'Beursgang Shell-joint venture Raízen nabij'

Door ABM Financial News op 1 juni 2021 08:42 | Views: 10.021

'Beursgang Shell-joint venture Raízen nabij'
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) De Braziliaanse energiereus Raízen is van plan om in de komende dagen een beursnotering aan te vragen. Dit schreef persbureau Reuters op basis van documenten die werden ingediend bij toezichthouders.

Raízen, dat onder meer ethanol produceert en een netwerk van benzinestations exploiteert, is een joint venture tussen Royal Dutch Shell en Cosan. Raízen liet weten niet langer een outlook af te geven, om de boekhouding in lijn te krijgen met die van auditors en adviseurs in relatie tot de mogelijke beursgang, aldus Reuters.

Eind april van dit jaar werd al bekend dat Raízen vier zakenbanken in de arm had genomen om circa 13 miljard real, omgerekend ruim 2 miljard euro, op te halen met een beursgang.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

4 Posts
jan de vakman
1
Dit zal wel niet de reden zijn dat shelletje er vandaag best zin in heeft, zal dan eindelijk de grote inhaalslag van shell van start gaan, de vraag naar hun produkten is zomaar aan het verdubbelen en over een brentprijsje van meer dan 70€ mogen ze zeker ook niet mopperen, klimaat riddertjes; even geduld, als shelletje leuk verdiend, zal je zien dat er heel positief aan jullie gedacht wordt!!
4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.