Ahold « Terug naar discussie overzicht

AHOLD 4e kw 2013

7 Posts
voda
1
'Zwaar kwartaal voor Ahold'

Gepubliceerd op 13 jan 2014 om 16:33 | Views: 0

AMSTERDAM (AFN) - Ahold heeft een moeilijk kwartaal achter de rug. Analisten ondervraagd door Bloomberg verwachten gemiddeld een teruggang van de omzet met 2,3 procent ten opzichte van het vierde kwartaal van 2012. Ahold publiceert donderdag 16 januari de omzetcijfers over de afgelopen drie maanden en heel 2013. Eind februari volgen de winstcijfers.

Analisten van de Rabobank verwachten dat Ahold in Nederland de identieke omzet sterker heeft zien dalen dan de markt. Inclusief de geconsolideerde winkels van C1000, zou Albert Heijn nog wel marktaandeel hebben gewonnen. Albert Heijn heeft het moeilijk door concurrentie van Lidl en betere aanbiedingen van andere supermarkten, schrijft Rabobank. Hoewel het vierde kwartaal, waarin de feestdagen vallen, traditioneel een sterk kwartaal is voor AH, denkt de bank dat ook de winstmarge is gedaald. ING merkt op dat Albert Heijn ook de accijnsverhoging op tabaksproducten waarschijnlijk flink heeft gevoeld.

Ook in de VS was er, volgens de verwachtingen van Rabo- en ING-analisten, sprake van een daling van de identieke omzet. Ahold heeft daar te maken met een moeilijke vergelijkingsbasis, onder meer omdat de Amerikaanse supermarkten van de onderneming in 2012 nog profiteerden van de gevolgen van orkaan Sandy.

Zowel ING als de Rabobank hanteert een buy-advies voor Ahold. Het supermarktbedrijf zal in 2014 nog eens 1 miljard uitkeren aan aandeelhouders en een omgekeerde aandelensplitsing uitvoeren. Daarvoor zullen aandeelhouders op 21 januari toestemming moeten geven. Rabobank verwacht bovendien dat de omzet in de eerste helft van 2014 weer zal aantrekken.
voda
1
Ahold kwartaalomzet lager door verkoop winkels Slowakije - Preview

AMSTERDAM (Dow Jones)--Ahold (AH.AE) zal donderdag voorbeurs een lagere groepsomzet over het vierde kwartaal bekendmaken, als gevolg van de verkoop van de 24 winkels in Slowakije, verwachten door Factset geraadpleegde analisten, die voor de VS een licht gestegen omzet en voor Nederland een gelijk gebleven omzet voorzien. Acht analisten voorzien voor de groep gemiddeld een 2,6% lagere kwartaalomzet van EUR7,6 miljard. Vijf analisten houden het voor de VS gemiddeld op een 2,1% hogere omzet van EUR4,8 miljard en voor 'Overig Europa' op een 12,1% lagere omzet van EUR355 miljoen. Zes analisten komen voor Nederland tot een consensus van EUR2,7 miljard, gelijk aan de kwartaalomzet een jaar geleden. De analisten voorzien een licht lagere identieke omzet in de VS door lagere volumes en lage prijsinflatie. In het vergelijkbare kwartaal in 2012 profiteerde Ahold in de VS sterk van de hamsterwoede als gevolg van orkaan Sandy. Voor Nederland wordt een negatief effect voorzien van de negatieve prijsperceptie, gestegen BTW, en de toenemende concurrentie van discounters en daarbij vooral van Lidl. De omzetcijfers zijn hier nog positief beinvloed door de toevoeging van winkels in Nederland en Belgie en door omzetgroei van bol.com. Voor Overig Europa wordt de omzet van Slowakije apart gerapporteerd onder 'discontinued operations'. Omstreeks 15.40 uur noteert het aandeel 0,9% hoger op EUR13,24, terwijl de AEX met 0,1% stijgt. (BTK)

Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

voda
0
Ahold kwartaalomzet lager, mede door krimp VS markt voedingsmiddelen - Update

(Update van eerder gepubliceerd bericht 'Ahold kwartaalomzet lager, mede door krimp VS markt voedingsmiddelen' om informatie, commentaar analisten en actuele koersontwikkeling toe te voegen)

Door Bart Koster

Van DOW JONES NIEUWSDIENST

AMSTERDAM (Dow Jones)--Koninklijke Ahold nv (AH.AE) heeft over het vierde kwartaal van 2013 een 4,2% lagere omzet geboekt ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder, onder meer als gevolg van de krimp in de markt voor voedingsmiddelen in de VS.

De groepsomzet kwam in het laatste kwartaal van 2013 uit op EUR7,5 miljard tegen EUR7,8 miljard in dezelfde periode een jaar eerder. Analisten hadden gemiddeld een kwartaalomzet van EUR7,6 miljard verwacht. Tegen constante wisselkoersen bedroeg de omzetdaling 1,1%.

Ahold USA zette in het vierde kwartaal van 2013 $6,0 miljard om, 2,1% minder dan een jaar eerder. De identieke omzet in de VS daalde ook met 2,1%, onder meer omdat Ahold krimp zag in de omzet van voedingsmiddelen en in dezelfde periode vorig jaar profiteerde van hamsterende klanten in verband met orkaan Sandy. Dankzij de geboekte voortgang met het kostenbesparingsprogramma verwacht Ahold dat de onderliggende operationele marge 'in grote lijnen overeen zal komen met de prestaties gedurende het jaar'. Het marktaandeel voor heel 2013 nam toe, maar was in het vierde kwartaal licht lager dan een jaar geleden.

De omzet van Ahold in Nederland en Belgie kwam de afgelopen boekperiode 0,7% hoger uit op EUR2,7 miljard, vooral dankzij de sterke online resultaten bij albert.com en bol.com. Eind 2013 waren 39 overgenomen C1000-winkels omgebouwd naar de AH-formule en had Albert Heijn 19 winkels in Belgie. De identieke omzet daalde in het vierde kwartaal met 1,0%, waarbij het marktaandeel van Albert Heijn net als in het derde kwartaal onder druk bleef staan. Over heel 2013 was er echter een lichte stijging van het marktaandeel. 'Naar verwachting komt de onderliggende operationele marge licht hoger uit vergeleken met die van het voorgaande kwartaal', aldus Ahold in het toelichtende persbericht.

De omzet in Tsjechie daalde met 7,9% tot EUR338 miljoen, vanwege 'een aanhoudend lastig klimaat', maar Ahold ziet hier 'een verbeterende trend van de onderliggende operationele marge'. De activiteiten van Ahold in Slowakije worden als beëindigde bedrijfsactiviteit aangemerkt en niet in de omzetcijfers van het vierde kwartaal opgenomen.

De netto kwartaalomzet van JMR, de niet geconsolideerd joint venture van Ahold in Portugal, steeg met 4,3% naar EUR891 miljoen.

SNS-analist Richard Withagen vindt de identieke omzetcijfers teleurstellend en wijst daarbij ook op de druk op marktaandeel in de VS en Nederland, die zich in de loop van het jaar heeft opgebouwd, en waar nog geen ombuiging van de trend zichtbaar is. Hij ziet wel verbetering van de winstgevendheid dankzij kostenbesparingen. SNS houdt op Ahold een reduce-advies bij een koersdoel van EUR11,00.

TGB-analist Tom Muller wijst erop dat Ahold in zijn regionale VS-markten en in Nederland zijn martleiderspositie weet te behouden. Ahold heeft daarbij een sterke online-positie in beide markten, voegt hij toe. Muller merkt verder op dat de marges op peil blijven. TGB houdt 'aanbevolen' als advies voor Ahold.

Ahold zal op 27 februari de definitieve jaarresultaten presenteren. Het aandeel Ahold staat donderdag omstreeks 09.40 uur 3,2% lager op EUR12,74 op een 0,2% lagere AEX.

Door Bart Koster; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 5201; bart.koster@wsj.com

voda
0
Ahold omzetcijfers en marktaandeel ontwikkeling teleurstellend - Market Talk

AMSTERDAM (Dow Jones)--De gedaalde identieke omzetcijfers van Ahold (AH.AE) over het vierde kwartaal zijn zowel voor de VS als voor Nederland een tegenvaller, zegt Richard Withagen van SNS Securities. De SNS-analist wijst daarbij ook op de druk op marktaandeel, die zich in de loop van het jaar heeft opgebouwd, en waar nog geen ombuiging van de trend in zicht is. Hij ziet wel verbetering van de winstgevendheid dankzij kostenbesparingen. SNS houdt op Ahold een reduce-advies bij een koersdoel van EUR11,00. het aandeel is woensdag gesloten op EUR13,16. (BTK)

Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

voda
0
Ahold omzetcijfers conform verwachting voor TGB - Market Talk

AMSTERDAM (Dow Jones)--Ahold (AH.AE) brengt omzetcijfers conform verwachting, zegt Tom Muller van Theodoor Gilissen Bankiers. De TGB-analist ziet zowel in de VS als in Nederland omzetdruk, maar wijst erop dat Ahold in zijn regionale VS-markten en in Nederland zijn martleiderspositie weet te behouden. Voor Nederland verwijst hij naar identieke omzetontwikkelingen bij concurrenten als Jumbo en Sligro (SLIGR.AE). Ahold heeft daarbij zijn sterke online-positie in de VS en Nederland als bijkomend voordeel, voegt de analist toe. Muller merkt verder op dat de marges op peil blijven en vindt dat het concern al met al goed gepositioneerd is voor de lange termijn. TGB houdt 'aanbevolen' als advies voor Ahold. Het aandeel is woensdag gesloten op 13,16. (BTK)

Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

voda
1
Ahold kondigt organisatieveranderingen in Europa aan

AMSTERDAM (Dow Jones)--Koninklijke Ahold nv (AH.AE) kondigt donderdag veranderingen aan in de aansturing van zijn Europese activiteiten, waarbij de Ahold Europe de focus verlegt naar het verder bouwen aan Albert Heijn in Nederland en omringende markten via verschillende formats en kanalen.

Ahold blijft daarbij inzetten op verdere groei binnen andere onderdelen in Europa, zoals het verder versterken van de marktpositie van Albert Heijn in Tsjechie, de uitbreiding van Albert Heijn en bol.com in Belgie, en Etos en Gall & Gall, aldus het concern in het begeleidend persbericht.

Het concern meldt tevens, als onderdeel van zijn Simplicity-programma, te kijken naar manieren om de ondersteunende functies binnen Ahold te stroomlijnen en vereenvoudigen.

"De food retail industrie blijft zich snel ontwikkelen en wij zien belangrijke groeimogelijkheden om te voorzien in de veranderende manier waarop klanten bij ons boodschappen doen", motiveert Chief Executive Officer Dick Boer de veranderingen in de aansturing van de Europese activiteiten van het concern.

Wat de verandering in de aansturing van het management betreft zal ExCo lid Sander van der Laan Albert Heijn blijven leiden en aan CEO Dick Boer rapporteren. "De activiteiten van Ahold in Tsjechie gaan ook aan Dick Boer rapporteren", stelt het concern. De activiteiten van Bol.com zullen aan Hanneke Faber blijven rapporteren, waarbij het onderdeel een belangrijk groeionderdeel voor Ahold blijft.

- Door Patrick Buis; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 52 00; patrick.buis@wsj.com


7 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 23 apr 2024 17:38
Koers 27,880
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 28,030
Laag 27,660
Volume 2.898.233
Volume gemiddeld 2.068.032
Volume gisteren 2.898.233