De moraalridder ...

4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
bp5ah
1
Dat is de heer A.Q.W. de Wild, zowel actief op het Kpn- als Cmg forum. De heer de Wild vindt de aandelen Kpn te duur en ook aandelen Cmg worden door hem nauwlettend met commentaar begeleidt op hun weg naar beneden. Misschien heeft u ook een VISIE heer de Wild, een visie waar wij als DOMME beleggertjes ook wat mee kunnen. Wat is bijvoorbeeld de bodem van CMG, en wat die van KPN, want als je dat weet ben je koopman, en dat wordt niemand van verhaaltjes zoals u die plaatst na weer een daling van een aandeel. Ik kan me beter vinden in Jongmanskees die tenminste aangeeft of ie wat koopt of niet, u doet dat niet. Ik zie het zo KPN is een geheide koop op deze koers, zeker met in het achterhoofd de 1e kwartaalcijfers op 21 mei a.s, die m.i. voor een koersopleving zullen gaan zorgen. CMG gaat misschien nog terug tot euro 2.20 of daaromtrent maar is ook dan zeker koopwaardig voor de beleggers met een wat langere horizon, ik zie euro 3.50 nog wel weer terugkeren. Gr.
[verwijderd]
1
De Hr de Wild vindt alle aandelen waarover hij schrijft - op diverse forums - steevast te duur; hij suggereert ze te zullen kopen op steeds zo'n pakweg 30-40% lagere koers; mijn inziens koopt hij nooit wat maar praat er graag over. Verder laat hij ons gaarne in het ongewisse een DayTrader KT of LT belegger te zijn, maar dat zal wel bij zijn ""ïmage"" horen welterusten
A.Q.W. de Wild
7
Beste BP5AH, Ten aanzien van CMG verwijs ik ook naar mijn posting van gisteren gericht aan Jongmanskees. Ik denk dat een LT belegger die ergens tussen de €2,00 en € 2,40 aankoopt een redelijke kans maakt om wat te gaan verdienen aan een prima kwaliteitsaandeel die op dit moment natuurlijk nog wel in een slecht draaiende markt moet opereren. Een KT belegger belegt o.a. op basis van TA. Ik verwacht dat de KT binnenkort waarschijnlijk ook zaken kan gaan doen (waarschijnlijk ergens tussen de genoemde koersen aankopen en zodra de rit omhoog stagneert er weer snel uitstappen). KPN is op dit moment fundamenteel nog een slecht draaiende onderneming. Het bedrijf heeft ook de zaken financieel nog niet volledig op orde (er is overigens al wel het één en ander in positieve zin opgepakt) en opereert daarnaast in een nog slecht draaiende telecommarkt. Vandaar mijn advies om dit aandeel op dit moment nog niet voor de lange termijn aan te kopen als de koers beduidend boven de 3 euro zit. Dit neemt niet weg dat je er voor de korte termijn af en toe best in kunt beleggen: ook slechte aandelen maken op koersen die aan de hoge kant zijn af en toe toch aardige ritjes omhoog. Als je weet dat het aandeel te duur is dan steek je de winst na een kort ritje omhoog ook op tijd in je zak en ga je niet zitten wachten op overdreven koersdoelen die sommige analisten voor KPN hebben afgeven. Doe je dat laatste wel dan naak je ook de ritten omlaag mee en daardoor verdien je vrijwel niets of maak je zelfs verlies. Ik sluit overigens zeker niet uit dat KPN over 1 à 2 jaar alsnog een aanrader kan gaan worden. Uit reacties van enkele personen op het KPN en ook op het CMG forum maak ik op dat zij zonder het te beseffen in veel te dure aandelen hebben gezeten en met hun aandelen daardoor onnodig zeer grote ritten omlaag hebben gemaakt. Waar een rationele belegger een dergelijke daling verwacht en als hij zijn aandelen nog niet had verkocht deze direct gaat verkopen zodra de koers de verkeerde kant op gaat bewegen daar hebben zij gewoon met droge of natte ogen hun geld "over de balk gegooid". Beleggen is ook tijdig verlies durven nemen. De kunst van beleggen is o.a. om tijdig even aan de kant te durven gaan staan: koop je aandelen later gewoon weer terug tegen sterk verlaagde koersen van mensen met "bleke gezichten"(een rit omlaag is immers veelal geen pretje). Veel beleggers kunnen of durven geen beslissing te nemen:ze blijven vaak in de aandelen van één of enkele bedrijven hangen die veelal op dat moment helemaal niet de beste vooruitzichten hebben(vaak is er zelfs sprake van een emotionele band met bepaalde bedrijven en sommigen denken zelfs de koers omhoog te kunnen praten). Succes. Het bovenstaande is geen advies om tot aan- of verkoop van aandelen over te gaan.
4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 1 jan 0001 00:00
Koers 0,000
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 0,000
Laag 0,000
Volume 0
Volume gemiddeld 0
Volume gisteren 0