JDE Peet's verdringt BAM uit MidKap

Door AFN op 8 december 2020 19:36 | Views: 8.195

JDE Peet's verdringt BAM uit MidKap

AMSTERDAM (AFN) - Koffie- en theeconcern JDE Peet's zal vanaf 21 december deel uitmaken van de MidKap van de Amsterdamse aandelenbeurs. Het bedrijf achter Douwe Egberts neemt daarmee de plek in van bouwbedrijf BAM, dat naar de index voor kleinere beursfondsen degradeert. Dat maakte beursuitbater Euronext bekend.

Bij de SmallCap-bedrijven moet de maker van elektronische componenten Neways plaats maken voor BAM. In de AEX bracht Euronext geen wijzigingen aan. JDE Peet's ging in mei naar de beurs in Amsterdam.

Euronext kijkt vier keer per jaar of er wijzigingen moeten worden aangebracht in zijn beursindices. De herweging wordt bepaald aan de hand van de marktwaarde van een bedrijf en de verhandelbaarheid van een aandeel.

Reacties

7 Posts
[verwijderd]
0
quote:

Instapmoment schreef op 8 december 2020 19:41:

Pijnlijk! Het ooit zo grote BAM.
"Euronext kijkt vier keer per jaar of er wijzigingen moeten worden aangebracht in zijn beursindices".

Dit meetmoment is ongetwijfeld voor de recente stijging van plm +80% geweest
Kaviaar
1
Surrogaat verdringt Bam. Voor mij geen DE meer met zo’n monsterbonus voor de nieuwe ceo. € 10 miljoen. Belachelijk voor woorden.
objectief
0
Mooie wijziging: JDePeet''s in plaats van BAM.
BAM was en is al jaren een aanfluiting qua management, dat steeds met een nieuwe tegenslag komt.
mamaloe
0
Het wil niet altyd zeggen dat het helemaal niks meer wordt met het aandeel, kleine fondsjes worden vaak overgenomen in smallcaps. Je zag het laatst bij kiaids, ik stond erbij en keek ernaar( zat altyd te twijfelen om positie te nemen maar helaas toch te laat toen het onverwachte bod kwam). Het is natuurlijk niet leuk dat bam uit de midcap gaat, maar gewoon lekker vasthouden.
7 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.