> Ook vakbond CNV zint op acties bij supermarkten | Beursonline.nl

Ook vakbond CNV zint op acties bij supermarkten

Door AFN op 4 maart 2021 14:04 | Views: 1.669

UTRECHT (ANP) - Vakbond CNV wil ook acties op touw zetten bij supermarkten. Medewerkers van de supers en hun distributiecentra zouden volgens de bond een stevige loonsverhoging moeten krijgen, maar daar willen de werkgevers maar niet aan. Eerder begon vakbond FNV al met het organiseren van kleine stakingen.

CNV-onderhandelaar Jacqueline Twerda vindt het onbegrijpelijk dat de supermarktbazen niet willen instemmen met de door de bond gevraagde loonsverhoging van 5 procent. Daarentegen was er wel geld beschikbaar voor een fors hogere beloning van topman Frans Muller van Ahold Delhaize, het moederbedrijf van Albert Heijn. Hij zag zijn beloning vorig jaar met 1,6 miljoen euro stijgen tot dik 6 miljoen euro, dankzij de fors gestegen omzetten van de super in de coronaperiode.

Ook is de vakbondsvrouw niet te spreken over de eenzijdig en zonder akkoord met de bonden afgekondigde mini-loonsverhoging van 2,5 procent voor de medewerkers. "Daar proberen ze de eigen mensen mee af te kopen en mild te stemmen. Maar het komt niet in de buurt van wat wij verlangen in die nieuwe cao."

Kleinschalige acties

Personeel van supermarkten en distributiecentra heeft de afgelopen weken al meerdere keren het werk neergelegd. Volgens FNV gaat het om kleinschalige acties, aangezien de bond bij de supermarkten niet zo sterk vertegenwoordigd is. De vele jongeren die bij de supers werken, staken doorgaans niet. FNV-bestuurder Mari Martens rekende landelijk op hooguit honderd stakers per keer, wat betekent dat er per filiaal hooguit enkele medewerkers meedoen.

CNV zal zich waarschijnlijk aansluiten bij het actietraject van FNV. Daarom heeft de bond een ultimatum gestuurd naar de werkgevers. Als ze niet voor maandag einde van de middag reageren op de cao-eisen van de bond, dan zijn acties de volgende stap. Volgens Twerda gaat het om een formele stap. Ze kan zich eigenlijk al niet meer voorstellen dat de supermarkten opeens nog overstag willen gaan. "We onderhandelen al sinds half september over een nieuwe cao."

Reacties

4 Posts
Go Go Go !
0
Ik gaf het gisteravond al aan ... de gifkikkertjes springen uit de kruiwagen. Als er “ruimte” is voor de CEO van Ahold eist de meute mee te willen eten uit de ruif.
Nuchtere Kijk Op
1
Ja maar zeg eens eerlijk, 6 mio vergoeding? Het is toch gewoon schandalig. Op de kleintjes letten? Ik noem het pure diefstal. Frans Muller zal het wel hamsteren noemen ;-) 2e bonus van 1,6 mio gratis erbij pffffffff

www.youtube.com/watch?v=U6hJ6-H1koM
Domendommer
0
Het gaat hier om de normaal verdieners, niet om de top van een bedrijf.

Belangrijk is dat het werkend personeel tevreden is dan is er niets aan de hand.

Als het personeel ontevreden is dan stinkt de hele winkel (groot denken) daarnaar, en dat geeft een zeer onprettig winkelgevoel. Al voordat je naar binnen gaat weet je dat er iets niet klopt...
MFCons
0
quote:

Nuchtere Kijk Op schreef op 4 maart 2021 15:02:


Ja maar zeg eens eerlijk, 6 mio vergoeding? Het is toch gewoon schandalig. Op de kleintjes letten? Ik noem het pure diefstal. Frans Muller zal het wel hamsteren noemen ;-) 2e bonus van 1,6 mio gratis erbij pffffffff

www.youtube.com/watch?v=U6hJ6-H1koM


Van mijn mag hij 10 miljoen hebben als hij over 2021 2,20 per aandeel realiseert. Die vakbonden zijn helemaal gek geworden. 5% in een jaar waarin al 1 euro per aandeel naar de werknemers is gegaan.
Ik zou zeggen. Die 100 man die staken... laat ze lekker, dat is een stuk goedkoper van 2,5% x iedereen...
4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.