Beursblik: Degroof Petercam verhoogt koersdoel DSM

Door ABM Financial News op 5 mei 2021 10:32 | Views: 3.439

Beursblik: Degroof Petercam verhoogt koersdoel DSM
Beeld: DSM

(ABM FN-Dow Jones) Degroof Petercam heeft woensdag het koersdoel voor DSM verhoogd van 160,00 naar 165,00 euro bij handhaving van het koopadvies.

Analist Fernand de Boer sprak van een goede jaarstart, dankzij een sterker dan voorziene volumegroei, waardoor de marges hoger uitvielen, vooral bij Materials.

DSM verwacht voor heel dit jaar nog steeds een aanhoudend herstel bij Materials en een groei bij Nutrition richting de 10 procent. Dit zal leiden tot een stijging van de aangepaste EBITDA van circa 15 procent. Eerder sprak DSM enkel van een dubbelcijferige stijging.

De Boer sprak van een welkome outlookverhoging. De consensus mikt momenteel op een stijging van de aangepaste EBITDA van 12,6 procent en Degroof Petercam voorziet een groei van 10,8 procent. Als gevolg verwacht de analist dat de consensus met 2 tot 3 procent opwaarts zal worden bijgesteld. Degroof verhoogd zijn ramingen met 4 tot 5 procent.

Het aandeel DSM koerste woensdagochtend 1,9 procent hoger op 149,80 euro.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.