Beursblik: lichte tegenvaller Besi door problemen in aanvoerketen

Door ABM Financial News op 30 april 2021 09:07 | Views: 9.068

Beursblik: lichte tegenvaller Besi door problemen in aanvoerketen
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) BE Semiconductor Industries heeft de omzet in het eerste kwartaal zien uitkomen aan de onderkant van de eigen outlook, wat deels te verklaren valt door de uitgestelde levering van sommige machines. Dit concludeerde analist Nigel van Putten van zakenbank Kempen.

Ook de brutomarge van Besi kwam aan de onderkant van de outlook uit, voegde Van Putten toe, grotendeels een gevolg van het ophogen van de capaciteit en tegenzittende wisselkoersen.

De door Besi afgegeven outlook voor het lopende tweede kwartaal betekent een omzet van circa 193 miljoen euro, wat minder is dan de 215 miljoen euro waarop Kempen voorafgaand aan de cijfers rekende.

Van Putten noemde het belangrijk dat Besi meldde dat de ordertrend in het begin van het tweede kwartaal nog altijd gunstig is, onder meer met opdrachten voor hybrid bonding systems, en is benieuwd naar verder commentaar van het bedrijf wat dit voor de tweede helft van 2021 kan betekenen, aldus de analist.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

8 Posts
havik of duif
0
Hogere netto winst, groter orderinstroom verwachting tweede kwartaal optimistisch met beter resultaat. Dan is de kop van dit artikel zeer dubieus,
Janusface
0
Het blijft een vreemde koerscorrectie. Persoonlijk zet ik Besi op 80 Euro, gezien prestatie, innovatie en koerswinst verhouding tov van andere. Na de Ava weten we meer en komen beleggers terug van hun dump gedrag
We gaen erveur
0
Net zoals veel andere chip bedrijven aanvoer problemen en wat meer kosten vanwege investeringen. Geen grote tegenvallers!
We gaen erveur
0
Geen grote problemen of order tegenvallers, wel meer investeringen. Zoals bij veel bedrijven moeilijkheden met aanvoer grondstoffen.
guusje
0
quote:

havik of duif schreef op 30 april 2021 09:44:

Hogere netto winst, groter orderinstroom verwachting tweede kwartaal optimistisch met beter resultaat. Dan is de kop van dit artikel zeer dubieus,
De aanvoer heeft een strubbeling dat heeft niets met het bedrijf te maken, verder die je niet overal tegen komt zijn het uitstekende cijfers met nog steeds een groot tekort aan chips voor verder groei met hogere koersen.
8 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.