Wereldwijd veel meer staal geproduceerd

Door ABM Financial News op 22 april 2021 17:12 | Views: 3.085

Wereldwijd veel meer staal geproduceerd
Beeld: Bekaert

(ABM FN-Dow Jones) De mondiale staalproductie is in maart met dubbele cijfers gestegen Dit bleek donderdag uit cijfers van brancheorganisatie World Steel Association.

In totaal maakten de 64 staalproducerende landen in maart 169,2 miljoen ton staal, een stijging van 15,2 procent op jaarbasis.

In China, wereldwijd met afstand de grootste fabrikant van staal, steeg de productie met 19,1 procent tot 94,0 miljoen ton. In februari steeg de productie in China al met bijna 11 procent.

De Japanse productie steeg afgelopen maand met 4,6 procent.

De Verenigde Staten produceerden 1,0 procent meer staal dan een jaar eerder. In februari ging het nog om een daling van bijna 11 procent op jaarbasis.

Duitsland zag de productie met 10,4 procent stijgen, exact met datzelfde percentage daalde de productie in februari nog.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.