Amerikaans contract voor Friese koffiefabriek Douwe Egberts

Door AFN op 24 maart 2021 16:11 | Views: 4.443

JOURE (ANP) - Koffie- en theebedrijf JDE Peet's, moederbedrijf van Jacobs Douwe Egberts, heeft een langjarige overeenkomst gesloten met het Amerikaanse J.M. Smucker voor de levering van koffie. Dat betekent concreet dat de koffiefabriek in het Friese Joure vanaf volgend jaar fors meer koffie zal gaan produceren die wordt geserveerd in onder meer ziekenhuizen, universiteiten, hotels en conferentiecentra.

De productie van de zogeheten liquid koffie zal volgens JDE Peet's vanwege het contract met 60 procent worden opgevoerd. De koffie is bedoeld voor de Noord-Amerikaanse markt. De overeenkomst zal in Joure zorgen voor tien, mogelijk twintig extra banen.

Bij de koffie- en theefabriek in de Friese plaats werken momenteel zo'n 270 werknemers. Daarvan houden zich er 160 bezig met koffie. Naast liquid koffie wordt ook zogeheten instant koffie gemaakt.

JDE Peet's gaf geen informatie over de looptijd van het contract. Ook financiële details over de deal werden niet gemeld.

Reacties

8 Posts
Blanco rolling
0
De gewone koffie is echt prima, maar dat liquid spul is een straf voor de koffiedrinker.
Liquid spul moet in de koelkast bewaard worden.
Ik begrijp nier dat ze niet een contract hebben kunnen sluiten met bonenmachines.
Alles kwijt
1
In Amerika weten ze niet beter. In ziekenhuizen, garages, benzinepompen, huiskeukens, supermarkten, gevangenissen en Guantanamo bay - daarmee is 80% van de Amerikaanse bevolking afgedekt -, is de liquid van DE al heel lekker en een enorme vooruitgang t.o.v. de bocht die ze daar nu drinken.
8 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.