeilijk, na covid neemt het kantoorgebruik eerder af dan toe, hotels komen juist op adem en veel contracten zijn afhankelijk van de bezettingsgraad, retail doet het goed en distributie eveneens. AT1 verkoopt vastgoed om de eerste obligaties in 2025 te kunnen herfinancieren. Ze zijn zelf vol vertrouwen dat dit alles wel gaat lukken; de rentekosten zijn op te brengen, onder meer door verhoging van de huren. De inflatie speelt ze natuurlijk ook in de kaart.
Altijd
0
Vandaag weer een vette plus, het aandeel heeft even op 90 cent gestaan (2 maand geleden) maar staat nu fier op 1,12 door positieve berichten van een sectorgenoot. Ik had nog een zwaar dal verwacht waarbij 50% van de waarde nogmaals zou verdampen maar misschien hebben we de bodem al gezien. Mocht dat zo zijn, dan zit een verdrievoudiging van de koers binnen 2 jaar wel in het vat...afhankelijk van het renteniveau natuurlijk. Geld wordt niet meer gratis.
HJW
0
Dank voor je reactie Altijd. Ik las recent nog een artikel op SeekingAlpha waarin iemand met statistiek aantoonde dat REIT's gemiddeld genomen na dit 'soort' slechte jaren met gemiddeld 30% stijgen. Ik hoop van harte dat achteraf zal blijken dat veel verkopers naar de uitgang 'moesten' rennen en dat daardoor de koersuitslagen overtrokken zijn.

Ik reken op herstel en t.z.t. een prachtig dividendrendement.

Kijk jij ook wel eens naar Adler?
Altijd
0
Hi HJW, leuk, weer een post hier. Vandaag weer een uitstekend resultaat, met 7% in de plus, niet voor het eerst deze week. Hard omhoog, langzamer dalen. Toen ik Aroundtown op het spoor kwam begreep ik dat ze erg hard geshort waren. Als de shorters alles terug zouden willen kopen wat ze al verkocht hebben aan aandelen, is dat voor 200 dagen beurshandel, en dan moet alles worden opgekocht door de shorters. Als ze niet failliet gaan, loopt het aandeel de komende jaren weer hard op. Het komt af van 6 a 7 euro, maar dat was in de tijd van bijna gratis geld. Als AT de inflatie goed kan doorberekenen en uiteindelijk ook extra rentelasten komt het goed en staan we zo weer op 3 euro. Kopen als een ander verkoopt. Ik had wel verwacht dat AT nog zou dalen richting 50 cent. Dat doen ze niet, tot nu toe en dat is al de eerste winst. Op het dieptepunt kopen is makkelijker dan gezegd.
Altijd
0
Mooie aan AT vind ik ook nog dat ze zowel hotels, als winkels, als distri als woningen doen. Mooie mix, waarvan een deel wel slecht draait (7% leegstand). Zal wel weer goedkomen op hun tripple premium A locatie..
Altijd
0
Adler ken ik nog niet, maar wil ik best ook eens naar kijken. Ik ben wel een belegger die niet erg aan spreiding doet; of ik geloof ergens in of ik laat het links liggen. Wat vindt je zelf van Adler?
Altijd
0
Ik heb het nieuws van de laatste dagen gescand over Aroundtown. Citadel Advisors LLC heeft een nieuwe shortpositie geopend met 7 miljoen aandelen, zijnde 0,54% van het totaal.
Het management van Arroundtown wil het aantal aandelen AT1 uitbreiden van ruim 15 miljoen naar 30 miljoen aandelen, waarbij men op ieder moment in de tijd en zonder verdere motivatie de aandelen op de markt kan brengen; enerzijds voor het ophalen van kapitaal, anderzijds om gebruik te maken van mogelijkheden in de markt. Hierover gaat binnenkort gestemd worden voor de tweede maal in een buitengewone aandeelhoudersvergaring; de eerste maal waren er niet voldoende stemmen om het besluit rechtsgeldig te laten zijn.
Op het Duitse forum volg ik de ontwikkelingen (andere fora bestaan eigenlijk niet): www.boersennews.de/community/diskussi... Dit is een leuke video: www.youtube.com/watch?v=dzJkwdkD6d0
Altijd
0
Erratum: van 15 miljoen naar 30 miljoen euro in aandelen van 1 cent. Dat is dus een verdubbeling naar 3.000.000.000 aandelen. Waarmee tegen de huidige koers zo'n 1,5 miljard euro uit de markt kan worden gehaald.
Altijd
0
Aroundtown laatste 2 maanden met 40% gestegen tot 1,40. Op het Duitse forum spreekt men over stijging tot 2 euro einde jaar, als die rente ophoudt met stijgen, en dat verwacht men gemiddeld wel.
Altijd
0
H1 cijfers binnen. Geen verrassingen. 11% leegstand kantoren, FFO 1 gestegen, 1,2 miljard afschrijvingen (6%), maar alles in lijn met verwachtingen. 1,2 miljard aan leningen teruggekocht met 20% korting. Geen financieringsbehoefte tot 2026.
Altijd
0
Maar wel 10% erbij vandaag. Dat maakt deze investering geweldig en het einde is nog lang niet in zicht.
Altijd
0
www.mynewsdesk.com/de/aroundtown/pres...
Voor de 7e maal goud in Epra Best Practices Recommendations. Dat is een behoorlijke zekerheid dat er niet gesjoemeld wordt met cijfers. Hoogst betrouwbaar bedrijf. Helaas met lage koers door rente, maar te ver doorgeslagen (mijn mening). Er komen weer koersdoelverhogingen door analisten. Gisteren na een dipje weer 8% erbij. Inmiddels staat de koers op 1,60. Paar maal bijgekocht in de tussentijd. Denk erover om nog minder te spreiden en meer in vastgoed (AT, GCP - dochteronderneming, ETF vastgoed wereldwijd) te duiken. Deze positie met AT houdt mijn portefeuille in het groen iedere keer.
Altijd
0
Der österreichische Investor Georg Stumpf steigt beim Gewerbeimmobilienkonzern Aroundtown ?AT1 ein. Stumpf hat sich bis zu 10,04 Prozent an dem börsennotierten Unternehmen gesichert, wie aus einer Stimmrechtsmitteilung vom Sonntagabend hervorgeht. 0,93 Prozent hält Stumpf bereits, 9,10 Prozent kann er bis Ende Mai 2024 erwerben. Das Paket hätte zum Schlusskurs vom Freitag einen Börsenwert von gut 250 Millionen Euro. Von wem er die Aktien kauft, geht aus der Mitteilung nicht hervor. Stumpf war in Österreich durch den Bau des "Millennium Tower" in Wien bekannt geworden. In Deutschland hält der Milliardär die Mehrheit an Exyte, einem Stuttgarter Anlagenbauer für Reinräume zur Chip-Produktion.
Altijd
0
Met in een dalende beurs +4% op 1,70 nu. Dat is rap gegaan, van 0,95 in maart tot 1,70 nu. Zijn er eigenlijk meelezers en wat vinden jullie dan dit aandeel?
Altijd
0
En weer 8% erbij. Op het Duitse forum komt de 2 euro al dichtbij. Een verdubbeling van de eerste aankoop. Dit wordt een leuk dagboek.
69 Posts, Pagina: 1 2 3 4 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 6 dec 2023 17:35
Koers 2,412
Verschil +0,029 (+1,22%)
Hoog 2,425
Laag 2,357
Volume 3.633.628
Volume gemiddeld 6.054.350
Volume gisteren 4.970.816