Mineurstemming Nederlandse consument neemt af

Door ABM Financial News op 22 april 2021 06:58 | Views: 1.551

Mineurstemming Nederlandse consument neemt af
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) De Nederlandse consument is in april minder pessimistisch. Dit bleek donderdag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

De vertrouwensindex steeg deze maand van 18 negatief naar 14 negatief.

Daarmee lag het consumentenvertrouwen in april onder het gemiddelde over de afgelopen twintig jaar van 7 negatief. Het vertrouwen bereikte in januari 2000 de hoogste stand ooit op 36. Het dieptepunt werd bereikt in maart 2013 met een stand van 41 negatief.

Consumenten waren in april minder negatief over de economie dan in maart. De deelindicator economisch klimaat ging van -39 naar -32. Voor het eerst na 2018 waren consumenten weer positief over het economische klimaat in de komende twaalf maanden, over de economie in de afgelopen twaalf maanden waren ze minder negatief.

De koopbereidheid kwam in april uit op -2, tegen -4 in maart. Consumenten oordeelden een fractie positiever over de financiële situatie in de komende twaalf maanden en minder negatief over de financiële positie in de afgelopen twaalf maanden. De tijd voor het doen van grote aankopen vonden consumenten minder ongunstig dan in maart.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.