> Arbeidsverleden telt mee bij transitievergoeding uitzendkracht | Beursonline.nl

Arbeidsverleden telt mee bij transitievergoeding uitzendkracht

Door AFN op 6 maart 2021 14:01 | Views: 5.694

UTRECHT (ANP) - Bij het ontslaan van uitzendkrachten moet hun arbeidsverleden meetellen bij het bepalen van de transitievergoeding. Dat is de uitkomst van een rechtszaak die een zestal buschauffeurs met behulp van vakbond CNV had aangespannen tegen het bedrijf Workbus. Die uitzender had alleen gekeken naar de tijd dat de zes voor Workbus reed, maar volgens de rechter moet gekeken worden naar een langere periode waarin de zes voor verschillende uitzendkrachten en onderaannemers reden voor vervoerder Connexxion.

De uitspraak betekent voor de zes dat zij flink meer geld tegemoet kunnen zien. Per persoon krijgen ze bruto tussen de 8400 euro en ruim 11.000 euro.

CNV is verheugd met de uitspraak, die volgens onderhandelaar Henry Stroek van groot belang is voor alle uitzendkrachten. "Oók uitzendkrachten hebben recht op een volledige transitievergoeding."

De vakbond hekelt ook de overheid die als aanbesteder bij het openbaar vervoer vooral stuurt op de laagste prijs. "Het is natuurlijk van de zotte hoe dit in de praktijk gaat, dat chauffeurs al jaren rondrijden, van de ene flexconstructie naar de andere. Dit zou gewoon vast werk in dienst van de vervoersmaatschappij moeten zijn."

Reacties

3 Posts
Theo32
2
Hoezeer werkgevers dit niet fijn vinden... dit is meer dan terecht. Iedereen moet leven. Dit is geen 'gratis geld' die je weggeeft. Het is ook van verre van eerlijk geworden: om werknemers te ontslaan... dan zogenaamd helpende hand toe te reiken: "Je kunt terugkomen als ZZP'er hoor!" - om vervolgens als het weer slecht gaat te zeggen: "Je ziet maar verder... ik heb mijn voordeeltje aan je alweer gehad! Voor jou tien andere (jeugdiger, goedkoper)"...

Met zo'n gedwongen flex-constructie zijn we weer terug naar af: naar beschermheer en vazallen. De mensen die beschermheer kunnen zijn - vinden dit natuurlijk geweldig! Terug naar heer en meesterschap! "Mensen die weer zonder enig weerwoord doen waarvoor we ze betalen!" ...

Maar nee, moeten we niet willen - komt alleen ellende van. Wie weer graag terug wil naar 'heer en meesterschap' - moet z'n mond verder ook houden over zaken als mensenrechten: is achteruitgang van de samenleving in z'n geheel.
Blanco rolling
0
Wanneer begrijpt de overheid nu eens dat het doorbetalen bij ziekte de diodsteek is voor vaste contracten.
Er moet gewoon weer zoals in het verleden een wettelijke ziektewet verzekering worden geintroduceerd.
Ik vrees dat vele ondernemers nu extra ten gronde gaan tgv ziekten gerelateerd aan corona.

Ondernemen moet simpel gemaakt worden en dat soort onzekerheid met zieke werknemers of afschuwlikke verzekeringspremies moeten afgedekt worden door de overheid.

Nu is het al belachelijk dat dior ziekte je jarenlang hogere premies moet betalen.
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.