> Investeerder Gilde wil detacheerder DPA van beurs Amsterdam halen | Beursonline.nl

Investeerder Gilde wil detacheerder DPA van beurs Amsterdam halen

Door AFN op 1 maart 2021 20:17 | Views: 4.665

AMSTERDAM (ANP) - De Nederlandse beursgenoteerde detacheerder DPA Group heeft een overnamebod ontvangen van investeerder Gilde Equity Management. Het bod bedraagt 79,8 miljoen euro in contanten. Na afronding van de overname zal de notering van DPA op Beursplein 5 komen te vervallen.

De biedingsprijs bedraagt 1,70 euro per aandeel. Het aandeel DPA sloot maandag op 1,58 euro. De overname wordt gesteund door het hoogste management van DPA. Daarnaast hebben grootaandeelhouders al aangegeven hun stukken aan te zullen bieden aan Gilde. De afronding van de deal moet in het tweede kwartaal van dit jaar plaatsvinden.

DPA-topman Arnold van Mameren zegt dat met de overname door Gilde de groeistrategie van het bedrijf versneld kan worden. "Tegelijkertijd zijn wij van mening dat de biedprijs een eerlijke en directe waarde vertegenwoordigt voor onze aandeelhouders. Daarom steunen wij unaniem het bod van Gilde en bevelen we het aan bij onze aandeelhouders."

Reacties

8 Posts
wikideviking
0
Denk dat een "eerlijk" bod rond 2 euro ligt. DPA is door allerlei herstructureringen e.d. door een behoorlijk dal gegaan tussen 2018 en 2021, langjarige beleggers hebben dit uitgezeten. Net nu de boel redelijk op de rit is en we als aandeelhouders kunnen gaan oogsten, wil Gilde de boel kopen voor een prikkie. Bizar dat de directie dit bod aanbeveelt. Geen zuivere koffie, denk ik.
Charlemagne
0
toen het behoorlijk veel slechter ging stond dit aandeel nog op 9 euro, nu het goed gaat wil iemand wel 1,70 betalen.... tja.... de directie had gewoon nee moeten zeggen..... koopmannen zijn het niet bij DPA.....
DeZwarteRidder
0
quote:

Jean Claude du Balzac schreef op 2 maart 2021 11:25:


Dit zaakje stinkt premie van nog geen 10%........

Wees blij dat iemand deze fluttent wil overnemen.
Peter de Beer
0
[Modbreak IEX: Gelieve op de inhoud van uw berichten te letten, bericht is bij dezen verwijderd. Deze account is geschorst.]
8 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.