> 'Alsnog dividenduitkering bij NN in de maak' | Beursonline.nl

'Alsnog dividenduitkering bij NN in de maak'

Door AFN op 7 juli 2020 09:47 | Views: 10.442

'Alsnog dividenduitkering bij NN in de maak'

AMSTERDAM (AFN) - Verzekeraar NN Group zal bij de komende cijferupdate mogelijk alsnog de uitbetaling van interim-dividend aankondigen. Die voorspelling doen kenners van KBC Securities. Ze wijzen onder meer op de sterke kaspositie van de onderneming en de sterke kapitaalbuffers die een dergelijke stap kunnen rechtvaardigen.

Verzekeraars werden eerder door de toezichthouders opgeroepen om dividendbetalingen en aandeleninkoopprogramma's op te schorten tot meer bekend was over de impact van de crisis. Omdat deze beperkt lijkt, worden voorstellen onder normale wijze beoordeeld.

KBC stelt dat de uiteindelijke beslissing over de betaling ligt bij NN Group en niet bij de toezichthouder. De verzekeraar zou de markten kunnen verrassen met een tussentijdse dividenduitbetaling een aandeleninkoopprogramma en uitbetaling van het uitgestelde dividend over 2019, aldus KBC. Zelfs één van de drie opties zou al meer zijn dan verwacht.

KBC handhaaft zijn koopadvies met een koersdoel van 37,50 euro. Het aandeel NN noteerde dinsdag omstreeks 09.25 uur 1,6 procent hoger op 32,11 euro.

Reacties

6 Posts
Dangr
1
Laat dat waarschijnlijk maar weg, natuurlijk gaan ze interim dividend uitkeren. Dat is onderdeel van het beleid en dat wordt nu weer mogelijk gemaakt.
Hierdiepoen
2
Het wordt dikwijls onderschat hoe belangrijk de aandeelhouder is. Maar zo is nu eenmaal:

- geen bedrijven geen economie,
- geen aandeelhouders geen bedrijven,
- geen dividenden geen aandeelhouders.
6 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.