Olieprijs daalt licht

Door ABM Financial News op 16 april 2021 20:45 | Views: 3.790

Olieprijs daalt licht
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) De olieprijs is vrijdag licht gedaald. Op een settlement van 63,13 dollar werd een vat West Texas Intermediate 0,5 procent goedkoper.

Op weekbasis steeg de WTI-olieprijs ruim 6 procent, na positieve maandrapporten van de OPEC en het Internationaal Energieagentschap. 

Dat waren volgens analist Michael Lynch van Strategic Energy & Economic Research "de belangrijkste positieve krachten" achter de stijging deze week. 

Vrijdag namen beleggers gas terug. Hoewel Chinese economische data sterk waren, maken beleggers zich zorgen over de stijgende coronabesmettingen en de impact daarvan op het economisch herstel en de vraag naar olie.

Lynch denkt dat de olieprijzen voorlopig gepiekt hebben en dat de daling vrijdag vooral te verklaren is door winstnemingen.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.