Olieprijs hoger gesloten

Door ABM Financial News op 17 augustus 2022 20:47 | Views: 5.091

Olieprijs hoger gesloten
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) De prijs voor een vat ruwe olie is woensdag hoger gesloten, nadat uit de meest recente data van het Amerikaanse energieagentschap EIA bleek dat de voorraden ruwe olie in de VS vorige week zijn gedaald.

Uit de data bleek dat de voorraden ruwe olie in de VS in de week eindigend op 12 augustus zijn gedaald met 7,1 miljoen vaten tot 425,0 miljoen stuks. 

De benzinevoorraden daalden met 4,6 miljoen vaten tot 215,7 miljoen vaten.

De voorraden stookolie en diesel stegen wel, met 0,8 miljoen vaten tot 112,3 miljoen stuks. 

De capaciteitsbenutting van de raffinaderijen kwam uit op 93,5 procent. Dat was 94,3 procent een week eerder.

Het American Petroleum Institute rapporteerde dinsdag laat al een daling van de ruwe olievoorraden in de VS van 448.000 vaten, terwijl de benzinevoorraden vorige week daalden met 4,5 miljoen vaten en de distillaatvoorraden afnamen met 800.000 vaten.

Het vooruitzicht van een hernieuwde Iraanse nucleaire deal die de export zou stimuleren blijft boven de markt hangen, meldden analisten. Terwijl onzekerheid over de vooruitzichten voor de wereldwijde economische groei zorgen over de vraag veroorzaakt.

Iran reageerde maandag op wat werd beschreven als een definitieve routekaart naar het herstel van de nucleaire deal na het besluit van de voormalige Amerikaanse president Donald Trump in 2018 om uit het akkoord te stappen en het land nieuwe sancties op te leggen. Hoewel Iran geen definitief "ja" bood, bemoedigde de reactie westerse onderhandelaars, omdat Teheran geen nieuwe bezwaren opwierp, schreef The New York Times.

"De markt positioneert zich alsof er een deal op komst is, maar het risico is dat als partijen er niet in slagen om tot een deal te komen, we waarschijnlijk een omslag zullen zien in de recente prijsactie", zei marktanalist Warren Patterson van ING. "Hoewel Iran redelijk positief lijkt over een deal, is het nog steeds onbekend waar de VS staan wat het voorstel betreft", voegde hij toe.

De septemberfuture voor een vat West Texas Intermediate ruwe olie sloot woensdag 1,8 procent, ofwel 1,58 dollar, hoger op 88,11 dollar op de New York Mercantile Exchange.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

8 Posts
jan de vakman
1
Het olieverhaal gaat ook steeds meer de kant op van de rentes, het vliegt, bijna onnavolgbaar, op en neer!!
suskewiet
0
inderdaad ,ze hebben de kaarten in handen
Iran wilt munt slaan om de bevolking een normaal leven te geven .
Weken of wegen ?
Hopelijk gaat Iran de redding brengen ?
jan de vakman
1
Nou, de olie zit aardig in een achtbaan vandaag; omhoog, omlaag en toch weer omhoog, loeiduur gas,lage strategische voorraden en een op de rem trappende opec, zijn allemaal factoren, die de prijs stuwen, voeg daarbij het extreem lage water, de binnenvaart verstookt minstens 2x zoveel brandstof, om de boel op zijn plek te krijgen met hun kleine vrachtjes, daardoor vaart ook, alles wat varen kan!!
jan de vakman
1
Een ezel stoot zich in het gemeen, geen 2x aan de zelfde steen, de opec gaat in de huidige situatie echt niet de prijs vernielen door de productie hoog te houden, dat, dat niet slim is hebben ze in het verleden echt wel geleerd!!
Ibou
0
Duitsland en Frankrijk zijn aardig op weg hun gasvoorraden voor deze winter op maximaal niveau te krijgen. Wat best een prestatie is gezien de omstandigheden. Maar de pogingen daartoe veroorzaken en verklaren nu zonder twijfel minstens gedeeltelijk de hoge gasprijzen. Zijn ze op een gegeven moment zover dan zakken de prijzen haast wel zeker en is Poetins spel uitgespeeld. Europa heeft dan bewezen ook met de kraan dichtgeknepen te kunnen overleven en Rusland is voor eeuwig zijn beste klant kwijt. Desondanks echt goedkoop zal het allemaal niet snel worden op de energiemarkt, maar dat is een uitstekende uitgangspositie voor broodnodige energiebesparingen en de energietransitie.
jan de vakman
0
Die nieuwe vrijgave van Biden, laat natuurlijk overduidelijk zien, dat de opec niets van amerika te vrezen heeft, wat betreft marktaandeel, als zij de productie beperken, om de prijs rond de 90$ per vat te houden, Joetje is dan gewoon niet instaat om meer te leveren uit zijn olieputten, veelal schalie!!
FreekV
0
Olie omhoog, olie omlaag, olie onnavolgbaar. Als we straks weer in een coronacrisis belanden (laten we toch vooral hopen van niet) keldert het allemaal weer flink. Ik zag bij meer grondstoffen herstel na eerder toch behoorlijk flinke daling. De goudprijs vanmorgen eens gecheckt, momenteel rond de 55k eur p. kilo ( bron www.goudprijs.nl ).
jan de vakman
0
Het zal wel niet gebeuren denk ik, maar als Joetje zijn zin krijgt, dan legt hij tegelijk weer een bodem onder de olieprijs, schijnbaar is Amerika niet in staat om zelf die voorraden aan te vullen, de krapte wordt steeds meer voelbaar en zal bij economische opleving voor een prijs explosie gaan zorgen!!, maar die opleving verwacht ik voor de winter zeker niet!!
8 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.