Beursupdate: AEX licht hoger van start gegaan

Door ABM Financial News op 22 april 2021 09:17 | Views: 2.057

Beursupdate: AEX licht hoger van start gegaan
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) De AEX index koerste donderdag kort na de beursgong 0,3 procent hoger naar 711,84 punten, terwijl de Midkap 0,1 procent prijs gaf.

Onder de hoofdaandelen wonnen de 'chippers' ASML en ASMI in de nasleep van positief ontvangen cijferrapportages op woensdag nog eens meer dan 1 procent. ASML kreeg verschillende koersdoelverhogingen toegestuurd. Adyen klom 1,5 procent. AkzoNobel en Heineken daalden ruim een half procent. 

In de AMX won Pharming 2 procent. Het biotechbedrijf behandelde de eerste patiënt voor een fase 2b studie met Ruconest ter preventie van acuut nierfalen na een hartinfarct. Intertrust won daarnaast ruim 2 procent na vrijgave van cijfers. Basic-Fit won ruim 1 procent na cijfers.

Cijfers van Fugro kregen daarentegen een flink negatief onthaal met een verlies van meer dan 6 procent. PostNL noteert ook 6 procent lager, maar dan vanwege een ex-dividend notering.

Avantium won 3 procent. De ontwikkelaar van bioplastics en Royal Cosun gaan een samenwerking aan om de bouw van een glycolenfabriek re realiseren.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.