ABN Amro investeert in duurzame bedrijven

Door ABM Financial News op 22 juni 2021 07:04 | Views: 2.700

ABN Amro investeert in duurzame bedrijven
Beeld: ABN AMRO

(ABM FN-Dow Jones) ABN AMRO heeft het Sustainable Impact Fund gelanceerd ter waarde van 425 miljoen euro om te investeren in bedrijven die de transitie naar een duurzame en inclusieve samenleving versnellen. Dit maakte de Nederlandse bank dinsdagochtend bekend. 

Het gaat om private equity-investeringen van tussen de 4 en 30 miljoen euro in bedrijven "met een bewezen business model" die toe zijn aan een volgende groeifase, aldus ABN. 

Daarnaast doet het fonds ook venture capital-investeringen van tussen de 500.000 en 4 miljoen euro. De drie thema's waarin wordt geïnvesteerd zijn de circulaire economie, energietransitie en social impact. Het fonds, een volledige dochter van ABN AMRO met een zelfstandig investeringsbeleid, stuurt op een combinatie van maatschappelijk en financieel rendement, aldus de bank.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.