Bitcoin omlaag in afwachting libra-discussie

Door AFN op 23 oktober 2019 16:33 | Views: 3.261

Bitcoin omlaag in afwachting libra-discussie

AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Cryptomunt bitcoin zakte woensdag in waarde in afwachting van de hoorzitting van Facebook-baas Mark Zuckerberg in het Huis van Afgevaardigden. Daar moet hij verantwoording afleggen over Facebooks virtuele betaalmiddel libra, waarmee gebruikers aankopen zouden kunnen doen in Messenger of WhatsApp.

Volgens kenners staat er veel druk op het Facebook-project, onder meer vanuit Washington. Dat maakt het ook minder waarschijnlijk dat cryptovaluta snel 'mainstream' zal worden.

De bitcoin verloor woensdagmiddag 8,7 procent in waarde tot 7531 dollar, zo blijkt uit data van Coinmarketcap dat de waarde van de munt bij verschillende beurzen weegt. De munt zakte daarbij tot het laagste niveau sinds juni dit jaar. In het kielzog gingen ook andere crypto's als ether en litecoin omlaag.

Mogelijk speelt ook het nieuws dat Alphabet-dochter Google een computer heeft gebouwd die 'kwantum suprematie' heeft bereikt de munt parten. De computer zou een berekening in 200 seconden kunnen uitvoeren wat de snelste supercomputers circa 10.000 jaar zou kosten. Crypto-sceptici menen dat die vooruitgang het begin van het einde van crypto's kan zijn.

Reacties

3 Posts
elschenk
0
Die snelle computer zie ik nog niet gebruikt worden door Google om bitcoins te minen, dus hoezo een bedreiging voor de crypto's?
Mijn Vriend
0
De Libra, alsof de Sucker niet al genoeg data mijnt met FB, Whatsapp, etc. En dan nog Cambridge A.
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.