Kleine uitslagen op Wall Street

Door AFN op 18 november 2019 19:46 | Views: 1.595

NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenbeurzen stonden maandag tijdens de middaghandel in New York rond de slotstanden van vrijdag. Wall Street lijkt weer wat voorzichtiger over een mogelijke deal tussen Peking en Washington in de zich voortslepende handelsoorlog. Die hoop was vorige week juist weer wat aangewakkerd.

De Dow-Jonesindex omstreeks 19.30 uur (Nederlandse tijd) 0,1 procent hoger op 28.017 punten. De brede S&P 500 steeg een fractie tot 3121 punten en technologiegraadmeter Nasdaq ging ook met 0,1 procent omhoog, naar 8546 punten.

Handelsvertegenwoordigers zouden dit weekend een "constructief" gesprek hebben gehad over de eerste fase van de handelsdeal die momenteel wordt uitonderhandeld. De Chinese centrale bank verraste op zijn beurt met het verlagen van de zogenoemde zevendaagse reporente. Dit zorgde voor speculatie over meer stimuleringsmaatregelen voor de Chinese economie.

Trump

Verder had president Donald Trump een ontmoeting met Federal Reserve-baas Jerome Powell. Daarin is volgens de twee veel besproken, maar het hoofd van de centrale bank zou Trump geen verwachtingen over het monetaire beleid hebben gegeven.

Computer- en printerfabrikant HP zakte 1,5 procent. Het bedrijf wees een ongevraagd overnamebod van kopieermachine- en printerfabrikant Xerox af. HP wees onder meer op de schuldenberg die een deal zou opleveren.

Cosmeticaproducent Estée Lauder maakte op zijn beurt bekend de aandelen van het Zuid-Koreaanse Have & Be die het nog niet bezit over te nemen. Estée Lauder betaalt 1 miljard dollar voor twee derde van de stukken. Het aandeel won bijna 1 procent.

Luchtvaartshow

Ook was er belangstelling voor de luchtvaartsector. In Dubai is momenteel een grote luchtvaartshow aan de gang. Luchtvaartbedrijven gebruiken dergelijke shows doorgaans om grote deals aan te kondigen. Vliegtuigmaker Boeing (min 0,7 procent) zag een grote bestelling van Etihad Airways deels geannuleerd worden.

De euro noteerde op 1,1079 dollar, tegen 1,1080 bij sluiten van de Europese beurzen eerder op de dag. Een vat Amerikaanse olie werd 1,7 procent goedkoper op 56,72 dollar. De prijs van Brentolie zakte 1,9 procent in waarde, tot 62,14 dollar per vat.

Reacties

2 Posts
Lepre Chaun
0
De nieuwe all time highs op Wall Street van afgelopen vrijdag voor zowel de Dow, de S&P500 als de Nasdaq
En nu weer omhoog op maandag.
Terwijl de AEX weer eens lager sloot .
Matthijs1975
0
Euronext is een beetje van slag. Vrijdag sloten we op 596 en vandaag op 598. Wel degelijk een plusje vandaag.
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.