Beursblik: Berenberg verlaagt koersdoel Compagnie des Alpes

Door ABM Financial News op 2 juli 2021 07:29 | Views: 5.631

Beursblik: Berenberg verlaagt koersdoel Compagnie des Alpes
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Berenberg heeft vrijdag het koersdoel voor Compagnie des Alpes verlaagd van 24,50 naar 17,00 euro bij een ongewijzigd koopadvies. 

Analist Remi Grenu heeft na de kapitaalverhoging van de eigenaar van onder meer de Futuroscope en Parc Astérix zijn model herzien. 

Compagnie des Alpes haalde 231 miljoen euro opgehaald met de uitgifte van meer dan 24 miljoen aandelen voor 9,40 euro per stuk. 

Grenu verwacht dat deze zomer een herhaling van de zomer van 2020 zal zijn, zoals het management ook heeft aangegeven. De analist rekent voor het lopende boekjaar, dat eindigt op 30 september, op een omzet van 184 miljoen euro, een daling van maar liefst 70 procent. 

De ontwikkelingen in mei en juni, nu de parken weer open mogen, vindt Grenu evenwel bemoedigend. Toch denkt de analist dat het nog tot boekjaar 2023 zal duren voordat Compagnie des Alpes de coronacrisis achter zich heeft gelaten.

Het aandeel sloot donderdag in Parijs op 13,84 euro.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.