Beursblik: PostNL te voorzichtig

Door ABM Financial News op 10 mei 2021 09:54 | Views: 10.233

Beursblik: PostNL te voorzichtig
Beeld: PostNL

(ABM FN-Dow Jones) PostNL is vermoedelijk te voorzichtig gestemd voor heel 2021. Dit denkt analist Frank Claassen van Degroof Petercam.

De kwartaalcijfers die PostNL maandag voorbeurs publiceerde, leverden weinig verrassingen op na de voorlopige cijfers eind vorige maand. "De definitieve cijfers zijn daarom minder spannend", aldus Claassen.

"In onze optiek is PostNL nog altijd prudent met zijn verwachtingen voor 2021 ten aanzien van de positieve corona-impact en zal daarom mogelijk nog altijd te voorzichtig zijn met de outlook voor het hele jaar", zo merkte de analist op.

Zelf mikt Claassen voor 2021 op een genormaliseerde EBIT van 298 miljoen euro, ruim meer dan de outlook van PostNL zelf. Het postbedrijf rekent op ten minste 250 miljoen euro.

Degroof Petercam heeft een koopadvies op PostNL met een koersdoel van 5,30 euro. Het aandeel daalde maandag 6,3 procent naar 4,30 euro.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

5 Posts
[verwijderd]
2
Het bestuur van PostNL heeft geen visie. De resultaten zijn ook niet het gevolg van een uitstekend beleid. Het is hen gewoon overkomen. Tijd voor een bestuurswisseling.
PieterPuk
0
Outlook inderdaad wel erg voorzichtig!
Geeft wel weer ruimte voor positieve verrassingen.
maaslander
0
Daar houd ik wel van, van voorzichtigheid! In ieder geval beter dan hoog van de toren blazen hoe goed het wel gaat. Hoe lager vandaag de koers hoe meer aandelen voor het dividendbedrag morgen.
5 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.