Coronacrisis stuwt winst beursintermediair Flow Traders hoogte in

Door AFN op 12 februari 2021 08:46 | Views: 6.436

Coronacrisis stuwt winst beursintermediair Flow Traders hoogte in

AMSTERDAM (ANP) - Beursintermediair Flow Traders heeft in 2020 volop geprofiteerd van de grote onrust op de aandelenmarkten die werd veroorzaakt door de coronacrisis. Door de pandemie werden veel meer aandelen verhandeld en dat is gunstig voor het Amsterdamse Flow Traders. De winst van de zogenoemde flitshandelaar ging daardoor zeer sterk omhoog, net als de omzet.

De netto handelsinkomsten van het bedrijf waren vorig jaar ruim 933 miljoen euro, meer dan een verviervoudiging vergeleken met een jaar eerder. Onder de streep bleef een winst van 464,5 miljoen euro over. Dat was ruim 53 miljoen euro in 2019.

Flow Traders zorgt bij bepaalde beleggingsproducten voor de vraag- en aanbodprijzen en strijkt het tussenliggende verschil als inkomsten op. Daarbij wordt gebruikt gemaakt van supersnelle computers en slimme software.

Reacties

7 Posts
Mr.Windows
0
Jopie1962
0
quote:

Mr.Windows schreef op 12 februari 2021 08:58:


mooi bedrijf als demper in portefeuille (rechtstreeks of via Add Value)!


Vandaag ben ik blij met deze aandelen, maar ik heb ook vaak zat het dempende effect gevoeld toen mijn portefeuille omhoog ging en flow daalde.
Snurker
0
Deze jongens doen het prima. Of de mens nu wel of niet gretig is, zij pakken gewoon het tussen quote. De programmeurs van de benodigde software daarvoor krijgen van mij een pluim. Hoe meer er verhandeld wordt hoe beter. Het rendement wordt goed benut. Ze kunnen eigen aandelen inkopen en geven ons, de investeerders, als beloning een vette dividend. Dat allemaal om belasting technische redenen. Kortom een succesvolle mix van kennis over de basisfundamenten van de economie. Houden ze de vinger aan de pols. blijven ze nuchter, doen ze geen rare dingen die rijkdom met zich meebrengt, dan zijn er velen mee gediend.
Allesandroo
0
Uitgestapt na +10% vandaag met 100 aandelen. Gaat in de middag weer dalen, dat is zeker. Mooi rendement van 20% gepakt in 8 maanden tijd. Prima voor mij. Na een daling koop ik wel weer... Of niet en ik pak weer ergens anders een leuk rendement.
radfahrt
1
quote:

Allesandroo schreef op 12 februari 2021 10:12:


Na een daling koop ik wel weer... Of niet en ik pak weer ergens anders een leuk rendement.


Of niet ... Misschien een keertje verlies voor de verandering? Gras is niet altijd groener ... :-)
klebel
0
Ik verwacht geen al te grote daling vanmiddag, Corona is nog gaande en sparen heeft geen zin. Mensen zoeken de aandelen op dus voorlopig meer handel als in verleden. Plus een leuk dividend bij FT dus ik houd ze!
ScarJo
0
volgens mij weten ze niet wat ze met al dat geld moeten doen, genoeg dikke dividend voor een paar jaartjes. up up up!
7 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.