> Supermarkten schuiven mee met avondklok | Beursonline.nl

Supermarkten schuiven mee met avondklok

Door AFN op 23 maart 2021 13:18 | Views: 5.319

Supermarkten schuiven mee met avondklok

LEIDSCHENDAM (ANP) - Supermarkten zullen naar verwachting langer openblijven als het kabinet besluit om de avondklok niet om 21.00 uur maar om 22.00 in te laten gaan. Volgens koepelorganisatie CBL zal het verruimen van de openingstijden ook bijdragen aan het voorkomen van de verdere verspreiding van het coronavirus.

Later op dinsdag beslist het kabinet over het voorstel van de burgemeesters van het Veiligheidsberaad voor een latere avondklok. In Den Haag werd het voorstel een "serieuze optie" genoemd.

De supermarkten raden klanten alvast aan om ook na te denken over de paasinkopen. In de periode voor Pasen is het doorgaans een drukte van belang, vergelijkbaar met drukte voor kerst. Omdat de horeca gesloten moet blijven, zullen mensen nog meer hun best doen om er thuis wat van te maken, aldus een woordvoerder van het CBL.

Verder blijft de koepelorganisatie het winkelend publiek oproepen om verspreid over de dag naar de supermarkten te komen, en vooral wat vaker in de ochtenduren. Werkgevers zouden daar ook rekening mee moeten houden, zo klinkt het.

Reacties

14 Posts
free 1
8
Allemaal dankzij Aboutaleb en de Ramadan, daar hebben wij dit kleine stukje extra vrijheid toch maar mooi aan te danken, oprechte dank aan de Islam. Zonder hen was dit niet gelukt.
BeursVis
1
Uiteindelijk is dit gewoon een beperking, bij de volgende vergadering wordt op tafel gelegd dat de avond klok al verspoelt is en dat deze daarom dus nog langer kan aanblijven.
JaccoW
1
hejobo
5
Steeds als er sprake was van versoepelingen : dan gaan net voor die tijd het aantal besmettingen omhoog.
De mensen worden blij gemaakt met een dode mus.
Ik persoonlijk geloof helemaal niks meer van het aantal besmettingen,ze zeggen maar wat.
jumoro
5
Wat toevallig, net voor de ramadan, dat de Christenen niet naar een paaswake kunnen maakt niemand iets uit.
Seniele gek
0
Vandaag weer een lichte stijging van het aantal ziekenhuispatiënten, dat is dus het hoogste niveau sinds begin februari. Nu versoepelen is dus gewoon een knieval voor de islam.
objectief
0
quote:

Seniele gek schreef op 23 maart 2021 14:32:


Vandaag weer een lichte stijging van het aantal ziekenhuispatiënten, dat is dus het hoogste niveau sinds begin februari. Nu versoepelen is dus gewoon een knieval voor de islam.


Volgens mij verkoop je opzettelijk kwalijke beschuldigingen; de beslissers zijn stuk voor stuk geen islamiet en hebben er geen enkel belang bij.
ooievaar49
0
Ramadan is voor velen een reden voor bezoek aan familie. Daarom deze beslissing? Tijdens de kerstperiode daarom geen avondklok ingevoerd? Of je nu voor de islam of het christendom bent maakt mij niet uit. Voor mij is het opvallendste dat er vele burgers zijn die zich niets aantrekken dat er een virusoverdracht kan plaats vinden. Ook tijdens vakantie speelt dat en een kaarsje branden helpt echt niet tegen dat virus.
ooievaar49
0
Ramadan is voor velen een reden voor bezoek aan familie. Daarom deze beslissing? Tijdens de kerstperiode daarom geen avondklok ingevoerd? Of je nu voor de islam of het christendom bent maakt mij niet uit maar voor mij is het belangrijkste dat er vele burgers zijn die zich niets aantrekken dat er een virusoverdracht kan plaats vinden. Ook tijdens vakantie en een kaarsje branden helpt echt niet tegen dat virus.
LLinssen
0
Er kunnen heel veel redenen zijn om familie te bezoeken, heiligt dat de middelen?
Mensen hebben ascheid moeten nemen van overleden familieleden via de webcam.
Kaviaar
0
Zou dit al een Kaag invloed zijn? Die wil de avondklok afschaffen. En die wil nog veel meer dingen waaronder ons land verder onder het juk van Brussel brengen.
Jammer dat die zoveel stemmen heeft gekregen.
T.overdose
0
Volgens mij hoef je niets achter die opmerking van Aboutaleb te zoeken. Deze bestuurder denkt mee en volgt zijn gevoel hierin. Niets meer niets minder.
€URO-Trader
0
maw, avondklok is subiet van de baan. Na 22:00 blijft men waar men is en met een paar uur is het ochtend.
14 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.