> Luchtvaartreizigers mogelijk verwaarloosd door crisisnoodsteun | Beursonline.nl

Luchtvaartreizigers mogelijk verwaarloosd door crisisnoodsteun

Door AFN op 3 maart 2021 19:43 | Views: 2.333

BRUSSEL (ANP/BLOOMBERG) - Luchtvaartpassagiers zijn mogelijk oneerlijk behandeld op het moment dat Europese regelgevers alles op alles zetten om met noodsteun voor maatschappijen te komen. Daarvoor waarschuwde de financiële waakhond van de Europese Unie.

De Europese Rekenkamer zei woensdag begonnen te zijn met een onderzoek. Daaruit moet naar voren komen of de Europese Commissie de rechten van burgers die met het vliegtuig reisden of een vlucht boekten tijdens de coronacrisis voldoende heeft beschermd.

"In tijden van Covid-19 hebben de EU en de lidstaten een evenwicht moeten vinden tussen het behoud van rechten van passagiers en de ondersteuning van noodlijdende maatschappijen", zei Annemie Turtelboom, die als lid van de Europese Rekenkamer het onderzoek leidt. "Wij moeten nagaan of de rechten van miljoenen reizigers in de EU geen zijdelingse schade hebben opgelopen in de strijd om maatschappijen overeind te houden."

Terugbetalingen

Verschillende maatschappijen weigerden vorig jaar om terugbetalingen te doen nadat de pandemie vele vluchten aan de grond hield. Die zadelden de sector op met een verlies van 150 miljard euro. Door de weigering kwamen ze in aanvaring met de Europese regels die maatschappijen verplicht stelt reizigers te compenseren voor geannuleerde vluchten.

De Britse mededingingsautoriteit onderzoekt of de luchtvaartmaatschappijen de rechten van de consument hebben geschonden door terugbetalingen te weigeren. Een woordvoerder van de Europese Commissie was vooralsnog niet bereikbaar voor commentaar.

Reacties

2 Posts
Mijn Vriend
0
KLM heeft mijn ticket ook zelfs gedeeltelijk niet terugbetaald vanwege een zielige vormfout excuus in de aanvraag. Ze doen maar, al voor corona probeerde ik waar mogelijk KLM al te ontwijken vanwege de foute kwaliteit/prijs verhouding, en dat zal in de toekomst nog intensiever zijn.
Knife Catcher
1
Ik vind de rechten van de belastingbetaler minstens zo belangrijk.
We zijn per Nederlander straks tussen de 500 en 600 Euro kwijt om KLM in de lucht te houden.
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.